PinksterenPinksteren… Weer een minivakantie. Weer een extra dag vrij…

Maar waarom eigenlijk? Geen paaseieren, geen kerstboom.

Wat is Pinksteren eigenlijk?

En waar komt het vandaan?

Pinksteren komt uit het Grieks (Pentekoste) en betekent 50.

Pinksteren is 50 dagen na Pasen, vandaar.

We herdenken 10 dagen na de hemelvaart van Jezus, dat de Heilige Geest is neergedaald over de Jezus’ volgelingen.

Dat betekent dat, wie in God gelooft en de Heere Jezus heeft liefgekregen, de Heilige Geest kan ontvangen.

En wat betekent dat dan? De Heilige Geest ontvangen?

Dat betekent dat de Heilige Geest in je hart komt wonen en werken. Hij moedigt je aan om meer te willen weten over God, Hij wil je helpen en leren hoe je God beter kunt leren kennen.

Je ontdekt door de Heilige Geest wie je bent voor God en Hij leert je je gaven te ontdekken en te gebruiken in dienst van God.

Bent u nieuwsgierig geworden?

U bent op 19 mei tussen 10:00 en 16:00 van harte welkom in de Singelkerk.

Of zoekt u gewoon een stil plekje om even te bezinnen in alle drukte van het leven?

Of wilt u genieten van mooie muziek?

Het is er allemaal.

Ook de Oudheidkamer tegenover de Singelkerk heet u van harte welkom en vertelt u graag meer over de rijke historie van Ridderkerk. Tevens kunt u er een kopje koffie krijgen.

We hopen u op 19 mei te mogen begroeten.