catechisatie

Opgeven voor catechisatie - graag voor 11 september!

De zomervakantie ligt inmiddels alweer even achter ons en binnenkort beginnen de catechisaties weer. In de week van 17 september hopen we de eerste avonden met elkaar te hebben. De meeste jongeren hebben als het goed is inmiddels een email ontvangen met een uitnodiging om zich via de website (www.singelkerk.nl/vorming-en-toerusting/catechese) op te geven voor het nieuwe seizoen. Graag voor 11 september. Maar ook als de uitnodiging niet bij je terecht is gekomen ben je van harte uitgenodigd om je op te geven (ook via de website) Op de website vind je ook meer informatie over bijvoorbeeld de belijdeniscatechisatie en aangepaste catechese. We kijken er naar uit om elkaar te ontmoeten en met elkaar te leren van God, Zijn woord en van elkaar!

jan van den heuvelOp Open Monumentendag, zaterdag 8 september, zet de Singelkerk het orgel in de schijnwerpers. Het zogeheten Van den Heuvelorgel heeft wereldwijd naam onder orgelkenners.

Feit is dat klank en formaat van het orgel in de Singelkerk niet doorsnee zijn. ‘Een concert in de Singelkerk, dat is iets ongelofelijks’, schreef organist Daniel Roth van de Parijse Sacré Coeur-basiliek ruim veertig jaar geleden. Op Open Monumentendag komt orgelbouwer Jan L. van den Heuvel de kwaliteiten van het drieklaviersinstrument toelichten.  

Voor Van den Heuvel (68) zelf is het instrument ook speciaal: het is het eerste orgel dat hij bouwde. Daar komt bij dat hij nagenoeg alles eigenhandig heeft gemaakt – het instrument én de orgelkas met balustrade. De Singelkerk had in 1970 kennelijk vertrouwen in Van den Heuvel, die dan nog een twintiger is.

Inmiddels is een Van den Heuvelorgel een merknaam en heeft de Dordtse bouwer het grootste orgel van Parijs op zijn naam staan: het vijfklaviersinstrument van de St. Eustache (1989).

Op Open Monumentendag staan de deuren van de Singelkerk vanaf 10.00 uur open. Het orgel zal de hele dag door klinken, met van 13.45 tot 14.45 een toelichting door Jan L. van den Heuvel.

Het muzikale programma:

10.00-11.30u: Gerard Rijsdijk

11.30-12.30u: Peter Blaak

12.30-13.00u: inloopconcert

13.00-13.45u: concert Jan Peter Teeuw & Coert Aschman

14.45-16.00u: Erik Droogendijk

 

Iedereen is welkom om het orgel en de kerk zelf te bezichtigen. Het gebouw dateert uit de tweede helft van de vijftiende eeuw. Brand vernielde het in 1920, vermoedelijk nadat een kerkganger een kussen op een stoof had laten liggen. In 1921 is het weer hersteld.

Ook de Oudheidkamer, tegenover de kerk, is op Open Monumentendag geopend. Tegen inlevering van een consumptiebon (verkrijgbaar in de Singelkerk) is er gratis koffie/thee verkrijgbaar.

 

Orgel

logo met hart en zielStaat het weekend van 14 t/m 16 september al gereserveerd in uw agenda? Op zondag 2 september worden de programmaboekjes uitgedeeld. Maar hier alvast in het kort een overzicht van de activiteiten.

 

 • Vrijdag 14 september: Nachtspel voor tieners.

 

 • Zaterdag 15 september:  Spelen en koffiedrinken in de speeltuin aan het Tegelpad, outdoormiddag voor kids en de kampvuuravond.

 

 • Zondag 16 september: Themadienst ‘Met hart en ziel’, koffiedrinken, preekbespreking en we sluiten ’s avonds af met samen zingen.

 

We zouden het erg leuk vinden om jullie op één of meerdere activiteiten te ontmoeten!

GemeenteavondU wordt herinnerd aan en uitgenodigd voor de gemeenteavond van donderdag 21 juni.


Het eerste deel van de avond is de verkiezing van een diaken. Voor wie er die avond niet kan zijn en zijn stem toch wil uitbrengen, is het mogelijk een ander gemeentelid te machtigen. Daarvoor kan een machtigingsformulier worden gebruikt, dat kunt u hier downloaden is en in de lectuurbakjes bij de uitgang van de kerk ligt. Iemand kan maar door één ander gemeentelid worden gemachtigd.
 
Het tweede deel van de avond zal worden toegelicht wat er inmiddels is besloten inzake de bespreekpunten uit het beleidsplan. En ook welke punten komende tijd aan de orde komen en op welke manier.

Tenslotte geven de kerkrentmeesters informatie over hun werk.
 
De avond begint om kwart voor acht in “Obadja”.

zanguurZondagavond 10 juni wordt er weer een zanguur georganiseerd voor jong en oud.

Het thema van deze avond is: 'Met open armen'.

Vanaf kwart voor acht gaan de deuren van Obadja open, om acht uur beginnen we.

Na afloop is er koffie, thee en fris.

We hopen u en jou te ontmoeten!

koffieWoensdagochtend 6 juni is de eerste koffieochtend in Obadja. Wij hopen op de koffieochtenden mensen uit de omgeving van de Singelkerk te verwelkomen, met gezelligheid, warmte en een lekker bakje koffie.


Elke eerste woensdag van de maand zal Obadja hiervoor van 10 uur tot 11.30 uur open zijn!

Van harte welkom! Neem gerust iemand anders mee!

Bid 1 op 2 juni voor vervolgde christenen in gebouw Obadja

Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Met opzet ’s nachts omdat juist dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. Bid mee!

 

Jummai uit Nigeria na een aanval op haar dorp: “Elke avond zijn we bang dat we ’s nachts wederom worden aangevallen. ’s Ochtends dank ik God telkens opnieuw voor Zijn bescherming.” Als christen maken we deel uit van hetzelfde Lichaam van Christus. Bidt u mee voor uw broers en zusters zoals Jummai? Deze Nacht staan christenen centraal uit onder meer Nigeria, Eritrea, de moslimwereld en Centraal-Azië.

Kom naar de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk van 1 op 2 juni in Gebouw Obadja, Schepenstraat 4 te Ridderkerk. De Nacht begint om 22.00 uur en duurt tot ongeveer 4.00 uur. U kunt er ook voor kiezen om een deel van de nacht mee te bidden. Schuif gerust aan! Tijdens de nacht horen we verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed.

Neem voor vragen contact op met: Mevrouw Heleen Quist, Telefoon 0180422612

Meer informatie: www.opendoors.nl/nacht

 

nachtvangebed

zingenGetrainde stembanden opgelet!

D.V. 19 Mei is de Singelkerk weer open. We zoeken enthousiaste zanger(essen)s. Man, vrouw, jong of oud. Kortom: iedereen is welkom van 14:00 – 14:30 uur.

We denken zelf aan liederen uit Johannes de Heer, de Opwekkingsbundel, Liedboek van Kerken, maar kom gerust ook zelf met ideeën.

Je kunt je individueel aanmelden, maar ook vrienden/vriendinnen zijn natuurlijk welkom.

Stuur je aanmelding naar: Liesbeth Blok (eb@telfort.nl) en laat even weten of je alleen komt of met meerdere personen.

Graag tot dan!

Hartelijke groet van de evangelisatiecommissie.

Gymzalen 1Beste meiden, ouders/verzorgers,

Het zit er weer op! Op 6 april we onze laatste normale clubavond gehad van dit seizoen. Gelukkig hebben we nog 1 avond om het seizoen af te sluiten. Vrijdagavond 20 april hopen we onze afsluitende avond te houden. Dit wordt een heel andere avond dan we normaal gesproken hebben. Het belooft een echte feestavond te worden!

Om 18 uur worden jullie verwacht in Obadja. Kom met een lege maag want we hebben iets heel lekkers op tafel staan! Na het eten gaan we gezamenlijk naar de gymzaal aan de v/d Broekstraat. Daar kunnen jullie een actief avondje verwachten. Neem dus je sportkleding mee. Wat we precies gaan doen blijft natuurlijk nog even een verrassing. Aan het einde van de avond zullen we afscheid nemen van de meiden uit groep 8.

Om 21 uur is de avond afgelopen en kunnen jullie worden opgehaald bij de gymzaal aan de v/d Broekstraat (achter bakker v/d Linden aan de Lagendijk).

Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Wel willen we graag weten of je een allergie hebt voor voedingsmiddelen. Dit in verband met de voorbereidingen voor de maaltijd. Je kan dit doorgeven bij Thera per telefoon, mail of WhatsApp. Op onderstaand telefoonnummer zijn we ook gedurende deze avond bereikbaar.

Hartelijke groet en tot 20 april!

Leiding meisjesclub Mirjam

Tel: 06-10844701

Email: theramans83@gmail.com

SOLVATIn de week van Goede Vrijdag is er weer een Bijbelleesweek. 

Van maandagavond 26 maart t/m donderdagavond 29 maart willen we met elkaar van 22.00 tot 22.30 uur bijbel lezen in gebouw Obadja met behulp van de SOLVAT leesmethode. 

• Stil worden
• Open handen
• Lezen
• Vragen stellen
• Antwoorden
• Toepassen

 Iedereen is hier van harte welkom.

DV zaterdag 7 april wordt vanuit onze gemeente een motortoerrit gereden!

We verzamelen om 9:00 bij Obadja om te beginnen aan onze dagrit van 299 kilometer. De route voert ons via de Zuid Hollandse eilanden naar Zeeland, om via Zierikzee en de Biesbosch terug te keren naar Ridderkerk.

Onderweg pauzeren we op Neeltje Jans (Deltawerken), in Zierikzee en in Werkendam. Een afsluitende alcoholvrije borrel wordt genoten in Ridderkerk bij één van de deelnemers.

Ben je ook in het bezit van een motor(rijbewijs) en wil je mee? Meld je dan aan bij de organisatoren Simon Koster (simonkoster92@hotmail.com) of Leendert-Jan Roos (lj_roos@hotmail.com).

Benieuwd naar onze route? Check ‘m hier: https://app.routeyou.com/route/5141006

motortoerrit

Woensdagavond werd het catechisatieseizoen voor de 12 tot en met 17 jarigen afgesloten in Obadja. Na een gezellige maaltijd met voor iedereen een Kapsalon, spontaan omgedoopt tot Cat-salon, heeft dominee Dinand kort gesproken.

Het laatste gedeelte van de avond werd ingevuld door Johan Stam van stichting Schreeuw om Leven, het collectedoel van het afgelopen seizoen. Nadat hij een indrukwekkende presentatie had verzorgd, kon hij de opbrengst van de collecte in ontvangst nemen: het mooie bedrag van 600 euro!

Het catecheseteam is blij en dankbaar voor het afgelopen seizoen waarin we mooie, leerzame en gezegende avonden met de jongeren mochten hebben!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

DSC06079Het begint bij steeds meer mensen bekend te worden: de deuren van de Singelkerk in ‘hartje centrum’ die openstaan voor publiek. Mensen die stil in een kerkbank schuiven om te genieten van de rust of orgelspel.

In een tijd waarin het zo vaak ‘ieder voor zich’ is, blijkt behoefte te zijn aan een open of juist een diepgaand gesprek. Het kan allemaal.

U bent van harte welkom vanaf 11:00 tot 16:00 uur.

De oudheidkamer (tegenover de Singelkerk) heeft vanaf 11.00 uur extra vrijwilligers ingezet om belangstellenden te ontvangen met koffie/thee. En natuurlijk kan men ook daar het hart ophalen aan cultuur en historie.

Ook dit jaar willen wij weer met een groep gaan fietsen en wandelen (!) in de Franse Alpen. En ook dit jaar hoopt ds Martin van Oordt weer mee te gaan. We hebben onder voorbehoud een week gereserveerd van zaterdag 9 juni t/m vrijdag 15 juni 2018.

Op dinsdagavond 27 maart 20.00 uur hopen wij meer informatie te geven tijdens een informatieavond in de Spelonk (gebouw Obadja). Kom geheel vrijblijvend langs om meer te horen over deze fantastische week met ontspanning en bijbelstudie! 

Graag tot dan en welkom! Johan van Erk (0629069531) en Raymond Schrik (0627036098)

 

Chadash

 houvast

In februari organiseert de HGJB weer Houvastavonden op verschillende plaatsen in het land. Dit jaar krijgen de avonden een klassieke en herkenbare opzet, met een gezamenlijke verdiepende bijbelstudie* en verschillende inspirerende workshops. 'Houvast' is in eerste instantie bedoeld voor jongeren die belijdeniscatechese volgen en hun predikant. Maar ook jongeren die vorig jaar (of eerder) belijdenis hebben gedaan zijn nadrukkelijk uitgenodigd, evenals andere jongeren die op zoek zijn naar verdieping van het geloof. Naast mooie muzikale begeleiding van de samenzang, is er ook tijd en gelegenheid voor onderlinge ontmoeting. Online info en boeken? www.hgjb.nl/houvast

 

Welke avond is bij u/jou in de buurt?

 • Donderdag 22 februari 2018 – Ridderkerk (Singelkerk, Kerksingel 1)

 

De avonden beginnen om 19.30 uur (inloop 19.00 uur). De kosten bedragen 10 euro per persoon, inclusief de deelname aan workshops. Voor jongeren van de Singelkerk is deelname gratis, maar je moet je wel aanmelden. Van harte welkom!

 

* Door één van de volgende HGJB-medewerkers:

 • Herman van Wijngaarden (spreker, auteur, maker catechesematerialen, o.a. de methode Leer & Leef)
 • Eline van Vreeswijk (spreker, mede-auteur Leer & Leef, projectleider catechese)
 • Jan-Willem Bout (spreker, medeorganisator Kerstconferentie 17+)

Beamerafbeelding kerkdienst in gebarentaalVanaf zaterdag 10 februari kunt u een nieuwe kerkdienst in gebarentaal bekijken via de site van vereniging Op weg met de ander: www.opwegmetdeander.nl.

Ds. A.D. Poortman zal in deze dienst preken over het thema: De Bron. Dit thema is gekozen naar van het gedeelte uit het Evangelie naar Johannes, hoofdstuk 4 : 4 – 14.

Omdat de dienst speciaal voor dove mensen wordt georganiseerd, zal ds. Poortman zijn woorden ondersteunen met gebarentaal. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een doventolk. Iedereen is van harte welkom om de dienst bij te wonen op zaterdag 3 februari om 16.00 uur. Adres: CG Kerk Eben-Haëzer, Hofkampstraat 39, Almelo.

De dienst wordt opgenomen door de LPB Media en vereniging Op weg met de ander zal deze van ondertiteling voorzien. Door deze werkwijze kunnen dove mensen de kerkdienst volgen, ook op een later tijdstip. De dienst wordt uitgezonden via www.opwegmetdeander.nl, www.doofenkerk.nl en www.beleefmee.nl.

BouwsteenGala2018100De foto's van het Bouwsteen Gala 2018 staan op de singelsite en ze zijn mooi geworden!!!


Thema dit jaar was 'Schitter met Glitter' en de foto's zijn gemaakt door Myrthe de Korte.


Bekijk alle foto's hier

koffieRondom onze Singelkerk wonen en werken veel mensen. Mensen die wellicht ons kerkgebouw nog nooit van binnen hebben gezien. Mensen die mischien geen idee hebben wie wij zijn als gemeente en wat wij geloven.

De evangelisatiecommissie werkt op dit moment ideeën uit, die als doel hebben om meer contact te maken met deze medemensen. Het uiteindelijke doel hiervan is dat zij de Heere God mogen leren kennen. We willen dat bereiken door de kerk vaker open te stellen voor langskomend publiek; in de hoop dat ze ook even binnenkomen en er contact gemaakt kan worden. Daarnaast wil de commissie 1 keer per maand Obadja openstellen op een woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur, voor een kopje koffie, een luisterend oor, gezelligheid, warmte en ontmoeting tussen buurtbewoners en gemeenteleden van onze Singelkerkgemeente.

Voor deze activiteiten hebben we uiteraard mensen nodig, die gastvrouw of gastheer willen zijn bij één van deze óf beide activiteiten. Het kan zijn dat u graag alleen koffie zet en gezelligheid wil creëren op een koffieochtend of het kan zijn dat u het fijn vindt om een luisterend oor te bieden. Het kan zijn dat u leuke creatieve gaven heeft, zodat we eventueel in de toekomst als het Obadja-koffie-project loopt, een creatieve ochtend kunnen organiseren. Iedereen heeft zijn of haar gaven, die we met vreugde in Gods Koninkrijk mogen inzetten!

We hopen natuurlijk dat er veel gemeenteleden zijn, die zich op zullen geven! Vervolgens zullen we per keer dat de kerk open gaat, een mail rondzenden waarna u kunt aangeven, of u die dag mee kunt helpen. Voor de koffieochtenden zal er een rooster gemaakt worden, zodat u eens in de zoveel tijd aan de beurt bent. Voordat we starten met deze activiteiten willen we nog een avond plannen, waarin we informatie en toerusting zullen geven.

Als u mee wil helpen, kunt u zich opgeven bij:

Geeft u in uw mail maar aan wat uw beschikbaarheid is en wat u graag zou betekenen!

opwegVanaf zaterdag 23 december kunt u een nieuwe dovendienst bekijken via de site van vereniging Op weg met de ander: www.opwegmetdeander.nl.

Kerstfeest betekent wereldreddingis het thema waar ds A.Dingemanse over zal preken. Dit thema is gekozen naar aanleiding van Johannes 3 : 16 en Mattheüs 1 en 2.

Ds. Dingemanse  zal zijn woorden ondersteunen met gebarentaal. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een doventolk. De dienst wordt opgenomen door de LPB Media en vereniging Op weg met de ander zal deze van ondertiteling voorzien. Door deze werkwijze kunnen dove mensen de kerkdienst volgen, ook op een later tijdstip.

De dienst wordt uitgezonden via www.opwegmetdeander.nl, www.doofenkerk.nl en www.beleefmee.nl.

 

 

Op vrijdag 15 december zal ons kinderkoor De Sleutel samen met kinderkoor De Bubbel uit Hendrik Ido Ambacht een kerstconcert geven in de Singelkerk.

Het thema van het concert is “Licht!”. De kinderen zullen allerlei mooie kerstliederen zingen rondom dit thema. Zij staan daarbij onder leiding van hun dirigenten Jojanneke Breevaart (De Sleutel) en Diana Lingen (De Bubbel). Arjan Kuiper zal het orgel bespelen en Jeroen Schumacher de piano.

Het belooft een mooie en feestelijke avond te worden! U bent van harte welkom om 19.00 uur in de Singelkerk!

Kinderkerstconcert

Afscheid ds Wim MarkusGisterenavond hebben de catechisatiegroepen van 12 tot en met 17 jaar afscheid genomen van ds Wim.

De afgelopen anderhalf jaar hebben we samen mogen optrekken en goede, leerzame en gezellige avonden met elkaar gehad. Jesse Sloof overhandigde een kado dat de catechisanten met elkaar geregeld hadden en Marieke de bloemen namens de catecheten.

We zijn dominee Wim heel dankbaar voor het werk dat hij gedaan heeft en voor alles wat we met en van hem mochten leren.

We wensen hem en zijn vrouw Gods zegen toe op hun verdere levensweg. Tot ziens!

 

 

 

 

 

 

Afscheid ds Wim Markus Afscheid ds Wim Markus Afscheid ds Wim Markus Afscheid ds Wim Markus Afscheid ds Wim Markus

GeraldTroostDonderdag 7 december komt Gerald Troost naar Ridderkerk voor een avondvullend concert. Evenals het prachtige benefietconcert met Reni & Elisa Krijgsman in het voorjaar, belooft het opnieuw een unieke, intieme en bijzondere avond te worden. De opbrengst van de avond komt ten goede aan de Umutima Foundation, een stichting die de Ridderkerkse Gerda den Ouden ondersteunt in haar werk onder weeskinderen in de stad Mkushi, Zambia.

Gerald Troost is een man met een missie. Hijzelf zegt daar het volgende over. “Ik wil mijn achternaam eer aan doen. Mensen aanmoedigen, naast mensen staan, gelovigen troosten te midden van verwarring, vertwijfeling en verdriet. Ik doe niets liever dan mensen wijzen op de schoonheid van het evangelie en ik besef dat mijn muziek en mijn activiteiten krachtiger worden als ik Jezus centraal stel in alles”.

De muziek van Gerald wordt omschreven als pure gospelmuziek van Nederlandse bodem. In het voorjaar van 2017 heeft Gerald de cd ‘WITTE VLAG’ uitgebracht. De cd neemt je mee in een eerlijk en persoonlijk proces van loslaten en vertrouwen. Hoe leer je in een onzekere wereld je eigen agenda los te laten en God te vertrouwen? Boeiende en actuele thematiek die op prachtige en indringende wijze wordt vertolkt.

Voor het benefietconcert is gekozen voor een intieme setting, waarbij Gerald naast veel van zijn bekende nummers een aantal nummers in Afrikaanse stijl zal spelen, geïnspireerd door ervaringen tijdens reizen die hij voor de organisatie Compassion heeft gemaakt.

Meer informatie over Gerald Troost is te vinden op www.geraldtroost.nl 

De benefietavond wordt extra bijzonder omdat Gerda den Ouden van de Umutima Foundation er die avond zelf bij is. Zij is op dat moment met verlof in Nederland. Wie benieuwd is naar de verhale n van Gerda en haar wil ontmoeten is voorafgaand aan het concert, tussen 18.30 en 19.45 uur, welkom voor een ‘meet & greet’.

Het benefietconcert vindt plaats in het gebouw van Volle Evangelie Gemeente De Kern, Stadhouderslaan 29 in Ridderkerk. Aanvang: 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Kaarten kosten €7,50 en zijn te bestellen via info@umutima.nl of te koop aan de zaal.

Informatie over de Umutima Foundation vindt u op www.umutima.nl

winterfairD.V. zaterdag 2 december van 10.00 uur tot 15.00 uur houdt Stichting Tabitha weer een winterfair in de Wilhelminakerk aan de Bourgondischelaan 1, Ridderkerk.

Onze stichting mag al ruim 40 jaar hulp bieden aan medechristenen in Oost-Europa en dan met name in Roemenië en Oekraïne.

We zien in Oost-Europa dat daar de economie ook aantrekt. Dit merkt echter nog niet iedereen. Daarom blijft hulp in de vorm van naschoolse opvang en bijles, kleding, een bijdrage in de maandelijkse lasten maar ook eenvoudig een warme maaltijd hard nodig. We hopen dat u door onze fair te bezoeken, wilt meehelpen deze hulp te continueren.

Omdat paracetamol, vitaminepillen en diarreeremmers erg duur zijn in Oost-Europa willen we u vragen deze, net als voorgaande jaren, te doneren. Ook ‘oude’ brillen en rollators zijn zeer welkom!

Wat kunt u verwachten op de fair? In de eerste plaats natuurlijk de Tabitha-winkel met speelgoed en flink afgeprijsde cadeau-artikelen. Daarnaast kaas en wijn van Verslokaal Zoet en Melk uit Rijsoord, een tweedehands boekenmarkt, bakker Voordijk, een aantrekkelijk geprijsde tas vol groente en fruit, een race-simulator, artikelen van Zusss en nog veel meer! Rond 12.00 uur een optreden van kinderkoor De Sleutel en op deze dag zal Areke Wigmans uit Roemenië ook aanwezig zijn.

Meer informatie over het werk van stichting Tabitha is terug te vinden op onze internetsite, www.stichting-tabitha.com

Graag tot ziens op 2 december.

avondmaal

D.V. zondag 19 november is het Avondmaalszondag. 

In de morgendienst mogen wij het Heilig Avondmaal vieren en de middagdienst staat in het teken van de dankzegging. In beide diensten hoopt onze eigen predikant, dominee G.D. Kamphuis voor te gaan. 

Hartelijk welkom in beide diensten!

ChristmansEventCHRISTMAS EVENT IN DE FAKKEL

VRIJDAGAVOND 15 DECEMBER 19.30 UUR

 

 

Je kan het gerust een bijzonder initiatief noemen. Vrijwel alle kerken uit Ridderkerk organiseren samen het Christmas Event op vrijdagavond 15 december in de Fakkel.

De Fakkel is op deze avond omgebouwd tot concertzaal.

Een Event om te laten zien wat Kerst betekent en waarin op een eigentijdse manier het Kerstfeest gevierd wordt met de inwoners van Ridderkerk. Dus iedereen, jong en oud is welkom en gratis toegang.

Bij zo’n viering, die ruim een uur duurt, horen warme chocolademelk, vuurpotten, muziek van Harpe Davids en het Leger des Heils korps Rotterdam-Zuid en eigentijds toneel: “De koning komt!” De bekende organist, pianist, koordirigent, Jan Peter Teeuw, zorgt met een aantal muzikanten voor de begeleiding en de meidengroep Charming Three treedt op met een aantal kerstnummers, zoals Mary did you know.                                 

In dit Event staat het positieve bericht van Kerst centraal. Dus we zingen samen een aantal bekende kerstliederen. Er zijn informatiestands; er is ruimte om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten.

MantelzorgEen mantelzorger zet zich langdurig in voor een naaste die langdurig ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Deze zorg is vaak intensief. Mantelzorgers krijgen hiervoor niet betaald. Formeel noem je alle vormen van zorg voor een naaste Mantelzorg wanneer die zorg meer dan drie maanden duurt of meer dan 8 uur in de week in beslag neemt. Deze naaste is iemand met wie je een persoonlijke of emotionele band hebt. Anders dan bij vrijwilligers kunnen zij zich niet makkelijk los maken van de zorg en nemen de zorg taken toe. Mantelzorgers die te maken hebben met een naaste met verslaving of psychische problemen hebben vaak ook last van schaamte. Mantelzorgers zorgen niet alleen voor de naaste, maar hebben ook zorgen over de naaste. Een mantelzorger die niet goed voor zichzelf zorgt kan overbelast raken en zelf zorg nodig hebben.

Soms kunnen er in een mantelzorgsituatie spanningen ontstaan. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de zorgtaken groter worden, wanneer het gedrag van de naaste gaat veranderen of bijvoorbeeld wanneer er weinig begrip of steun uit de omgeving is.

In Ridderkerk is er een steunpunt voor mantelzorgers, Karaat Mantelzorg. Mantelzorgers kunnen zich hier laten registreren om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Op deze manier krijgen zij ook de Pluim voor mantelzorgers.

De mantelzorgconsulenten, Mineke Boon en Esther de Meza, kunnen de mantelzorger persoonlijk ondersteunen en bieden daarnaast ook cursussen, workshops en uitjes. Meer informatie vindt u op www.karaatmantelzorg.nl of bel naar 0180-763717.

De jaarlijkse landelijke dag van de mantelzorg is op 10 november. Karaat Mantelzorg, de zorginstellingen Aafje en Riederborgh organiseren gezamenlijk een Week van de Mantelzorg. In deze week zijn er op verschillende momenten en verschillende locaties activiteiten om de mantelzorgers even in het zonnetje te zetten, zodat zij even de zorgen los kunnen laten.

Kent u een mantelzorger? Vraag hem of haar eens; “Hoe gaat het nu met jou?” Deze vraag geeft ruimte aan de mantelzorger in een situatie waarin de primaire aandacht, begrijpelijkerwijs, uitgaat naar de zorgbehoevende.

volmachtIn het begin dit jaar vastgestelde beleidsplan 2017-2020 (tevens plaatselijke regeling) is opgenomen dat bij ambtsdragerverkiezingen ieder stemgerechtigd lidmaat één stem bij volmacht uit kan brengen. Een stemgerechtigd lidmaat die een ander een volmacht wil geven, dient hiervoor een schriftelijke machtiging te tekenen.

Deze is hier te downloaden. Ook zijn exemplaren beschikbaar in de lectuurbakjes bij de uitgangen van de kerk.

De verkiezingsavond is vastgesteld DV dinsdag 7 november om 19.45 uur in gebouw Obadja.

logo luther 2017Op donderdag 26 oktober vindt er in de Singelkerk een Reformatieherdenking plaats.

Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur. 

Ds. J.P.J. Voets verzorgt de meditatie. Ds. K.J. Kaptein, predikant van de Hersteld Hervormde Gemeente Ridderkerk (Sionskerk), houdt een inleiding over een kerkhistorisch onderwerp.

Daarnaast verleent de Reformatorische Oratorium Vereniging Psallite Deo medewerking aan deze bijeenkomst. Dit koor brengt enkele liederen ten gehore die aansluiten op de inhoud en betekenis van de Reformatie.

Het programma van de Reformatieherdenking kunt u hier downloaden.

ChristmaseventDe voorbereidingen voor het kerstevent, georganiseerd door 11 verschillende kerken in Ridderkerk, zijn in volle gang! De avond start om 19.30 in sporthal de Fakkel. We zijn nog op zoek naar verschillende mensen om deze avond te doen slagen.

 

Gezocht: toneelspelers

Voor de musical zijn we op zoek naar diverse mensen die toneel kunnen spelen.

De oefendata’s zijn op vrijdag: 6 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november, 15 december (generale repetitie). Geïnteresseerd? U kunt zich opgeven tot uiterlijk 29 september.
Wynette Teeuw wynetteteeuw@gmail.com

 

Gezocht: muzikaal talent
Voor deze avond zijn we ook op zoek naar muzikanten die een aantal liederen begeleiden.

U kunt zich opgeven tot uiterlijk 6 oktober.
Jan Peter Teeuw janpeterteeuw@filternet.nl

 

Gezocht: sponsoren
Uiteraard zijn er ook kosten verbonden aan dit evenement. We zijn daarom ook op zoek naar een aantal sponsoren. Mocht u in de mogelijkheid zijn om ons financieel te ondersteunen dan kunt u uw gift overmaken naar NL48 INGB 0000364749  t.n.v. de 
penningmeester Evangelisatie comm. Prot. gem. de Levensbron o.v.v. Christmas Event

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Eddy van Donselaar evdonselaar@versatel.nl

 

Gezocht: opbouw/afbouw hulp
Vrijdag 15 december zal overdag de zaal opgebouwd worden en na afloop van het event zal de zaal ook weer leeg moeten. Hier kunnen we alle hulp bij gebruiken. Vele handen maken licht werk! Als u die dag in de gelegenheid bent dan horen wij dit graag!

Johan Vlietstra Johan@vlietstra.net

 

Wilt u alle voorbereidingen voor het kerstevent meenemen in uw gebed?

postercursuschristelijkgeloofDeze cursus is bedoeld voor iedereen die meer van het christelijke geloof wil weten.

De volgende thema’s worden tijdens de cursusavonden behandeld:

 • De christelijke boodschap: Wat geloven christenen met betrekking tot God, Jezus, de wereld, de mens, de zin van het leven, enzovoorts?
 • De Bijbel: Hoe is dit boek ontstaan? Wie schreven het en met welke bedoelingen? Hoe is de Bijbel opgebouwd? Waarom hechten christenen er grote waarde aan?
 • Jezus Christus: Wie was Hij? Wat is er van Hem bekend? Hoe verliep Zijn leven? Wat was Zijn boodschap?
 • Leven als christen: Wat is voor een christen de betekenis van het geloof in het dagelijkse leven? Waarom gaat hij of zij naar de kerk? Wat is bidden eigenlijk?

 

De Oriëntatiecursus christelijk geloof wordt gegeven op 5 donderdagavonden: 26 oktober en 2, 9, 16, 23 november 2017 en begint om 19.45 uur aan de Kerksingel 6A (achterzijde Christelijke Boekhandel “De Kandelaar

 

Iedereen is van harte welkom op één of meerdere cursusavonden.

De cursus is gratis. Wie deelneemt aan de cursus, ontvangt een cursusmap.

 

Aanmelding  bij Marieke van Eijsden via de mail (marieke.van.eijsden@gmail.com) of telefonisch (0180-427299). Door haar kan, indien gewenst, ook nadere informatie worden verstrekt.

Bevestiging GD Kamphuis

Met grote dankbaarheid kunnen wij mededelen dat D.V. zondag 8 oktober dominee G.D. Kamphuis bevestigd zal worden in de Singelkerk. 

De bevestigingsdienst begint om 10.00 uur en zal worden geleid door dominee P.J. Visser uit Amsterdam. Het thema van de verkondiging is 'Doorgaan op het Zijne....!' naar aanleiding van Kolossenzen 1:1-14 

De intrededienst begint om 14.30 uur en het thema van de verkondiging is 'Een geheim om te delen...' naar aanleiding van Kolossenzen 4:3,4. 

Heel hartelijk welkom in beide diensten!

javdberg

Het seizoen  voor de Bijbelkringen begint op 27 september  a.s. om 20.00uur met een gezamenlijke startavond in Obadja, die voor zowel kringleden als gemeenteleden is bedoeld, dus u bent allen hartelijk welkom.

 

Het komende seizoen  lezen alle huisbijbelkringen het Johannes Evangelie. Een deel van de kringen doet dat tekst voor tekst. Een ander deel gebruikt het boekje ‘Johannes. Een dringend  getuigenis’ , geschreven door dr. J.A. van den Berg.

 

Op deze startavond  zal de inleidende lezing worden verzorgd   door de auteur van het boekje, dr. J.A. van den Berg, algemeen directeur van de IZB.

 

Men kan  zich  dan ook aanmelden voor deelname aan één van de kringen of aangeven te willen wisselen van kring.

 

Chadash helpt Libanon

 

Wat

 • Hulp aan schooltje voor Syrische vluchtelingen

Waar

 • Noord-Libanon : Manjara

 

De christelijke gemeente aldaar heeft drie garageboxen gehuurd van waaruit zij les geven en het evangelie doorgeven aan kinderen van vluchtelingen.

Het betreft het armste gedeelte van Libanon en eveneens de armste vluchtelingen.

chadashlibanon

Singelkerk achterzijde01Open Monumentendag

thema: Boeren, burgers en buitenlui

In het weekend van 9 en 10 September 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om (met name) gebouwen te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Gebouwen die historie uitademen. Die ooit zijn gebouwd naar behoefte of met een speciale bedoeling en waar de tijd sindsdien doorheen is gegaan. Soms volledig gerenoveerd en van binnen naar eigen smaak aangepast, maar soms ook in originele staat bewaard.

De oude Singelkerk is zo’n gebouw dat zorgvuldig in originele staat is bewaard. Het is door de eeuwen heen hèt beeld van het oude Ridderkerk geweest en toch ook wel gebleven. Wie kent niet de imposant hoge toren en de smalle gracht om de kerk heen? Het ademt rust in een, met woningen en gebouwen omsloten plek in het oude deel van Ridderkerk. En dat vlak naast het drukke centrum aan de overkant van de weg. Wie er op let, tijdens het langslopen over de Kerksingel, merkt het. Het is er eigenlijk altijd rustig. De Singelkerk is zo’n gebouw waar je in gedachten verzonken naar kan staren en vervolgens de tijd vergeet.

Het thema voor dit jaar is: boeren, burgers en buitenlui. De Singelkerk heeft deze doelgroepen door alle tijden heen mogen verwelkomen en doet dat nog steeds graag. De Singelkerk is vaak alleen op zondag open ivm de erediensten, maar speciaal voor Open Monumentendag willen we de kerkdeuren open zetten en u ook op zaterdag 9 September welkom heten in de Singelkerk.

De Singelkerk is op zaterdag 9 September geopend vanaf 11:00 t/m 16:00.

We hopen van harte u op deze dag te mogen begroeten.

Openjeogen

Startweekend | vrijdag 16 t/m zondag 17 september

 

Het startweekend 2017 staat voor de deur met een hoop activiteiten en hopelijk zien we u en jou bij één of meerdere activiteiten. Het thema van dit jaar is ‘Open je ogen’.

 

Programma Startweekend:

 

Vrijdag 15 september

Vrijdagavondspel! Hey tieners, om het startweekend goed te beginnen is er weer een spannend avondspel bedacht! Dit jaar zal dat plaatsvinden op 15 september in het Oosterpark! Nieuwe plek en dus nog spannender! We verzamelen om 20.45 uur in Obadja en kom op de fiets! Het spel is voor iedereen vanaf groep 8 en tot en met 15 jaar. Neem ook gerust een vriendje of vriendinnetje mee. Zorg dat je kleding aantrekt die vies mag worden. Je wordt thuisgebracht! Aanmelden kan via het e-mailadres:startweekend@singelkerk.nl   o.v.v. vrijdagavondspel. Als je vragen hebt, kan je die stellen aan Simon Koster (06-50416403) of Corina Gouweloos. We hopen dat jullie allemaal komen!

 

Zaterdag 16 september

Zaterdagochtend

Na het succes van vorig jaar, is dit jaar ook weer de speeltuin aan het Tegelpad gereserveerd. Op zaterdagmorgen verwachten we de allerjongste kinderen uit de gemeente met hun ouders in speeltuin Tegelpad in Slikkerveer. Dan zijn de kinderen nog lekker actief en kunnen de allerkleinsten ‘s middags lekker naar hun bed. We hebben de speeltuin geheel tot onze beschikking. De ouderen van de gemeente worden nadrukkelijk uitgenodigd ‘op de koffie te komen’ in de speeltuin. Gezellig! Mocht het minder lekker weer zijn, is er mogelijkheid om binnen te zitten, dus voor het weer hoeft u het ook niet te laten.

We willen hiervoor gemeenteleden vragen een lekkere taart te bakken voor bij de koffie. Wil je iets lekkers bakken? Geef het door aan ansvantzelfde@solcon.nl. Jullie zijn welkom tussen 10.15-12.30 uur. Heb je geen vervoer? Dan graag een mailtje naar startweekend@singelkerk.nl  o.v.v. speeltuin Tegelpad of een telefoontje naar Gertine Kooijman, 06-81496133.

 

Zaterdagmiddag

Zaterdagmiddag zijn de oudere kinderen (7-14 jaar) welkom van 14.00 tot 17.00 uur in het Oosterpark (parkeerplaats naast de Bloemenjungle). Trek wel oude kleding aan die vies mag worden, want we gaan ook klauteren en klimmen. Het zou fijn zijn als je jezelf opgeeft via startweekend@singelkerk.nl o.v.v. zaterdagmiddag, zodat we weten hoeveel er ongeveer komen. Als je vragen hebt, kan je die stellen aan Wim van Asperen (06-29113981)

 

Kampvuuravond

De zaterdagavond van het startweekend was vorig jaar een succes en daarom gaan we dit jaar voor de herhaling! De kampvuuravond is een informele avond vol gezelligheid, vriendschap, ontmoeting, gemeentezijn, openheid, warmte en inhoud. We beginnen de avond om 20.00 uur en na het zingen van enkele liederen zal dominee Ron van der Spoel met ons nadenken over het thema ‘gebedsvernieuwing in de gemeente’, waarna we gezellig met elkaar napraten rond verschillende kampvuren. En dat onder het genot van een hapje en een drankje. Het belooft echt een hele mooie avond te worden, dus zorg dat je erbij bent! Hartelijk welkom vanaf 15 jaar en omdat er ook catering geregeld wordt, willen wij graag weten op hoeveel mensen wij mogen rekenen. De locatie is de tuin van de familie Van der Duijn Schouten aan de Lagendijk 273. Oh ja en het is helemaal gratis! Opgeven kan t/m zaterdag 9 september via kampvuuravond@singelkerk.nl. Als je vragen hebt, kan je die stellen aan Johan van Erk (06-29069531) of Raymond Schrik (06-27036098).

 

Zondag 17 september

Ochtend

Open je ogen! Dat is het thema dat tijdens de ochtenddienst centraal zal staan in de preek van dominee Van Lingen. Na de ochtenddienst is iedereen welkom in gebouw Obadja voor koffie/thee/fris/koek en om elkaar te ontmoeten. Aansluitend zal de preekbespreking gehouden worden naar aanleiding van de ochtenddienst waarbij iedereen vanaf 15 jaar welkom is! We zien je graag het hele programma! Heb je geen oppas kunnen regelen voor de kleintjes, maar wil je natuurlijk graag even wat komen drinken? (Ook) welkom!

 

Middag

Let op! De middagdienst begint vandaag om 16.00 uur. Zo heeft iedereen de tijd het startweekend om 18.45 uur in de kerk af te sluiten. Hier zullen we zingen over het openen van onze ogen… voor God, de gelovige ander en de wereld. Jong en oud is welkom! Tot dan

Sleutel2017Hoi allemaal.

Weet je nog wat een prachtig concert we hadden in de Singelkerk met Kinga? Hebben jullie de DVD ook nog vaak bekeken? Dat was echt nagenieten!

Op 28 augustus gaan we weer beginnen met zingen. We gaan gelijk hard oefenen voor het startweekend, want dan mogen we zingen tijdens het zanguurtje in de Singelkerk! Dus we hopen jullie allemaal weer te zien.

Ben je nog nooit geweest? Zit je in groep 1 tot en met 8 van de basisschool? Dan ben je van harte welkom om met ons mee te doen!

We oefenen op maandagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur in gebouw Obadja.

Wij hopen jou dan ook te zien op 28 augustus!

DsGDKamphuisMet grote vreugde deelt de kerkenraad u mee dat ds. G.D. Kamphuis het beroep naar onze wijkgemeente heeft aangenomen. Een verblijdend bericht dat tot grote dankbaarheid stemt, in het bijzonder tegenover de Heere, van Wie wij belijden dat hij hoort op het gebed en zorg draagt voor Zijn gemeente.

Zondagmiddag (25 juni) is er in de Singelkerk een dienst voor mensen met een verstandelijke beperking.

Deze dienst begint om 17.00 uur en dominee W. van den Born uit Ermelo zal daarin voorgaan.

Het thema voor deze dienst is “God, die helpt in nood” nav de geschiedenis uit Exodus 17 waarin Mozes op de berg zijn handen opheft tijdens de strijd tussen de Israëlieten en de Amelekieten.

U en jij bent van harte welkom met familieleden en of vrienden!

Mozesopberg

DsGDKamphuisDe kerkenraad is verheugd en dankbaar om u mee te kunnen delen dat afgelopen donderdag, in een gezamenlijke vergadering met de algemene kerkenraad, besloten is een beroep uit te brengen op ds. G.D. Kamphuis uit Goes.

Eventuele bezwaren tegen de gevolgde procedure dienen uiterlijk vrijdag 9 juni schriftelijk ingediend te worden bij de scriba. Wanneer er geen bezwaren zijn ingediend, zal het beroep op zaterdag 10 juni uitgebracht worden.

In de middagdienst van zondag 11 juni hoopt ds. Kamphuis in de Singelkerk voor te gaan en mogen we elkaar als beroepen predikant en roepende gemeente onder het Woord ontmoeten. Na de dienst is er in de consistorie gelegenheid om ds. en mevr. Kamphuis de hand te schudden.

Op dinsdag 20 juni hopen ds. en mevr. Kamphuis voor een nadere kennismaking naar Ridderkerk te komen. ’s Middags is er een ontmoeting met de predikanten en consulenten van de andere wijkgemeenten van de hervormde gemeente Ridderkerk en zullen de kerkrentmeesters de pastorie, de kerk en gebouw Obadja laten zien. ‘s Avonds is er een ontmoeting met de afgevaardigden van de verenigingen en commissies. Het programma wordt afgesloten met een kennismaking en korte vergadering met de kerkenraad.

Ds. Kamphuis zal uiterlijk zaterdag 1 juli zijn beslissing bekendmaken. Wilt u mee bidden of de Heere ds. Kamphuis duidelijk wil maken welke beslissing dat moet zijn? Wij mogen bidden of zijn weg naar Ridderkerk zal leiden.

Als u door middel van een kaartje of berichtje mee wilt leven is het adres Mansholtlaan 3, 4463 XG Goes en per email g.kamphuis@planet.nl.

BBQ24juniDe Christelijke Jeugdvereniging Obadja nodigt u hartelijk uit voor de jaarlijkse gemeentebarbecue!

De BBQ vindt plaats op zaterdag 24 juni 2017. U bent van harte welkom vanaf 17:00 aan Lagendijk 273 te Ridderkerk.

Wij verzoeken u zich voor 21 juni aan te melden via: cjvobadja@gmail.com of 06-81308031 (Matthias Leenheer, bereikbaar in de avond)

U kunt aangeven of u vervoer nodig heeft.

Uw gift is bestemd voor de reis die de JV in samenwerking met de GZB deze zomer wil gaan maken met als bestemming Kosovo. Uw gift wordt gebruikt om de bevolking en de Christelijke gemeente in de stad Peja te steunen.

concertsleutelOp vrijdag 2 juni zingt kinderkoor De Sleutel samen met Kinga Ban van “Sela” in de Singelkerk.

Het thema is “Nooit Alleen”.

Voor dit concert heeft het kinderkoor, dat onder leiding staat van Jojanneke Breevaart, prachtige liederen ingestudeerd. Zij zingen als koor apart, maar natuurlijk ook samen met Kinga. Daarnaast zal Kinga ook een aantal nummers solo zingen.

Er wordt ook medewerking verleend door Arie de Korte, orgel en piano, Camilo Quist, slagwerk en Hilde Vergunst, viool. Het belooft een hele mooie avond te worden.

U bent dan ook van harte welkom! De avond begint om 19.30 uur, de deuren van de kerk gaan om 19 uur open.

De toegang is gratis, maar kaarten moeten wel gereserveerd worden via de website www.kinderkoordesleutel.nl

ObadjaBeste gemeenteleden,

Zondagavond 21 mei organiseert CJV Obadja weer een zanguur voor jong en oud. De kinderen zijn dus ook van harte welkom!

De deuren van Obadja zijn vanaf kwart voor acht geopend. Koffie, thee en fris zal dan klaarstaan.

Om acht uur beginnen we met het zingen van Psalmen en liederen rondom het thema ‘bouw uw koninkrijk’.

Het tweede deel van de avond zingen we verzoekpsalmen of verzoekliederen. Rond negen uur hopen we de avond af te sluiten.

We hopen op uw komst!

Vriendelijke groeten,

CJV Obadja 

Dominee J.A.W. Verhoeven heeft geen duidelijkheid gekregen dat de Heere hem naar Ridderkerk zou leiden en heeft daarom moeten bedanken voor het beroep wat namens de Singelkerk op hem was uitgebracht.

Wij danken dominee Verhoeven voor de fijne ontmoetingen die er mochten zijn en wensen hem en zijn gezin Gods zegen toe.

Namens dominee Verhoeven willen wij hierbij de dank overbrengen voor het gebed, medeleven en de betrokkenheid vanuit de gemeente.

Kees Doornhein

U wordt hartelijk uitgenodigd voor het Benefietconcert dat Kees Doornhein hoopt te geven op het prachtige Van den Heuvel-orgel in de Singelkerk (Kerksingel 1) te Ridderkerk op zaterdagavond 13 mei om 20.00 uur. De toegang is gratis.

De collecte is voor de Spaanse Evangelische Zending (SEZ). De SEZ is een interkerkelijke organisatie en actief in het verspreiden van Bijbels, lectuurwerk en cursussen in Cuba en Spanje.

De organisatie is een ANBI-instelling en heeft tevens het CBF-keurmerk voor goede doelen.

De vier uitgebrachte CD’s van Kees Doornhein zijn tijdens het concert ook te koop en kosten slechts 9,50 euro per stuk (ook leuk als cadeau). De opbrengst komt geheel ten goede aan de SEZ.

DsVerhoevenOp zaterdag 15 april is het beroep uitgebracht op ds. J.A.W. Verhoeven uit Leerdam.

Op Tweede Paasdag hoopt ds. Verhoeven in de Singelkerk voor te gaan. Deze afspraak werd reeds begin vorig jaar gemaakt, maar biedt nu de gelegenheid om elkaar als beroepen predikant en roepende gemeente onder het Woord te ontmoeten. Na de dienst is er in de consistorie gelegenheid om ds. en mevr. Verhoeven de hand te schudden.

Op dinsdag 18 april hopen ds. en mevr. Verhoeven voor een nadere kennismaking naar Ridderkerk te komen. ’s Middags is er een ontmoeting met de predikanten en consulenten van de andere wijkgemeenten van de hervormde gemeente Ridderkerk en zullen de kerkrentmeesters de pastorie, de kerk en gebouw Obadja laten zien. ‘s Avonds is er een ontmoeting met de afgevaardigden van de verenigingen en commissies. Het programma wordt afgesloten met een kennismaking en korte vergadering met de kerkenraad.

Ds. Verhoeven zal uiterlijk zaterdag 6 mei zijn beslissing bekendmaken. Wilt u mee bidden of de Heere ds. Verhoeven duidelijk wil maken welke beslissing dat moet zijn? Wij mogen bidden of zijn weg naar Ridderkerk zal leiden.

Als u door middel van een kaartje of berichtje mee wilt leven is het adres Tiendweg 116, 4142 EN Leerdam en per email predikant-west@hervormdleerdam.nl.

OntbijtHet is een vaste traditie dat het Hervormd Singelkoor weer voor een heerlijk paasontbijt zorgt. Laat u voor Pasen eens lekker verwennen met een heerlijk ontbijtje. Met o.a. verse broodjes, een gekookt ei, drinken en beleg. Verras uw echtgenoot(e), uw vriendin of die eenzame tante of buurvrouw!! Zeker met deze dagen is het fijn als een ander eens aan je denkt.

Voor de prijs van € 5,00 per persoon en een tweede ( op het zelfde adres) voor € 3,50 hoeft u het niet te laten! ( alleen in Ridderkerk)

U krijgt een heerlijk gezond ontbijt thuis bezorgd op zaterdag 15 April tussen 8.00 en 9.30 uur.

Bestellingen kunt u door geven tot dinsdag 11 April bij de volgende personen:

Doe het snel, zodat we op tijd de broodjes kunnen bestellen bij Bakker Voordijk. Nog nooit gedaan? Laat u dan eens verrassen, wij hopen op veel bestellingen!

Sudan

Vrouwen voor Zuid-Sudan
sponsor-wandeltocht 5 km
t.b.v. voedselhulp ZOA


Miljoenen mensen en kinderen worden bedreigd met de hongerdood. Kom in actie en help mee. We hopen dat veel vrouwen uit alle kerken van Ridderkerk zich laten sponsoren en meelopen voor het goede doel.

 

 • wanneer: woensdag 12 april
 • start: 18.30 uur, parkeerplaats kinderboerderij Oosterpark
 • info/opgave: wandeltocht@solcon.nl / 06 46 114 220

dabar2017Wat geef jij prioriteit deze zomer?

De vakantie komt eraan, een zee van tijd. Keus genoeg: een vakantiebaantje, een paar weken luieren, een survivalweekend, en één of twee weken Dabar…?

Een kinderclub helpen organiseren, of een volleybalcompetitie. Een speurtocht uitzetten of zomaar een praatje maken, een tijd optrekken met tieners, of een bijbelstudie-voor-beginners geven. Het zijn allemaal onderdelen van Dabar: recreatie- en evangelisatiewerk op een camping in Nederland. Samen met een team van leeftijdsgenoten (17+) ben je daar met het evangelie van Jezus Christus present. Toegegeven, twee weken relaxen is anders, maar je ontdekt wel veel over jezelf en het uitdragen van je geloof.

Vraag jij je af of dit iets voor je is? Bel of mail met de medewerkers van de landelijke organisatie IZB, dan krijg je alle gewenste informatie. Of kijk op dabarwerk.nl en geef je gelijk op! Je bent dan ook hartelijk welkom bij het Dabar Ontmoetingsweekend, in de Christelijke Hogeschool Ede, 28-30 april 2017. Tijdens dit toerustingsweekend hoor je meer over Dabar, kun je alvast sfeer proeven en jongeren ontmoeten die veel ervaring hebben in het werk. 

Meer informatie: http://www.dabarwerk.nl/

singinZondag 12 maart is er weer een SING-IN in de Goede Herderkerk.

 

Het thema is 'Leef!'

 

Aanvang is 20.00 uur en iedereen is hartelijk welkom!

JV

Zoals u weet bestaat CJV Obadja dit jaar 150 jaar. Dit gaan wij vieren!

 • Wanneer: Zaterdag 11 maart 2017;
 • Waar: Gebouw Obadja & Singelkerk te Ridderkerk;
 • Hoe laat: van 13:00 uur - 19:00 uur.

We willen u graag speciaal uitnodigen om dit jubileum met ons te vieren Indien u niet het volledige programma kunt bijwonen, dan bent u van harte welkom om alleen de jubileumdienst bij te wonen in de Singelkerk, de dienst zal beginnen om 14.30.

Wilt u ons dan wel laten weten dat uw komst is beperkt tot de jubileumdienst? U kunt zich opgeven via onze website (http://cjvobadja150jaar.jouwweb.nl/ ), via onze Facebook of door te mailen naar cjv150jubileum@gmail.com  Daar vindt u ook meer informatie, nostalgische foto's en het laatste nieuws over de jubileumdag.

Mocht u niet beschikken over internet, kunt u de gegevens versturen naar Mathilde Lingen, Da Costalaan 22, 2985 BC, Ridderkerk. We willen u vragen om in elk geval het volgende te vermelden: naam, adres, (telefoonnummer,) e-mailadres, en met hoeveel personen u komt.

Verder zijn we op zoek naar taartenbakkers! Wilt u één of meerdere taarten maken voor op de jubileumdag? Graag contact opnemen met Mathilde Lingen (mathildelingen@hotmail.com ). Met vriendelijke groeten, Namens de jubileumcommissie, Lenie Gouweloos (Public Relations (PR))

Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/CJV-Obadja-150-jaar-482926011895493 / Bekijk onze website: http://cjvobadja150jaar.jouwweb.nl/ 

Bouwsteengala201720

Het gala op vrijdag 20 januari van de Bouwsteen was weer een groot succes! Het thema dit jaar was 'stippen en strepen'.

De foto's (gemaakt door Myrthe de Korte) staan inmiddels al op de singelsite. Klik hier voor de foto's.

ChadashRidderkerklogoAfgelopen week was de informatieavond en de week staat “vast”! De eerste deelnemers vanuit de Singelkerk hebben er erg veel zin in, maar er kunnen nog mensen mee want we zitten nog niet vol!!

Wanneer

Vertrek naar de Franse Alpen op zaterdag 10 juni (vrijdag op zaterdagnacht om 3.00 uur) en terug in Ridderkerk vrijdag 16 juni in de middag. Vervoer met 3 busjes is geregeld.

Grootte van de groep

Totaal maximaal 21 personen:

- Ds Martin van Oordt gaat samen met zijn vrouw als leiding mee.

- 2 personen die koken en begeleiden tijdens de fietstochten.

- Maximaal 17 personen fietsen/wandelen.

Programma

Overdag wordt er gefietst of gewandeld in de bergen en op het programma staan oa de mooie Col du Galibier, Alpe d’Huez en Col du Glandon. En iedere avond is er een bijbelstudie door ds Martin van Oordt. De beklimmingen van de bergen en de diepgang van de bijbelstudie beloven een mooie week van gemeente- en geloofsopbouw!

Kosten

De totale (all-in) kosten voor een geweldige week bedragen ‘slechts’ € 450,- per persoon en dat is inclusief vervoer, tolgelden, overnachting, eten/drinken, toeristenbelasting en schoonmaakkosten.

Vragen?

De powerpointpresentatie staat inmiddels online en is hier te downloaden. Ook is er inmiddels een Facebookpagina (https://www.facebook.com/chadashridderkerk/) gestart waar de nodige informatie gedeeld zal worden.

Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur dan een mail naar chadash@singelkerk.nl of bel ons! Au revoir, Johan van Erk (0629069531) en Raymond Schrik (0627036098)

Chadashbergen

 

Huis Chadash voorzijde

Gala15

De foto's van het kerstgala staan op de site! Bekijk ze hier

 

De foto's zijn gemaakt door Peter Lindhout

presentfoto

25 jongeren van CJV en niet leden hebben op 10 december een Present actie gedaan.

We hebben op het AZC in Beverwaard een Sport - Spelmiddag georganiseerd voor alle kinderen.

Vele kinderen hebben we een leuke middag bezorgd door met ze te gaan voetballen, schilderen, marsepeinen, sjoelen, schaken, langlaufen. Of gewoon lekker in de speeltuin met ze te spelen. Alle kinderen kregen een pakje drinken, zakje chips en een zakje knikkers. Dit is allemaal gesponsord door de diaconie uit de Singelkerk, nogmaals Hartelijk Dank hiervoor! Het materiaal voor de marsepein & schilderen werd gesponsord door wijdoenmee.nu Ook heel Hartelijk Bedankt! En uiteraard willen we de jongeren BEDANKEN die mee hebben geholpen die dag. Zonder jullie was het geen succes geworden!

JV bestuur & Present.

Concert Hervormd Singelkoor

singelkoor1012Op 10 december a.s. zingt het Hervormd Singelkoor, tezamen met 2 Brabantse koren, in de Singelkerk.

U bent van harte welkom. Het is een gevarieerd programma.

De leiding en begeleiding is uitsluitend door vrouwen deze keer.

Dirigente Nelly van den Broek dirigeert, de andere dames begeleiding op orgel, piano en dwarsfluit.

De avond begint om 20.00 uur.

Toegang is gratis, wel een collecte.

 

Op D.V. zaterdag 3 december van 10.00 – 15.00 uur hoopt Stichting Tabitha een winterfair te organiseren in de Wilhelminakerk aan de Bourgondischelaan 1 in Slikkerveer.

Stichting Tabitha mag al ruim 30 jaar hulp bieden aan medechristenen in Oost-Europa en dan met name in Roemenië en Oekraïne. Hulp in de vorm van naschoolse opvang en bijles, kleding, een bijdrage in de maandelijkse lasten maar ook eenvoudig een warme maaltijd blijft hier hard nodig. We hopen dat u door onze fair te bezoeken, wilt meehelpen deze hulp te continueren.

Wat kunt u verwachten op de fair? In de eerste plaats natuurlijk de Tabitha-winkel met speelgoed en flink afgeprijsde cadeau-artikelen. Daarnaast crea-cadeaukramen, sieraden, kaas, bakker Voordijk, een aantrekkelijk geprijsde tas vol groente en fruit, mini-workshop handletteren, een race-simulator en een dartcompetitie voor de kinderen. En rond 12.00 uur een mini-concert met sing-in door Jan-Peter Teeuw.

Kortom te veel om op te noemen. Graag tot ziens op 3 december.

Winterfair 2016

BoterletterOok dit jaar hopen wij weer onze boterletteractie te houden, waarbij de netto opbrengst geheel ten goede komt aan onze hulpverlening in Roemenië en Oekraïne. De boterletteractie wordt ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door bakkerij Voordijk.

Tot en met woensdag 30 november 17.00 uur kunt u weer heerlijke roomboterletters bestellen per email info@stichting-tabitha.com of per telefoon (0180) 434955.

 • Prijs per roomboterletter is € 8,50 en bij afname van 10 stuks of meer € 7,95 per stuk.

De door u bestelde boterletters kunnen worden afgehaald op de winterfair van stichting Tabitha op zaterdag 3 december in de Wilhelminakerk te Slikkerveer.

En bij 5 stuks of meer worden de boterletters (binnen Ridderkerk) gratis thuisbezorgd.

Mogen wij weer op u rekenen? Alvast hartelijk dank

boekenWij maken u er op attent dat wij op zaterdag 3 december weer een winterfair hopen te organiseren in de Wilhelminakerk. Tevens zal er een tweedehands boekenmarkt zijn.

Daarvoor zijn we hard op zoek naar boeken. Heeft u boeken die u niet meer leest, lever ze dan in en daarmee steunt u onze stichting.

De inleverdata zijn maandag 7 november en maandag 21 november, steeds van 19.30 – 20.00 uur in gebouw Obadja.

Alvast dank voor uw hulp. Hartelijke groet, Bestuur “Stichting Tabitha

2016 posterjeugdappel 1 Op DV zaterdag 12 november 2016 houdt het HJW haar jaarlijkse Jeugdappel 16+ in het Revius Lyceum te Doorn. Thema van de dag is ”Verbonden”. Ds. M. Messemaker uit Woudenberg en ds. M.C. Schreur uit Harskamp zullen tijdens het middag- en avondprogramma de appelwoorden verzorgen. 's Avonds is er ook een workshopronde.

We leven in een tijd waarin we eigenlijk altijd verbonden zijn: in gesprek met vrienden, met vage bekenden, met studiegenoten, met jongeren van de kerk, met familie. Of op zoek naar nieuws en achtergronden, leuke filmpjes. Het houdt nooit op. Maar in de kerk mogen we horen dat God een eeuwige verbinding met ons wil aangaan.

In de eerste lezing zal ds. Messemaker met de jongeren nadenken over het onderwerp ”Verkeerd verbonden”. Zoals we geboren worden missen we de echte verbinding met God. Maar in Zijn genade komt Hij tot de ‘verkeerd verbonden’ jongeren en wil Hij een diepe, intieme, vergevende verbinding tot stand brengen.

Ds. Schreur zal ingaan op het thema ”Verbonden voor eeuwig”. Een eeuwige verbinding door Christus met God heeft effect op je dagelijks leven: ze wekt een verlangen op om in dit leven God te verheerlijken, maar geeft ook uitzicht op een eeuwige toekomst bij God op de nieuwe hemel en aarde.

Het Jeugdappel 16+ begint om 16:00 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. 

 

Klik op de onderstaande links om de promo’s te bekijken 

 

 

 

Workshops00 Workshops A4

RToes

Jeugdraad Singelkerk.

Hoe houd je je tiener in de kerk anno 2016? Hoe geef je tieners een passende rol binnen kerk, gezin en maatschappij? Zomaar enkele vragen die je als ouder bezig kunnen houden. Zoek(t) u/jij meer bagage over deze onderwerpen?

Kom dan donderdagavond 10 november om 19.45 uur naar gebouw Obadja.

Dan hoopt dr. R. Toes, voorzitter van het College van Bestuur van het Wartburg College, ons meer te vertellen over tieners. Hij geeft u vast een verrassende eyeopener! Zien we u/jou ook? 

Allen van harte welkom! De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) en zal rond 22.00 zijn afgelopen. Tot dan!

maarten luther

Zaterdag 29 oktober wordt er in de Singelkerk een reformatieherdenking gehouden, aanvang 19.30 uur. Ds. A. Kos, consulent van de hersteld hervormde gemeente, verzorgt de meditatie.

Ds. C. Blenk uit Den Haag belicht in zijn referaat de ontwikkelingen anno 2016. Is de houding van de Rooms Katholieke kerk tegenover Luther veranderd? Welke invloed heeft de secularisatie in West-Europa op de verhouding tussen katholicisme en protestantisme? 

U en jullie zijn allen van harte welkom!

JesajabijbelstudieDinsdag 27 oktober was de startavond van de huisbijbelkringen in de Singelkerk.

Het boek Jesaja werd behandeld door Prof. dr. M.J. Paul en de gebruikte Powerpointpresentatie is hier te downloaden.

logo chadash voor Ridderkerk

Gemeente zijn. Op de kampvuuravond (zaterdag 17 september) heeft ds Martin van Oordt gesproken over stichting Chadash. Ben je geinteresseerd, laat het dan weten via webmaster@singelkerk.nl en dan gaan we kijken of er een groep vanuit de gemeente Singelkerk samen te stellen is voor 2017 (en dat kan ook een mix zijn van fietsers en wandelaars). Bij genoeg interesse zal er ook nog een aanvullende informatieve avond georganiseerd worden.

 

"Ben je op zoek naar een sportieve uitdaging én naar Bijbelse toerusting? Wil je werken aan je geestelijke en lichamelijke conditie? Vanuit een prachtig gelegen groepshuis aan de voet van de col du Glandon in de Franse Alpen biedt de stichting Chadash je die mogelijkheid. In een 7-daags programma fietsen we o.a. de Alpe d’Huez op, maar we beklimmen ook hogere bergen zoals de col du Glandon en misschien wel de Galibiere. De avonden reserveren we voor bijbelstudie en gesprekken. Chadash is Hebreeuws voor “vernieuwen” en dat is wat we samen willen bereiken. Naast fietsen is er ook alle ruimte voor andere activiteiten zoals berg wandelen, zwemmen of gewoon lekker in de zon liggen."  

 

 

Algemene informatie stichting Chadash

Huis Chadash voorzijdeDe stichting Chadash is opgericht in het najaar van 2015. Zij organiseert fietsweken vanuit een groepshuis in de Franse Alpen waarin jongeren een programma van geestelijke toerusting en lichamelijke inspanning volgen. Chadash is Hebreeuws voor “vernieuwing” en komt o.a. voor in Psalm 51: 12: Psalmen 51:10  (51:12) Schep mij een rein hart, o God, en vernieuw in mijn binnenste een standvastige geest. 

De toerusting vindt plaats door dagelijkse Bijbelstudies en groepsgesprekken, de inspanning door gezamenlijke bergritten op de race- of sportfiets. Meer daarover op www.chadash.nl. Het is niet de bedoeling dat de deelnemers zich individueel inschrijven, de stichting richt zich op groepen vanuit een kerkelijke gemeente. Hierdoor heeft de week ook meerwaarde voor de gemeente. De deelnemers leren elkaar beter kennen en elkaar ondersteunen. Dat heeft weer terug in Nederland een hele positieve uitwerking op het gemeenteleven.

De weken zijn weliswaar met het oog op de jongeren ontwikkeld, maar de praktijk leert dat een mix van jongere en oudere deelnemers een positief effect heeft.

 

 

Het groepshuis staat in het Franse “Le Verney” dat is op een afstand van ongeveer 2 kilometer van Allemond en ongeveer 4 kilometer van Vaujany. Het ligt aan de voet van de Alpe d’huez en de Col du Glandon. Ook de beklimming van de prachtige Col du Sarbot begint bij het groepshuis. In de directe omgeving van het pand zijn verschillende mooie wandelroutes. Ook zijn er verschillende mountainbike routes uitgezet. Het huis ligt aan een stuwmeer waar activiteiten als windsurfen en kanoën worden georganiseerd.

Naast de mogelijkheid om als groep door de stichting begeleid te worden is het ook mogelijk om het pand te huren zonder begeleiding vanuit de stichting. Vanaf half juni t/m half september wordt de prioriteit gegeven aan begeleide weken. 

 

Huis chadash achterzijdeeetkamer chadash

Startweekend2016aStartweekend 2016

Als gemeente willen we ook dit jaar het nieuwe kerkelijk seizoen samen starten. Dat gaan we doen in een weekend dat bol staat van de activiteiten. Het thema dit jaar is ‘Samen bij Eén. Hopelijk zien we je bij één of meerdere activiteiten. Hier volgt een beknopt overzicht van het programma.

 

Vrijdagavond 16 september

Dit wil je niet missen : het ‘supercoole vrijdagavondspel’ in de Gorzen. Vanaf groep 8 leeftijd tot 15 jaar. Neem gerust vrienden en vriendinnen mee. We verwachten je om 20.45 uur bij Obadja. Aanmelden kan via het e-mailadres: startweekend@singelkerk.nl o.v.v. vrijdagavondspel.

 

Zaterdag 17 september

Op zaterdagmorgen verwachten we de allerjongste kinderen uit de gemeente met hun ouders in speeltuin Tegelpad in Slikkerveer. Ook de ouderen van de gemeente worden opgeroepen ‘op de koffie te komen’ in de speeltuin. We willen gemeenteleden vragen een lekkere taart te bakken voor bij de koffie. Wilt u of jij iets lekkers bakken? Geef het door aan ansvantzelfde@solcon.nl

Jullie zijn welkom tussen 10.15-12.30 uur.

Heeft u geen vervoer? Dan graag een mailtje naar startweekend@singelkerk.nl o.v.v. speeltuin. Tegelpad, of een telefoontje naar Gertine Kooijman, 0681496133

 

Op zaterdagmiddag is er een stoer outdoorprogramma. Voor het meedoen is een zwemdiploma een vereiste. Deze middag zal tussen 14-17 uur zijn aan het strandje bij de natuurspeeltuin in het Reijerpark. Aanmelden via startweekend@singelkerk.nl o.v.v. outdoorprogramma.

 

Zaterdagavond wordt een echte kampvuuravond! De kampvuuravond is een informele avond vol gezelligheid, vriendschap, ontmoeting, gemeente zijn, openheid, warmte en inhoud.

Hartelijk welkom vanaf 15 jaar! De toegang is gratis, maar in verband met het regelen van de catering willen wij graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Adres Lagendijk 273 vanaf 20.00 uur. Opgeven kan t/m zaterdag 10 september via kampvuuravond@singelkerk.nl 

 

Zondag 18 september

9.30 uur – Morgendienst  met als thema ‘Samen bij Eén’

Na de dienst samen koffiedrinken

11.30 uur – Preekbespreking

18.45 uur -  Samen zingen, voor jong én oud

                                                  

TRINITY FLYER 2016
‘Trinity’ concert Rotterdam ter ondersteuning van ‘Geloven in Spangen’

Vrijdag 2 september geeft ‘Trinity’ een concert in Rotterdam, in Hal 4 aan de Maas.

De vier man sterke band heeft een hart voor missionair werk, zoals dat plaatsvindt in ‘Geloven in Spangen’, een jonge pioniersgemeente die is ontstaan vanuit het missionaire werk van de IZB en de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven.

Trinity bracht onlangs de zevende cd op de markt, ‘Desert rain’. De muziekstijl is een mix van stijlen uit verschillende werelddelen: Zuid-Amerika, Afrika en Europa.

Kaarten voor het optreden, à € 18,50 zijn verkrijgbaar via www.izb.nl/trinity. Wie ze online bestelt, maakt kans op één van de 50 gratis Trinity cd’s van hun laatste album, Desert Rain (2016).

GZB-commissie - dagexcursie Parijs!

eifeltorenIn overleg met de gzb commissie wordt er weer een excursie naar Parijs georganiseerd. Gekozen is voor zaterdag 24 september a.s. Het vertrek is in de nacht van vrijdag op zaterdag, om 01.15uur vanuit Ridderkerk en we hopen om 23.30 uur weer terug te zijn.

De kosten voor deze dag bedragen €50,00 (inclusief bus, metro en programmablad) maar alles wat u meer geeft, komt ten goede aan het werk van de familie Lubbers.

Voor de invulling van de Parijs-dag kan er gekozen worden uit twee programma’s.

1. Allereerst is er het traditionele programma: een stadswandeling langs de High Lights in Parijs. Een mooie kennismaking met Parijs, of men er nu voor het eerst komt of opnieuw. (Een beklimming van de Eiffeltoren kunnen we niet garanderen. Daarentegen zoeken we een alternatief om Parijs vanaf een flinke hoogte te bekijken.)

2. Er is een schaduwprogramma waarbij eveneens aandacht wordt gegeven aan bekende plaatsen, maar daarnaast is er een wandeling opgenomen langs gebouwen en plaatsen die herinneren aan het protestantisme. Deze wandeling zal vooral in het Quartier Latin zijn.

Na een pauze trekken wij gezamenlijk op naar de parkeerplaats van de bus aan de Boulevard Pershing nabij de Porte Maillot.

Inschrijving vindt plaats na betaling met verstrekking van persoonlijke gegevens. Het bedrag van €50,00 (of meer!) kunt u betalen de komende maandagen van 19.00 tot 20.00 uur in de kerkvoogdijkamer.

trouwringenNa de zomervakantie zullen we vier interactieve avonden organiseren rondom “het huwelijk”.

Tijdens deze avonden (oktober, november, januari, februari) wordt stilgestaan bij thema’s als het huwelijk in de Bijbel, liefde & seksualiteit, communicatie & conflict en huisgodsdienst.

De avonden worden geleid door ds. Markus (1 en 4), mw. van den Beukel (2) en dhr. Bakker (3). Leen-Jan en Caroline van Doorn stellen hun huis open, zodat we elkaar in een informele en huiselijke sfeer kunnen ontmoeten. Deelname is gratis en ook het cursusmateriaal Klaar voor de start wordt kosteloos ter beschikking gesteld.

Iedereen die vijf jaar of korter getrouwd is of die binnenkort gaat trouwen, wordt heel hartelijk uitgenodigd zich aan te melden.

Stuur je mail gelijk even (maar in ieder geval vóór 1 september) naar paulinevanderlinden@telfort.nl.

Tabitha

Het tijdstip nadert waarop we de verkoopruimte gaan sluiten. Met ingang van 1 augustus 2016 sluiten we de deuren van de verkoopruimte.

 

De hele maand juli willen we nog zoveel mogelijk verkopen. Hoe mooi zou het zijn als de gehele voorraad van de winkel leeg verkocht kan worden. Dan is de opbrengst het allergrootst voor Stichting Tabitha. In deze maand gaat alles wat in de winkel staat voor de helft van de helft weg.

 

U komt toch zeker ook nog even langs in onze winkel aan de (achterzijde) van Kerksingel 18!

 

Maandag van 13.00-16.30 uur

Woensdag van 13.00-16.30 uur

Vrijdag van 18.30-21.00 uur.

Lofprijzing 26 juni 2016Zondag 26 juni 2016 om 20.00 is er weer een interkerkelijke Lofprijzingsavond in de Goede Herderkerk. Kom samen met onze zang- en muziekgroep God groot maken rond het thema “Vrede?!” Iedereen is van harte welkom!

BarbecueBeste gemeentelid. Zaterdag 9 juli is er weer de jaarlijkse gemeentebarbecue.

U bent van harte welkom vanaf 17.00 uur aan de Lagendijk 273. Kinderen mogen hun zwemkleding meenemen.

Graag voor 7 juli opgeven via de mail: cjvobadja@gmail.com of telefonisch: Marlies Mijnders – 0646061059 of Anne Hout – 0631297107. U kunt dan ook aangeven of u vervoer nodig heeft.

Uw gift gaat dit jaar naar de actie van de HGJB “Delen in overvloed”. Graag tot ziens, CJV Obadja

jaarthema 2016 2017Na de zomer hebben we de goede gewoonte om extra aandacht te geven aan de start van het nieuwe winterseizoen.

 • Staat de datum al in uw agenda? 16 t/m 18 september!

Niet alleen het jeugdwerk, maar de totale gemeente wordt opgeroepen zich (opnieuw) in te zetten voor een nieuw seizoen. En daar sluit het jaarthema van dit jaar mooi bij aan:

 • ” Samen bij Eén, bronmomenten voor de gemeente”

Het komende jaar willen we met elkaar erover nadenken dat de gemeente bij uitstek de plek is waar jongeren mogen drinken bij de Bron van leven. Ouderen gaan hen hierin voor. Zij drinken uit dezelfde Bron en zorgen ervoor dat de gemeente een plek is waar jongeren zich veilig, welkom en geaccepteerd weten. Ze zorgen ervoor dat er bronmomenten zijn – rond gebed, Bijbel en ontmoeting.

Tijdens de startzondag willen we nadenken over een belangrijk bronmoment: het gebed. N.a.v. Exodus 17, het gebed van Mozes. Alle andere activiteiten zijn in voorbereiding. En echt, het is de moeite waard om dit weekend vrij te plannen.

We zien er naar uit jullie te ontmoeten.

bijbel1Op de huis-Bijbelkringen wordt eens in de drie weken bij één van de deelnemers thuis een gedeelte uit de Bijbel behandeld. Samen zoeken we naar wat dat gedeelte ons persoonlijk en als gemeente te zeggen heeft. Naast Bijbelstudie staat de onderlinge ontmoeting centraal. Door samen te zingen, samen te bidden en met elkaar mee te leven wordt de band met andere leden van de gemeente versterkt.

De huis-Bijbelkringen bieden dus ook de ideale mogelijkheid om uw broeders en zusters beter te leren kennen. Alle gemeenteleden – inclusief de nieuw ingekomen gemeenteleden – worden van harte uitgenodigd om aan een huis-Bijbelkring deel te nemen. Welkom!

Meer informatie vindt u hier. Of bel A.H. van ’t Zelfde: 0180-424508

zangavondsingelkoor28mei2016

Op D.V. zaterdagavond 28 mei wordt er een zangavond gehouden in de Singelkerk.

Het Hervormd Kerkkoor Rijssen komt naar Ridderkerk om samen met het Hervormd Singelkoor tal van liederen ten gehore te brengen.

De koren staan onder leiding van Nelly van den Broek, dirigente van het Singelkoor.

Achter het orgel zit Kees van den Boogaard. Hij is de voormalig dirigent van het Singelkoor en staat nu voor het koor in Rijssen.

De avond begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Nachtvangebed2016Nacht van Gebed: ‘Wees wakker! Heb je vijanden lief’
Van 27 op 28 mei in Obadja, Schepenstraat 4 te Ridderkerk

‘Heb je vijanden lief’ is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus uit Matteüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is daarbij de inspiratie.


Na de recente aanslag met Pasen op christenen in Lahore, Pakistan waarbij meer dan zeventig doden vielen en honderden slachtoffers, liet een medewerker uit Pakistan weten: ‘Ik ben ervan overtuigd dat als vele christenen voor ons bidden, wij door kunnen gaan met het versterken van de kerk in Pakistan’.

Deze broeder en miljoenen vervolgde christenen zijn overtuigd van de kracht van ons gebed voor hen. Gelooft u dat uw gebed impact heeft op de levens van vervolgde christenen? Wees wakker! En moedig hen aan in gebed. Tijdens de Nacht van Gebed wordt er gebeden voor verschillende landen. Naast de informatie en gebedspunten uit de gebedsboekjes, zijn er aansprekende filmfragmenten. Halverwege de nacht is er een live-verbinding met een christen in India. Doe mee aan de Nacht van Gebed in Ridderkerk.

Wanneer? 27 op 28 mei

Waar? Obadja, Schepenstraat 4
Hoe laat? 22.00-4.00 uur (u kunt komen en weggaan wanneer u zelf wil)

Neem voor vragen contact op met: Heleen Quist, 422612

Meer informatie: www.nachtvangebed.nl

Flyer concert tabitha 14 mei 2016

Op D.V. zaterdag 14 mei 2016 organiseert Stichting Tabitha een concert in de Singelkerk te Ridderkerk.

Op deze avond zullen het Christelijk Waddinxveens mannenkoor De Gouwestem en The Martin Mans Formation onder leiding van Martin Mans optreden. Het orgel wordt bespeeld door Martin Zonnenberg.

Het concert vangt aan om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is de kerk open.

De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden ten bate van Stichting Tabitha.

Wilt u meer weten van het werk van stichting Tabitha? Kijk op de website www.stichting-tabitha.com. Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Graag ontmoeten we u op 14 mei.

Oranjetompouce

Geen zin om lang in de rij te staan bij de bakker? Het Hervormd Singelkoor gaat weer oranje tompoezen verkopen. U kunt de tompoezen nu al bestellen, die op koningsdag ’s morgens vers gemaakt worden bij Bakkerij Voordijk uit Ridderkerk.

De tompoezen kosten € 1,25 per stuk. U mag er zoveel bestellen als u wilt. ( of het er nu maar 1 is of dat het er 20 zijn! )

Tussen 10.00 - 10.30 uur kunt u ze op komen halen in gebouw Obadja in de Schepenstraat te Ridderkerk

We zien graag uw bestelling tegemoet die u tot en met zaterdag 23 april door kunt geven aan :

Roelie Gouweloos, telefoon 412698, email j.c.gouweloos@versatel.nl of naar Jeannet van Pelt, telefoon 426785, email jvpelt56@hotmail.com   

doopvont

Ben(t) u/jij op zoek naar meer kennis over de Heilige Doop? Kom dan dinsdagavond 19 april om19.45 uur naar gebouw Obadja.

Dan hoopt ds. W. Verboom ons meer te vertellen over dit onderwerp. Het belooft een mooie avond te worden waarin we willen nadenken over drie dingen; de doop in de Bijbel, de kinderdoop en de praktijk van de doop. Zien we u/jou ook?

Allen van harte welkom! De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) en zal rond 22.00 zijn afgelopen. Tot dan!

Kinderkledingbeurs 09042016

We herinneren jullie nogmaals aan speelgoed- en kinderkledingbeurs van zaterdag 9 april.

Van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur.

Het inleveren van kleding en speelgoed kan nog tot die datum bij Judith v.d. Hoek (Kerkweg 73) en bij Barbara Lagendijk (Willemstraat 208a). 

bijbel1Bijbelleesweek

In de zogenaamde Stille week, voorafgaand aan Pasen, is er van maandag 21 maart t/m donderdagavond 24 maart weer een Bijbelleesweek.

Deze vindt plaats in gebouw Obadja van 22:00 – 22:30 uur. Het samen lezen uit de Bijbel werk stimulerend voor je eigen stille tijd. Hiernaast is het ook juist in de week van Goede Vrijdag goed om met elkaar te lezen uit het Woord van God, dit te overdenken en afsluitend te danken en te bidden. De leesweek is voor iedereen. Van harte welkom !

 

HGJBvoorkant2016

Ook dit jaar heeft de HGJB een speciale biddagmap uitgegeven, met dit jaar als thema 'Rust bij de Vader'. Een mooie voorbereiding op biddag!

 

De nieuwe biddagmap is uitgekomen:

 • Rust bij de Vader, over Markus 1:29-39.
 • Themapsalm is Psalm 62:1.

 

Kernboodschap van de map

Te midden van Zijn drukke leven en werkzaamheden zoekt Jezus de rust om te spreken met Zijn Vader. Hij verlangt naar dit contact en heeft het ook nodig. Het gebed houdt Hem bij de focus van Zijn werk. Als we bij Jezus zien dat het contact met de Vader zoveel geeft, dan roept dat het verlangen op om ook in gebed te zijn. In de drukte van het (kinder)leven is het contact met de Heere God nodig en mag het een rustpunt zijn. Het geeft richting aan ons leven.

Download hier de biddagmap

 

En voor de kinderen zijn er nog leuke dingen om te knutselen:

 

mans2

Op tweede paasdag 28 maart 2016 geeft de bekende organist Martin Mans een orgelconcert in de Singelkerk in Ridderkerk.

Hij speelt improvisaties over paasliederen maar laat ook  klassieke en populaire muziek horen. Enkele titels die op het programma staan zijn: ‘Uren, dagen, maanden, jaren, U zij de glorie en Daar juicht een toon.’ Hij speelt ook improvisaties op verzoek die bij de ingang kenbaar gemaakt kunnen worden. Improviseren op het orgel is de passie van deze musicus en wereldwijd worden zijn cd’s beluisterd en wordt hij uitgenodigd om concerten te komen geven.

Onlangs heeft hij een nieuwe orgel cd uitgebracht met improvisaties over liederen van Johannes de Heer. Deze cd is op de concerten verkrijgbaar.

Datum: maandag 28 maart 2016

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Singelkerk, Kerksingel 1, Ridderkerk

Toegang: € 10,=. Online € 9,=.

Leden PCOB, KBO en ANBO € 8,=. Kinderen t/m 11 jaar € 5,=.

Reserveren: www.martinmans.nl of telefoon 06-25391903

Ook kaartverkoop aan de kerk. 

catechisatieOp 8 maart 2016 zal het catecheseseizoen worden afgesloten met een avond voor alle catechisanten. Halverwege het seizoen is Wim Dekker van de GZB geweest die ons heeft verteld over wat het werk van de GZB inhoudt.

 

Op de afsluitingsavond komt vanuit de GZB een ‘tentenmaker’ vertellen over haar werk in een gesloten land in Zuid-Oost Azië. De term ‘tentenmaker’ is ontleend aan het beroep van de apostel Paulus en wordt gebruikt voor zendelingen die een ‘gewoon’ beroep uitoefenen in een land waar zending verboden is. In persoonlijke contacten vertellen zij het Evangelie en werken zij aan het stichten van gemeenten.

 

Wij willen het werk van deze ‘tentenmaker’ graag steunen en daarom zal tijdens de avond gecollecteerd worden. Aan het einde van de avond kunnen we het bedrag bekend maken. De collecte is bedoeld om het werk van deze ‘tentenmaker’ in Zuid-Oost Azië te ondersteunen. We willen haar niet met lege handen laten gaan, helpen jullie mee?

 

Alle catechisanten worden deze avond verwacht. De avond begint om 19.00 uur en is rond 20.30 uur afgelopen.

vakantiebijbelklub

De terugkomdag van de Vakantie Bijbel Klub zal plaatsvinden op zaterdag 5 maart van 12.00-15.00 in de Goede Herderkerk.

Alle kinderen van 4 – 9 jaar van harte uitgenodigd, voor lunch wordt gezorgd en neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee.

JVObadjaCJV Obadja bestaat D.V. 21 februari 2017 150 jaar. Wij als JV-leden willen dit natuurlijk groots vieren. De voorbereidingen zijn al in volle gang en daarbij hebben we uw hulp nodig! Wij zijn op zoek naar twee oud-leden, iemand in de leeftijd van 40 tot 59 en iemand in de leeftijd van 80 jaar of ouder.

Vindt u het leuk om iets van die goede oude tijd te proeven en uw ideeën met ons te delen? Spreek ons aan of stuur een e-mail naar: cjv150jubileum@gmail.com !

 

Met vriendelijke groet,

De jubileumcommissie: 

Matthias Leenheer

Ariënne de Jong

Mathilde Lingen

Ebrina Kok

Tim Leenheer

Lenie Gouweloos

Orgelconcert Gert van Hoef 13 februari 2016Zaterdag 13 februari 2016 geeft organist Gert van Hoef een schitterend orgelconcert in de Singelkerk.

 

 • Aanvang is om 20.000 uur
 • Entree is € 7,50 per persoon
 • Kinderen tot 12 jaar gratis entree!

 

Iedereen is van harte welkom!

 

Biografie Gert van Hoef

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Hij groeide op zonder zich specifiek bezig te houden met muzikale activiteiten. Pas op 13 jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument. Al snel bleek Gert over aanleg te beschikken, wat voor zijn ouders een reden was om hem een orgel te geven. De eerste maanden speelde Gert op zijn huisorgel zonder dat hij les kreeg.

In juni 2008 ontving hij zijn eerste orgellessen van mevrouw Daamen, organiste en koorbegeleidster in Barneveld.

Reeds in januari 2009 deed Gert mee aan het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede.
Tot ieders verrassing drong hij meteen door naar de finale van het concours die gehouden werd op de familiedagen te Hardenberg. Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijd- en muziek categorie in februari 2009.

In juni 2009 vond de aan de finale verbonden CD opname plaats in de St. Maartenskerk in Tiel. De CD werd onder de titel “Finale” gepresenteerd tijdens de Duikenburgse dagen.

In januari 2010 ontving hij zijn eerste orgelles bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In de anderhalf jaar dat hij les kreeg van Evert van de Veen kwam zijn muzikaliteit tot grote bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. In deze periode werd Gert reeds regelmatig gevraagd voor optredens en concerten in het gehele land. Zelfs vanuit het buitenland toonde men belangstelling voor de jonge organist. Dit zal mede zijn bereikt door de vele filmpjes die Gert op Youtube plaatste vanaf het prille begin van zijn muzikale carriere.

In juni 2010 kreeg hij ter gelegenheid van zijn 16e verjaardag een DVD opname aangeboden op het bekende Moreau orgel in de Sint-Janskerk te Gouda. Ook werd hij in deze maand benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen.

In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours.

Sinds september 2011 kreeg Gert orgelles van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, die hem voorbereidde op zijn conservatoriumstudie.

Sinds december 2011 is Gert vaste organist van de Emined orgeltoonzaal in De Punt in Voorthuizen. Hier beet hij in januari 2012 met het eerste concert het spits af in de Winterserie Orgelconcerten, waarvan er ongetwijfeld nog veel zullen volgen. Tijdens dit concert werd zijn eerste commerciële DVD opgenomen, die via deze website besteld kan worden.

Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeert Gert sinds september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij krijgt zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak krijgt Gert pianolessen van Katy Satur. Ook hebben twee jaar lang privélessen muziektheorie door de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini zijn vruchten afgeworpen, daar Gert al in zijn eerste jaar examen kon doen in het vak Solfège leerjaar 1 en 2 met als eindcijfer een 9.8. Op dit moment krijgt Gert nog steeds lessen van deze dirigent, om zich in de breedte te ontwikkelen, zoals koordirectie en muziekgeschiedenis.

Naast zijn Conservatoriumstudie geeft Gert inmiddels veel orgelconcerten door het gehele land. Een nieuw fenomeen lijken de boekingen voor een privé of openbaar verjaardags- of jubileumconcert.

In 2014 heeft Gert, op veler verzoek, drie eigen improvisaties uitgegeven als bladmuziek, te weten:
'Heer U bent mijn leven', 'Is uwe lamp wel brandend' en 'Eens als de bazuinen klinken'. In november 2014 heeft
Gert zijn eerste commerciële CD uitgebracht, opgenomen op het indrukwekkende 4-klavier Stahlhuth-Jann orgel
in Dudelange (Luxemburg).

In april 2015 volgde het dubbel album 'Reprise'. Zowel de CD's, bladmuziek en DVD's zijn in de webshop van deze website verkrijgbaar.

In juni 2015 won Gert het Govert van Wijn Orgelconcours in de Grote Kerk te Maassluis.

In augustus 2015 heeft Gert zijn eerste buitenlandse concerten in Stoke-on-Trent en Londen (Engeland) met veel succes uitgevoerd.

Bouwsteengala 2016 125 640x426

Vrijdagavond 29 januari was het zover, het jaarlijkse gala-avondje van jeugdclub de Bouwsteen! En dit jaar was het thema 'raar met je haar'! En aan de foto's te zien was het goed gelukt!

Bekijk alle foto's van deze rare, gezellige, sjieke, leuke, gave, lekkere en mooie avond in het fotoalbum.

De foto's zijn gemaakt door onze eigen topfotografe Myrthe de Korte.

Winterfair2

Op D.V. zaterdag 28 november van 10.00 – 15.00 uur organiseert Stichting Tabitha inmiddels voor de vijfde keer een winterfair in de Wilhelminakerk aan de Bourgondischelaan 1 te Ridderkerk.


Stichting Tabitha mag al ruim 30 jaar hulp bieden aan medechristenen in Oost-Europa, met name in Roemenië en Oekraïne. Hulp blijft hier hard nodig. Zeker nu de winter weer voor de deur staat. De prijs van gas is hoog en met een salaris dat voor een gewoon huishouden al niet toereikend is – mede omdat de prijzen op EU-niveau liggen - vormt dit een groot probleem. Als dit al geldt voor een normaal huishouden dan kunt u zich voorstellen dat voor de arme bevolkingsgroep, zoals de zigeuners, de winter een moeilijke tijd is.

We hopen dat u door onze fair te bezoeken, wilt meehelpen de hulp - in de vorm van dagelijks brood, een warme maaltijd, onderwijs en verkondiging van het evangelie - aan deze mensen te continueren.

Wat kunt u verwachten op de fair? Vanzelfsprekend is onze eigen Tabitha-winkel met cadeau-artikelen aanwezig. Daarnaast crea-cadeaukramen, sieraden, bakker Voordijk, kaas van De Weypoort, bloemen, en fruit. Voor de inwendige mens staat naast de koffiehoek met appeltaart, heerlijke erwtensoep klaar en saté. Rond een uur of elf zal kinderkoor De Parel een optreden geven. Tevens zal er een tweedehands boekenmarkt zijn. Ook zal er dit jaar een aantal maal het stedenspel gespeeld worden waarbij mooie prijzen te winnen vallen. Kortom, voor elk wat wils.

Net als voorgaande jaren zamelen we dit jaar weer oude brillen in op de winterfair. En omdat paracetamol, vitaminepillen en diarreeremmers erg duur zijn in Oost-Europa willen we u vragen deze te doneren. Alvast hartelijk dank voor uw hulp en graag tot ziens op 28 november.

boeken

Boekenmarkt winterfair stichting Tabitha | inleveren boeken

 

Voor de boekenmarkt op de winterfair van D.V. zaterdag 28 november in de Wilhelminakerk is het nog mogelijk om boeken in te leveren en wel op maandagavond 16 november tussen 19.00 en 20.00 uur.

 

Inleverpunten:

- Singelkerk (in gebouw Obadja)

- Wilhelminakerk

- Ichthuskerk

 

Alvast hartelijk dank voor uw boeken en graag tot de winterfair!

 

DankgdagmapDankdagmap 2015 ‘Vooruit, blik terug!’

De bid- en dankdagmappen van de HGJB staan vol met ideeën om samen met kinderen bid- en dankdag te vieren in de kerk, op school en thuis. Vooruit, blik terug!, over Genesis 35:1-15. Themapsalm is Psalm 77:7.

 

Kernboodschap van de map

In Genesis 35 lezen we hoe God Jakob oproept om zijn gelofte na te komen en terug te keren naar Bethel. God is Jakob trouw gebleven en is al Zijn beloftes nagekomen, terwijl Jakob er nog niet toe is gekomen om zijn beloften waar te maken en de Heere te danken. Nu doet hij dat wel. Hij blikt terug, brengt de Heere dank en wijdt zijn leven (opnieuw) volledig toe aan Hem. Voor ons mag dankdag ook zo’n ‘Bethel’ zijn: een moment in de kerk, om ons eraan te herinnerenterug te blikken en Gods trouw te zien, ondanks onze ontrouw. Om Hem alle eer te brengen en verwonderd stil te staan bij Zijn genade voor ons. En om vervolgens ons leven (opnieuw) toe te wijden aan God.

 

Download

Download hier de Dankdagmap

wintertijdVan zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober breekt de wintertijd aan en gaat de klok een uur terug.

U/jij kunt dus een uurtje langer slapen! Houdt u hier rekening mee zondagmorgen?

koffieOp donderdag 8 oktober is er weer de ontmoetingsmiddag in gebouw Obadja. Vanaf 14.00 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. De middag begint om 14.30 uur. De meditatie wordt verzorgd door dhr. T.R. Rietveld. Na de meditatie zullen de heer en mevrouw Kievit een presentatie verzorgen over de kerkhervormer Johannes Hus. De middag eindigt om ongeveer 16.30 uur.

Het zou fijn zijn als we op deze eerste middag van het nieuwe seizoen naast onze vaste bezoekers, ook veel nieuwe bezoekers kunnen begroeten. We nodigen u allen hartelijk uit aanwezig te zijn.

Als u vervoer nodig hebt kunt u tot woensdagochtend 7 oktober contact opnemen met mevrouw C. de Bruin, tel. 0180-423836. Wij zien uit naar uw komst.

4uurZondagmiddag 27 september begint de kerkdienst om 16.00 uur in plaats van 17.00 uur!

Na afloop van de kerkdienst is er een gezamenlijke broodmaaltijd in gebouw Obadja.

Om 18.45 uur is er nog een zanguurtje in de kerk waarin jong en oud van harte welkom is!

TabithaEind 2015 gaat de verkoopruimte van Stichting Tabitha, gevestigd in de tuin van Kerksingel 18 in Ridderkerk, voorgoed sluiten.

Al vele maanden kunt u heel veel artikelen met een korting van 40% kopen. Deze laatste maanden van het jaar krijgt u op de artikelen in de winkel die reeds met 40% in prijs verlaagd zijn (met rode prijsstickers) nog eens 15% extra korting!

Zoekt u dus iets om iemand te verrassen (dat mag natuurlijk ook uzelf zijn) kijk dan eerst even in de verkoopruimte van Stichting Tabitha en sla uw slag! En met uw aankopen levert u een bijdrage aan de hulpverlening aan onze broeders en zusters in Roemenië en Oekraïne.

 

Openingstijden: maandagmiddag en woensdagmiddag 13.00 – 16.30 uur en vrijdagavond 18.30 – 21.00 uur.

volleybal2 522x391Geef je tijdig op voor het volleybaltoernooi! In het startweekend vindt op zaterdagavond 26 september het volleybaltoernooi plaats.

Geef je op als compleet team of als losse deelnemer. Ben je een losse deelnemer dan proberen wij je in een team te plaatsen. Meld je aan!

Stuur je mailtje aan volleyball.singelkerk@outlook.com (let op de dubbel LL bij volleyball). Je ontvangt een bevestiging van inschrijving.

Deleninovervloed

Startweek 2015

 

Zoals eerder gemeld hebben we van D.V. 20-27 september 2015 weer onze jaarlijkse startweek om het winterseizoen op een informele manier met elkaar te openen.

D.V. zondag 6 september a.s. zullen de programmaboekjes worden uitgedeeld. Bij de kerktelefoonluisteraars zullen deze in de week erna bezorgd worden.

Het thema dit jaar is: ‘Delen in overvloed' en zal op zondag 20 september a.s. in de dienst centraal staan.

 

 

 

 

Het programma voor de startweek is verder als volgt.

 

Zondag 20 september

11.00 uur Preekbespreking na de ochtenddienst met als thema 'Delen in overvloed'

 

Vrijdag 25 september

20.15 uur Tienerspel

Kom op de fiets naar Obadja en je wordt rond 24.00 uur weer thuis gebracht.

 

Zaterdag 26 september

14.00 uur Middagprogramma voor de hele gemeente

We verzamelen om 14.00 uur bij de parkeerplaats tussen de Bloemenjungle en de midgetgolfbaan. Daar is genoeg te doen!

Voor de liefhebbers is er weer een fietspuzzeltocht richting het Oosterpark uitgezet! Tussen 13.30 uur en 13.45 uur zijn aanwijzingen te krijgen bij gebouw Obadja. Eind van de middag wordt een winnaar bekendgemaakt.

Heb je vervoer nodig? Dan kun je contact opnemen met familie Van der Linden, tel: 0180-424214.

 

19.15 uur Volleybaltoernooi in de Fakkel

We gaan weer volleyballen! In Sporthal de Fakkel, van 19.15 uur tot 22.30 uur. Inschrijven doe je door een mailtje te sturen met je teamnaam en de namen van je teamleden of alleen je naam als je je als losse deelnemer aanmeldt. Stuur je mailtje aan volleyball.singelkerk@outlook.com (let op de dubbel LL bij volleyball).

 

Zondag 27 september

16.00 uur Middagdienst

17.45 uur Broodmaaltijd in Obadja

18.45 uur Zanguur in de Singelkerk

Voor meer informatie kun je het gehele programmaboekje hier bekijken.

 

We hopen met elkaar op een goede, ontspannen en informele week waarin we elkaar als gemeente(leden) beter kunnen leren kennen, maar ook een week waarin we ons geloof mogen verdiepen. 

 

webcommissie

De webcommissie van de Singelkerk is op zoek naar een enthousiast gemeentelid die ons wil helpen met de singelsite en de wekelijkse digitale nieuwsbrief. De internetsite is gemaakt in Joomla en enige kennis hiervan is wel een voordeel.

De webcommissie bestaat nu uit Robert Kooijman en Raymond Schrik, dus als je vragen hebt wat het allemaal inhoudt dan horen wij dat graag! Je kunt ook altijd een email sturen naar webmaster@singelkerk.nl 

de bijbelWij willen nu al doorgeven dat op D.V. donderdag 17 september a.s.  in Obadja de gemeenschappelijke startavond van de Bijbelkringen is. 

De inloop is om 19.45u en de avond begint om 20.00uur.

Het spreekt voor zich dat alle leden van de Bijbelkringen maar ook zij die (nog) geen lid zijn van een Bijbelkring  hierbij hartelijk welkom zijn. 

KosterIn verband met een verhuizing naar Bruinisse stopt onze koster André Leenheer na ruim 11 jaar met zijn kosterswerkzaamheden. Vanaf deze plaats willen wij André en zijn vrouw, Rianne, hartelijk danken voor het vele werk dat zij de afgelopen jaren hebben gedaan! Van harte Gods zegen toegewenst op jullie verdere levensweg, samen met jullie kinderen Marco en Anne.

Zondag 26 juli zal André voor het laatst als koster in ons midden aanwezig zijn. Na afloop van de morgendienst hopen we als gemeente afscheid te nemen van ons kostersgezin.

De werkzaamheden van André Leenheer zullen worden overgenomen door broeder André van den Hoek. We zijn dankbaar te kunnen vermelden dat broeder Eric Jan van den Hoek bereid is de taken als hulpkoster op zich te nemen. 

BarbecueBeste gemeentelid,

Zaterdag 27  juni is weer de jaarlijkse gemeentebarbecue. U bent van harte welkom van 17.00 aan de Lagendijk 273.

Graag voor 26 juni opgeven via de mail: cjvobadja@gmail.com of telefonisch: Matthias Leenheer – 0681308031 of Anne Hout – 0631297107.

U kunt dan ook aangeven of u vervoer nodig heeft.

Uw gift gaat dit jaar naar het RRDF.

 

Graag tot ziens, CJV Obadja

nacht van gebed2015De nacht van 5-6 juni wordt de Nacht van Gebed gehouden. We hopen dat u / jij meedoet! U zult die nacht indrukwekkende beelden zien en ongelooflijke verhalen horen van verdrukte broeders en zusters in allerlei landen. U kunt ook een gedeelte van de avond/nacht aanwezig zijn..


We komen in Obadja bij elkaar van 22.00-4.00 uur. Ook al bidt u niet hardop , dan bidt u wel mee. Als één lid lijdt lijden alle leden mee. U bent van harte welkom!

Zie voor verdere gegevens bij de algemene berichten in het kerkblad.

Marieke van Beuzekom en Heleen Quist.

Zie voor meer informatie over de Nacht van Gebed ook: https://www.opendoors.nl/bid/nachtvangebed/

Fietstocht

Op DV maandag 15 juni word er een fietstocht georganiseerd door het Comité Woord en Daad Ridderkerk.

Het gaat om een toertocht voor wielrenners over ca. 50 kilometer.

De start en finish van de tocht is in het Oosterpark op het parkeerterrein tegenover de Pelikaan.

Er word gereden in 2 groepen. Een groep met een gemiddelde snelheid tot 28 km per uur en groep met een gemiddelde snelheid hoger dan 28 kilometer per uur.

De tocht word gestart met de eerste groep om 19.00 uur en de tweede groep zal om 19.10 uur starten.

Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt 12.50 Euro per persoon en dient bij de start contant betaald te worden.

We rekenen op een mooie avond met een flink peloton wielrenners.

Aan het einde van de tocht is er ter afsluiting een hapje en drankje.

Wilt u meedoen, meld u dan vooraf even aan via phuijser@solcon.nl.

Mocht u vragen hebben dan kunt u hiervoor terecht bij Peter Huijser, te bereiken onder telefoonnummer 06-46208885.

De jeugd van de Bouwsteen is van donderdagmiddag 14 t/m zaterdagmiddag 16 mei op kamp geweest naar Vlaardingen. En volgens de eerste berichten was het een super gaaf kamp! Er komt nog een afsluitende avond met alle foto's, maar hierbij alvast een voorproefje

 

Bouwsteen 1

Bouwsteen 2

Bouwsteen 3

Bouwsteen 4

Examens

Wij wensen iedereen die de komende periode examens moeten doen heel veel succes, wijsheid en zegen toe!

 

Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet. (Spreuken 3:5)

Beste gemeentelid,

Nacht zonder dak RidderkerkMet 5 jeugdverenigingen uit Ridderkerk zijn wij een grote actie aan het organiseren: Nacht zonder dak. In de nacht van 8 op 9 mei hopen wij, met elkaar, een nacht in kartonnen dozen te slapen om geld in te zamelen voor Tear en de Voedselbank. Tear is actief in landen over de hele wereld. Het geven van psychosociale of medische zorg, het bouwen van opvangtehuizen, lokale kerken bijstaan; het zijn voorbeelden van de veelzijdige hulp die Tear biedt. Naast Tear, hopen we ook geld op te halen voor de Voedselbank. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten.

Om geld voor deze organisaties op te halen, willen wij ons laten sponsoren. Een andere manier hoe we geld willen inzamelen is door de verkoop van ontbijtjes. Wij zouden het erg mooi en leuk vinden wanneer u ons wilt helpen en sponsoren door een ontbijtje te kopen!

Prijs ontbijtje:   5 euro
Ophalen:           Koningsplein, Ridderkerk
Tijdstip:             7:30 – 9:15

Hoe kunt u zich opgeven?

 1. Stuur een mailtje naar nzdridderkerk@hotmail.com
  Vermeld hierbij:
  - Uw naam.
  - Om hoeveel ontbijtjes het gaat.
 2. U krijgt een bevestigingsmail met informatie over hoe u het bedrag over kunt maken.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar http://www.nachtzonderdak.nl/doe-mee/ridderkerk/.

Vriendelijke groeten,
C.J.V. Obadja

tompouceGeen zin om lang in de rij te staan bij de bakker? Het Hervormd Singelkoor gaat weer orange tompoucen verkopen. U kunt de tompoucen nu al bestellen, die op Koningsdag (27 april) ’s morgens vers gemaakt worden bij Bakkerij Voordijk uit Ridderkerk.

De tompoucen kosten € 1,25 per stuk. U mag er zoveel bestellen als u wilt. ( of het er nu maar 1 is, of dat het er 20 zijn! )

Tussen 10.00 uur en 10.30 uur kunt u ze komen ophalen in gebouw Obadja in de Schepenstraat te Ridderkerk.

Wij zien uw bestelling graag tegemoet. Tot en met woensdag 22 april kunt u het doorgeven aan :

 

KampvuurHey Bouwstener, Volgende week vrijdagavond 10 april hopen we naar het strand te gaan. Gezellig een strandwandeling maken, zingen bij het kampvuur en/of wat spellen doen. Ga je mee?

Om 19.00 verzamelen we bij Obadja. Kom lopend, wij brengen je weer thuis. Houd er rekening mee dat je wat later thuis bent dan na een normale clubavond. Opgeven doe je door een e-mail te sturen naar bouwsteenclub@gmail.com. Doe dit het liefst zo snel mogelijk i.v.m. de organisatie. Groetjes, de leiding.

zomertijdIn de nacht van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart wordt de klok weer verzet naar zomertijd.

De klok gaat een uur vooruit van 2.00 uur naar 3.00 uur.

Komt u dus niet te laat in de kerk?!

bijbelVan maandag 30 maart tot en met donderdag 2 april is er weer bijbelleesweek, van 22.00 tot 22.30 uur in gebouw Obadja.

Het samen lezen uit de bijbel werkt stimulerend voor je eigen stille tijd. Juist ook in de week van Goede Vrijdag is het goed met elkaar een half uur te lezen uit het Woord van God.

De leesweek is voor iedereen, dus hartelijk welkom!

logo gzbAls  GZB commissie zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de verkoping op D.V. zaterdag 30 mei. 

En we hebben jullie hulp nodig. 

 

Brocante

We zijn namelijk op zoek naar leuke woonaccessoires, zoals kandelaars, kussens. lijsten, fotolijsten, vazen/potten  (zijden) bloemen, kaarsen, shutters en houten kratten 

om je huis 'gezellig' te maken.  Wellicht hebben jullie zoiets nog in de kast staan, maar wordt dit niet meer gebruikt.  Wij ontvangen deze spullen graag om er 

een leuke brocante kraam mee te vullen. 

 

Spullen voor de rommelmarkt

Naast de 'brocante' spullen zijn we ook op zoek naar 'rommel' voor de rommelmarkt. 
Ook sjaals, riemen en kettingen mogen ingeleverd worden. 

 

Plaats en data

Vanaf 30-03 is er wekelijks op maandagavond van 18.30 tot 19.30 de gelegenheid om alle spullen af te geven bij de Familie Van Nes aan de Lagendijk 78.

(Met uitzondering van de feestdagen die de komende periode op maandag vallen.) 

 

Opbrengst

De opbrengst is voor de familie Lubbers uit Kosovo die wij als gemeente steunen. Zie ook http://lubbersinkosovo.nl/

 

Alvast heel hartelijk bedankt!

 

Namens de GZB commissie, Barbara Lagendijk 

Liturgie belijdenis voorkant

Zondagmorgen 22 maart hopen 8 jongeren uit de gemeente openbare belijdenis van het geloof te doen.

De dienst waarin dominee Lam voorgaat begint om 9.30 uur.

Iedereen hartelijk welkom in deze dienst!

 

De uitgebreide liturgie van de dienst kunt u hier downloaden.

op zoek naar godBeste jongere,

 

Aanstaande dinsdag is alweer de laatste catechisatie-avond.

 

We willen het catechese seizoen afsluiten met een gezamenlijk avond in Obadja.

 

Dinsdagavond 10 maart van 19:00 uur – 20:30 uur

 

Björn van Veelen van de HGJB komt met ons nadenken over het onderwerp:

‘Op zoek naar God? Meer dan genoeg mogelijkheden.’

Met elkaar wil Björn de verschillende gebieden ontdekken waarin God tot ons spreekt.

 • -          De Bijbel
 • -          De natuur
 • -          De kerk
 • -          De wereld waarin jij leeft
 • -          Andere mensen

 

 

Volgende week dinsdag 19:00 uur in Obadja.

 

Tot ziens, namens de catecheten

Windhaan2

De twee miljoen gemeenteleden van de Protestantse Kerk in Nederland worden uitgenodigd om via het invullen van een vragenlijst mee te praten over de toekomst van ‘hun’ kerk. Het onderzoek wil mensen laten meedenken over de vragen: Hoe gaan we op weg naar de kerk van de toekomst? Welke uitdagingen komen er op de Protestantse Kerk af?

Denk mee over de toekomst van de kerk

Meedenken over de toekomst van de Protestantse Kerk? Dat kan! Vul de vragenlijst in op: www.protestantsekerk.nl/kerk2025. Hoe ziet de kerk er in 2025 uit? Welke uitdagingen komen er op de Protestantse Kerk af? Een vragenlijst voor gemeenteleden, ambtsdragers, kerkelijk werkers en predikanten. De vragenlijst is in te vullen tot en met 31 maart 2015.

nieuwsbrieflogoDe laatste tijd krijgen wij, als webmasters, regelmatig een mailtje met de opmerking dat de nieuwsbrief niet is ontvangen. Nu blijkt het dat bij deze gebruikers de nieuwsbrief in de spambox terecht is gekomen. Waardoor dit komt is onduidelijk. Mocht u de nieuwsbrief laatst ook niet hebben ontvangen, controleert u dan dus eens de spambox...

 

Heeft u de nieuwsbrief nog nooit ontvangen? Dan heeft u zich waarschijnlijk nooit aangemeld... Aanmelden kan via webmaster@singelkerk.nl

 

HGJB

Jeugdraad Singelkerk

 

Reserveer 9, 16 en 23 april. Basiscursus Geloofsopvoeding.

Als ouder vraag jij je ook misschien wel eens af hoe andere ouders dat doen: kinderen opvoeden? En waarschijnlijk wil ook jij graag meer weten over de (geloofs)ontwikkeling van jullie kind(eren) en welke rol jij daarin kunt spelen? Kom dan in april naar Obadja. Onder leiding van mw. Adrie Koudijzer van de HGJB willen we drie donderdagavonden interactief nadenken en leren over geloofsopvoeding en geloofsoverdracht. Natuurlijk is er ruimte voor het gesprek met je ‘collega-opvoeders’ waardoor je zult ontdekken dat het bij een ander niet makkelijker gaat en de ander van jou ook nog wat kan leren. Hebben jullie kinderen tot 12 jaar, dan is jullie aanwezigheid zinvol, waardevol en eigenlijk onmisbaar.

 

Basiscursus Geloofsopvoeding (Graag aanmelden)

Meer informatie over de bovengenoemde cursusavonden vind je op www.hgjb.nl/werken-met-jongeren/gezin/basiscursus-geloofsopvoeding/praktische-informatie.htm. Enthousiast om te komen? Wil je samen met andere ouders uit onze gemeente je verdiepen en laten vormen op het ongelofelijk belangrijke gebied van geloofsopvoeding en geloofsoverdracht? Van tevoren graag aanmelden (o.a. in verband met de bestelling van het cursusmateriaal). Dat kan bij arcoroodenburg@solcon.nl en erwin.hout@filternet.nl.

Heel het levenOp donderdag 29 januari is er een centrale avond van de huisbijbelkringen.

Ds. Arjan Markus uit Rotterdam, de schrijver van het boekje “Heel het leven, 10 regels voor discipelschap”, houdt dan een inleiding over “Omgaan met de Tien geboden”.

Alle leden van de kringen worden verwacht, maar ook andere belangstellenden zijn hartelijk welkom.

De avond begint om 20.00 uur in gebouw Obadja.

RwandaD.V. komende dinsdag 20 januari wordt er vanuit de Classicale Zendings Commissie een zendings/contactavond gehouden met als thema wat kunnen we leren van de kerk in Rwanda .

Mevrouw Ria van Hulsteijn, zal hier e.e.a over vertellen. Zij heeft gewerkt in Rwanda en zal binnenkort weer teruggaan.

Thema: “Wat kunnen we leren van de kerk in Rwanda?”

Plaats: Open Hof kerk Schildmanstraat 72 A (3342 BS) H.I. Ambacht

Aanvang: 20.00 uur

preekbespreking

Zondagavond 11 januari is er een preekbespreking voor de hele gemeente.

De inloop is om 19.45 uur en de avond begint om 20.00 uur.

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om ’s middags naar de kerk te komen, zijn ook van harte welkom!

 

Graag tot dan, jeugdvereniging Obadja

Een gezegend 2015 toegewenst.

Na de morgendienst van zondag 4 januari is er gelegenheid om elkaar in gebouw Obadja Gods zegen toe te wensen voor het nieuwe jaar.

oliebollenStichting Tabitha organiseert al meer dan 25 jaar op oudejaarsdag een oliebollenactie voor onze projecten in Roemenië en Oekraïne. Een traditie die alom bekend is en jaarlijks verkopen wij duizenden oliebollen, appelbeignets, appelflappen en saucijzenbroodjes. De oliebollenactie wordt mede mogelijk gemaakt door bakkerij Voordijk uit Ridderkerk. Doet u dit jaar ook mee en besteld u de heerlijke oliebollen bij stichting Tabitha?

Tot en met maandag 29 december 17.00 uur kunt u weer het volgende bestellen:

 

 • Oliebollen, per stuk € 0,75
 • Oliebollen zonder krenten, per stuk € 0,75
 • Appelbeignets, per stuk € 1,25
 • Appelflappen, per stuk € 1,25
 • Saucijzenbroodjes, per stuk € 1,50
 •  

  De bestelling kan worden opgehaald in gebouw Obadja (Schepenstraat 4) op woensdag 31 december tussen 11.00 en 13.00 uur.

  Bestellingen van 20 oliebollen of meer worden binnen Ridderkerk op oudejaarsdag (’s ochtends) door vrijwilligers gratis thuisbezorgd. Voor de oliebollenactie kunt u bestellen bij één van de verkoopadressen:

   

 • Familie Onderdelinden, Oranjestraat 12, telefoon 0180 418532
 • Familie Sparreboom, F. Bolstraat 20, telefoon 0180 422394
 • Familie van Gent, Brasem 227, telefoon 0180 427694
 • Familie van Ingen, Pruimendijk 306, telefoon 078 6814430
 •  

  Graag willen wij ook allen hartelijk danken die ons werk in 2014 hebben ondersteund. Tevens willen wij u graag gezegende feestdagen en een voorspoedig Nieuwjaar toewensen.

  orgel01Op 1e kerstdag willen we voor het begin van de morgendienst weer enkele liederen met elkaar zingen. U wordt daarom verzocht om – zoveel als mogelijk is –  een kwartier voor het begin van de dienst aanwezig te zijn.

   

  In januari/februari wordt opnieuw een oriëntatiecursus Christelijk geloof georganiseerd. De cursus is voor iedereen die meer over het christendom wil weten.

  Tijdens de cursus wordt besproken wat christenen geloven, wat de Bijbel inhoudt en voor christenen betekent en wat het inhoudt als christen te leven.

  Zie de uitnodiging voor meer informatie - de cursus is gratis!

   

   

   Begin dit jaar hebben wij van de meeste gemeenteleden een toezegging ontvangen voor een vrijwillige bijdrage. Inmiddels is het overgrote deel hiervan door ons ontvangen. Hiervoor zeggen wij u heel hartelijk dank!
     Van een aantal gemeenteleden hebben wij het toegezegde bedrag echter nog niet mogen ontvangen. Wilt u daarom zo vriendelijk zijn na te gaan of u het toegezegde bedrag reeds heeft overgemaakt? 

     

     

    Een ieder wordt van harte uitgenodigd voor het kerstconcert op 13 december in de Singelkerk. 

    Diverse koren, waaronder kinderkoor De Sleutel en het Hervormd Singelkoor, zullen het oratorium “Een nieuw begin” van Johan Bredewout uitvoeren met begeleiding van tal van musici. 

    De avond begint om 19.30 uur. Toegang is gratis. Bij de uitgang wordt gecollecteerd t.b.v. onkosten. 

     

     

    De Kerksingel zal ook dit jaar weer het decor zijn van een gezellige winterfair.

    Op zaterdag 6 december 2014 zal de Singel gevuld zijn met kraampjes en voor de kleintjes staar er weer een springkussen klaar. Ook de muzikale omlijsting zal niet ontbreken.

    Kinderkoor de Sleutel zal om 11.00 uur kerstliedjes zingen.

     

     

    Ook dit jaar organiseert stichting Tabitha weer een boterletteractie, waarbij de netto opbrengst geheel ten goede komt aan onze hulpverlening in Roemenië en Oekraïne. De boterletteractie wordt ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door bakkerij Voordijk. Mogen wij weer op u rekenen? Alvast hartelijk dank!

     

    Tot en met dinsdag 25 november 17.00 uur kunt u weer heerlijke roomboterletters bestellen per email info@stichting-tabitha.com of per telefoon 0180 434955 (familie Schrik).

     

    Prijs per boterletter is € 7,95 en bij afname van 10 stuks of meer € 7,50 per stuk.

     

    De door u bestelde boterletters kunnen worden afgehaald op de winterfair van stichting Tabitha op zaterdag 29 november in de Wilhelminakerk te Slikkerveer. En bij 5 stuks of meer worden de boterletters (binnen Ridderkerk) gratis thuisbezorgd. 

     

     WoordenDaad

    De jaarlijkse Woord en Daad herfstmarkt in Ridderkerk is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Met meer dan 30 kramen  en leuke attracties bieden we een gevarieerde markt waar u altijd wel iets naar uw zin kunt vinden.

    Als bijzondere attractie is er twee keer een demonstratie met politiehonden. Om 11.30 en 14.00 uur ziet u hoe politiehonden kunnen helpen met het vangen van boeven. Mis deze spectaculaire show niet!

    U bent welkom in ons restaurant. U kunt daar natuurlijk terecht voor een kopje koffie of thee met gebak. En we vinden het heel gezellig als u blijft lunchen.

     

    • Test uw kennis van het Koninklijk Huis
    • Bezoek onze haarstyliste voor een prachtig kapsel
    • Combineer je herfstmode met een prachtige sjaal
    • Op de foto bij onze vakfotograaf
    • Nieuw en tweedehands speelgoed
    • Prachtige bloemstukjes
    • Woonaccessoires en wenskaarten
    • Win een prijs bij het stedenspel
    • Rommelmarkt en tweedehands boeken
    • Veel variatie in verse producten
    • Uitverkoop tupperware
    • Demonstratie politiehonden
    • Handmade homedecoratie
    • Ruime keus kinderkleding

     

    En nog veel meer vertrouwde en nieuwe producten. Kom kijken en geniet van het aanbod en de sfeer!

     


     

    Onderwijs voor Burkina Faso

    De opbrengst van de markt is dit jaar opnieuw bestemd voor de uitbreiding en verbetering van onderwijs in Burkina Faso. Dit Afrikaanse land is een van de armste landen van de wereld. Onderwijs is hier niet vanzelfsprekend.

    Wel gaan gelukkig steeds meer kinderen naar school in Burkina Faso. Sinds 2008 meer dan de helft van alle kinderen. Een groot deel van de kinderen begint wel aan de basisschool, maar valt weer vroegtijdig uit. Slechts één op de drie rondt de basisschool af. Dat betekent dus dat veel ouderen nooit of nauwelijks onderwijs kregen. Niet verwonderlijk dat het analfabetisme enorm groot is. Niet meer dan één vijfde van alle inwoners boven de 15 jaar kan lezen en schrijven.

    Partnerorganisatie AEAD voert een onderwijs- programma uit, bestaande uit basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs waar 850 kinderen les krijgen. Woord en Daad financiert een deel van dit onderwijsprogramma. Dankzij de steun van Woord en Daad kunnen 65 leerlingen kleuteronderwijs volgen en 190 leerlingen basisonderwijs. Daarnaast proberen wij om volwassenen te leren lezen en schrijven via het alfabetiseringsproject.

    Wilt u hiervoor iets naar ons overmaken? Ons bankrekeningnummer is Rabobank nr. 38 54 35 363, t.n.v. Comité Woord & Daad Ridderkerk.

     


     

    Inleveren rommelmarkt, tweedehands boeken en CD’s

    Graag ontvangen wij tweedehands boeken en cd’s. Op de markt is er elk jaar veel vraag naar! Op verzoek worden boeken en cd’s kort voor de marktdag bij u opgehaald. U kunt hiervoor bellen naar Peter Huijser, telefoon 41 52 25.

    Nog fijner is, als u uw boeken en cd’s zelf inlevert in de verkoopruimte op Voorweg 20 op vrijdagavond 14 nov. tussen 19.00 en 21.00 uur.

    Op dit tijdstip kunt u ook terecht voor het inleveren van spullen voor de rommelmarkt. Hiervoor zoeken we leuke spulletjes en kleinmeubelen. Voor grote meubels hebben we geen plaats.

     

     

    Kinderkoor De Sleutel heeft een nieuwe CD gemaakt! De CD heet “Psalmen voor jou!” en zal worden gepresenteerd tijdens een concert op zaterdag 4 oktober.

    Dit concert vindt plaats in de Singelkerk te Ridderkerk en begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.

    De begeleiding van de samenzang zal verzorgd worden door Arie de Korte op het orgel. Degenen die de CD al besteld hebben kunnen hem na het concert ophalen en betalen.

    Als u de CD nog niet besteld hebt, kan dat via kinderkoordesleutel@gmail.com. Dan ligt de CD na het concert voor u klaar. Maar u kunt hem uiteraard ook zonder bestellen kopen aan het einde van het concert. U betaalt slechts € 10,00 per CD.

    We hopen u te mogen ontmoeten op ons concert! Hartelijk welkom!

     

     

    avondspel

    Natuurlijk kan een startweek niet zonder een vrijdagavondspel voor de jeugd vanaf groep 8 tot en met 15 jaar. Dit jaar gaan we…. Nou, dat merk je vanzelf!

    Gewoon komen dus! Zorg dat je om 20.15 uur bij ‘Obadja’ bent! Kom in ieder geval op de fiets. Rond 24.00 uur brengt de leiding je thuis.

     

    Heb je vragen over deze avond? Bel dan familie Van Doorn via 0180-426614.

     

    kinderkledingbeurs versie 4 oktober 2014 klein-2Op zaterdag 4 oktober 2014 is de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs van 10.00 tot 12.00 uur in Obadja. Van harte welkom.

    U kunt nog kinderkleding inleveren bij de dames Judith van den Hoek (Kerkweg 73, tel 421500) of Janet van der Wal (Christine Mohrmannstraat 13, tel 0180-435853 of Margriet Verbeek (Bloemenstraat 47, tel 0180-430907).

    Ook speelgoed is van harte welkom.

     

    De opbrengst is bestemd voor het zendingswerk van familie Lubbers in Kosovo.

    Tijdens de startweek is er weer een bijbelleesweek. We willen  elke morgen met elkaar de dag beginnen met bijbellezen.

    Het is een stimulans voor je eigen stille tijd, je omgang met God, om 's ochtends bij elkaar te komen om het woord van God te lezen. Na een stil moment waarin iedereen voor zichzelf leest, worden gedachten kort met elkaar gedeeld. Het halfuurtje wordt afgesloten met gebed, waarna iedereen zijn/haar dag 'in' gaat.

    Iedereen is van harte welkom, de hele week van 06.30 tot 07.00 uur in gebouw Obadja en vanaf 06.15 uur staat de koffie klaar!

    HGJB-Jaarthema-14-15

     

     

     

    Het winterseizoen gaat bijna van start! Maar voor het zover is, willen we met elkaar dit seizoen beginnen door een week activiteiten met elkaar te doen! Centraal in deze week staat het thema: ‘Meer dan genoeg - geloven in afhankelijkheid’. Als het goed is, heb je het programmaboekje inmiddels ontvangen.

     

     

     Het programma:

     

    Zondag 21 september

    • 09.30 uur Themadienst. De dienst zal gaan over het thema van deze startweek
    • 11.00 uur Preekbespreking in Obadja. We rekenen op jong én oud!

     

    Maandag 22 september t/m vrijdag 26 september

    • 06.30 uur Bijbelleesweek (vanaf 06.15 uur staat de koffie klaar). Wat is er mooier dan als gemeente de dag met elkaar te beginnen en zo goed de dag te starten? Het is ook voor jezelf een stimulans voor je persoonlijke relatie met God. Goede redenen dus om te komen!

     

    Vrijdag 26 september 20.15 uur

    • Tienerspel voor tieners van groep 8 tot en met 15 jaar. Zorg dat je om 20.15 uur met de fiets bij Obadja bent. Rond 24.00 uur word je weer thuisgebracht! Spannend.....

     

    Zaterdag 27 september

    • 13.30 uur Start fietstocht naar het middagprogramma.
    • 14.00-16.30 uur Middagprogramma voor de hele gemeente. We verzamelen om 14.00 uur op de parkeerplaats tussen de Bloemenjungle en de midgetgolfbaan. Daar is voor alle leeftijden voldoende te doen! Wel een stoel meenemen. Zoekt u vervoer, dan kunt u contact opnemen met fam. Van der Linden (0180-424214).
    • 19.00-22.30 uur Volleybaltoernooi in de Fakkel. Jaja, we gaan het weer doen: volleyballen! Je kunt je als team of als individu opgeven door te mailen naar volleyball.singelkerk@outlook.com (let op de dubbel LL bij volleyball).

     

    Zondag 28 september

    • 16.00 uur Middagdienst.
    • 17.45 uur Broodmaaltijd in Obadja.
    • 18.45 uur Zanguur in de Singelkerk. Ook de allerkleinsten zijn welkom!

     

    Zo zie je maar: er is voor ieder wat wils in deze startweek. We hopen met elkaar op een goede en ontspannen week waarin we als gemeente de verbinding en de eenheid zoeken door met elkaar leuke activiteiten te doen, maar ook door het met elkaar te hebben over het leven met God.

     

    volleybal2-522x391Volleybal in de Sporthal de Fakkel, van 19:15 tot 22:30 uur

    Geef je op als compleet team of als losse deelnemer. Ben je een losse deelnemer dan proberen wij je in een team te plaatsen.

    Inschrijven doe je door een mailtje te sturen met je teamnaam en de namen van je teamleden, of alleen je naam als losse deelnemer.

     Stuur je mailtje aan volleyball.singelkerk@outlook.com (let op de dubbel LL bij volleyball).

     Je ontvangt een bevestiging van inschrijving. Zonder bevestiging kan je dus niet meespelen... Helaas.

     De zaal opent om 19:00 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent om niet gediskwalificeerd te worden. We starten om 19:15 uur met de instructie en om 19:20 uur met de eerste poulewedstrijden.

     Have fun! Enjoy!

     

    Markus

    Op woensdag 17 september 2014 is de startavond van de bijbelkringen. De avond begint om 20.00 uur in gebouw Obadja.

    Ds. Lam houdt dan een inleiding over de Tien geboden. Het komende seizoen gebruiken we op de kringen het boekje “Heel het leven, 10 regels voor discipelschap”, geschreven door ds. Arjan Markus uit Rotterdam.

    Alle leden van de kringen worden verwacht, maar ook andere belangstellenden zijn hartelijk welkom. U kunt zich deze avond ook aanmelden voor een kring. Dit kan ook als u nog geen belijdenis hebt gedaan.

    VBKHallo jongens en meisjes,

    Voor de leeftijd 4 – 9/10 jaar wordt er weer een Vakantie Bijbel Klub (VBK) georganiseerd in de Seringenstraat, bij de Goede Herderkerk. De VBK zal plaatsvinden in de laatste week van de zomervakantie op dinsdag 26 augustus t/m vrijdag 29 augustus. Het thema is: Zeesterren. We hebben weer een vol programma met liedjes, knutselen en spelletjes. Uiteraard ontbreekt het pannenkoeken eten op vrijdagavond niet en zal er ook weer een prachtige musical georganiseerd worden. Het programma met de tijden kun je terugvinden op de website www.vbk-ridderkerk.nl . Neem gerust zoveel mogelijk vriendjes of vriendinnetjes mee!

     

    MET SPOED GEZOCHT!

    We zoeken voor de week zelf ook nog vrijwilligers die een handje willen meehelpen. Dus heeft u/jij die week enkele dagen of de hele week zin om mee te helpen, dan kunt u/jij zich aanmelden bij Marlies van den Hoek: 0180-397738 of via email marliesvdhoek@hotmail.nl 

    HGJB-Jaarthema-14-15Er is wat verwarring ontstaan over het programma van de startweek.

    De startweek zal dit jaar plaatsvinden van 21 t/m 28 september a.s.

   1. We hopen op zondag 21 september een preekbespreking te houden.
   2. Het traditionele avondspel voor de tieners vindt plaats op vrijdagavond 26 september a.s.
   3. Zaterdagmiddag en –avond 27 september a.s. zullen er activiteiten voor de hele gemeente zijn
   4. en zondag 28 september is er na de middagdienst een broodmaaltijd en zanguur.
   5. Het thema van dit jaar is ‘Meer dan genoeg’.

    Wil je ervoor zorgen dat we meer dan genoeg mensen hebben om deze gemeenteactiviteit(en) te organiseren? Neem dan contact op met Erwin Hout: Erwin.hout@filternet.nl 

    Parkeerbord1De afgelopen weken hebben wij van omwonenden (met name bij de Jorishof) klachten ontvangen.

    Dit betrof onjuist geparkeerde auto’s tijdens de zondagse erediensten. Hierdoor was het voor de bewoners niet mogelijk hun eigen terrein met de auto te verlaten.

    Wilt u hier bij het parkeren van uw auto alert op zijn?

    barbecuesingel

    De JV nodigt u hartelijk uit voor de gemeentebarbecue van zaterdag 28 juni aanstaande.

    Vanaf 17.00 uur kunt u terecht op het terrein van Aardoom Hoveniers (Hovystraat 2). Het goede doel dit jaar is het HGJB-project “Leven met lef”. Hiervoor zal een giftenbus staan.

    U kunt zich opgeven door te mailen naar cjvobadja@gmail.com of door te bellen naar Gerda Krijgsman (427790) of de familie Leenheer (430108).

    Datum:24-06-2014

    Tijd:15.30 - 21.00 uur

    Lokatie:Kerkelijk centrum Elim, Nieuwe Tonge

     

    Op dinsdag 24 juni belegt het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond DV in kerkelijk centrum Elim, Zuiddijk 19 te Nieuwe Tonge een regionale studiedag over pastoraat rondom het zevende gebod. Na ontvangst met koffie vanaf 15.30 uur is de opening vanaf 16.00 uur, terwijl de bijeenkomst om 21.00 uur eindigt.

     

    De vragen in de gemeenten die cirkelen rond huwelijk, relaties, echtscheiding, seksualiteit zijn immers velerlei en vaak complex. Het kost veel jongeren en ouderen moeite om hun leven vorm te geven overeenkomstig Gods goede geboden. We denken na over hoe we in de context van onze cultuur kunnen blijven bij Gods bedoeling met het huwelijk, met relaties tussen mensen, met seksualiteit. Welke problemen komen we tegen en op welke wijze kunnen we elkaar tot steun zijn? De Gereformeerde Bond wil met ouders, ambtsdragers en jeugdwerkleiders hierover graag doorspreken en hun handvatten geven.

     

    Na de opening door drs. P.J. Vergunst zal ds. J. Belder uit Dordrecht in zijn lezing, getiteld Huwelijk en seksualiteit. De nood van dit moment, een beeld schetsen van de situatie waarin de westerse cultuur beland is en zal hij ingaan op hoe dit gekomen is. Tevens zal hij ingaan op de grote relevantie van de christelijke huwelijksopvatting juist vandaag.

     

    Vervolgens worden er twee workshopronden gehouden, waarin vier workshops aangeboden worden. - 'Seksuele opvoeding', o.l.v. mw. drs. B.E. van Rossum-Smelt, Stellendam; - 'Huwelijk en huisbezoek', o.l.v. ds. J.C. Breugem, Sommelsdijk; - 'Vergeving, wat houdt dat concreet in?', o.l.v. ds. C.H. Hogendoorn, Oud-Beijerland; - 'Huwelijksvoorbereiding in de gemeente', o.l.v. dr. T.T.J. Pleizier, Dirksland.

     

    Elke deelnemer kan twee workshops volgen. Tussen de beide workshops in krijgen de deelnemers rond 18.00 uur een broodmaaltijd aangeboden. De dag zal worden afgesloten met een forumgesprek. Graag ontmoeten we u op 24 juni in Nieuwe Tonge.

     

    Opgave uiterlijk voor 11 juni via info@gereformeerdebond.nl ; dit met het oog op het aantal te drukken studiemappen. Wilt u meteen aangeven op welke workshops u intekent? Als tegemoetkoming in de kosten voor deze dag vragen we een bedrag van € 7,50. Gelieve dit bedrag over te maken op rekening NL98INGB0000138421 t.n.v. Geref. Bond, Apeldoorn, onder vermelding van studiedag Nieuwe Tonge.

     

    Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond hoopt van harte dat deze studiedag ons de grote waarde van het christelijk huwelijk leert verstaan.

    Vrijdag 9 mei 2014 hoopt Stichting Tabitha in de Singelkerk een concert te organiseren van het Christelijk Mannenkoor Ichthus uit Sliedrecht.

    Het mannenkoor staat vanaf de oprichting onder de enthousiaste leiding van de bekende dirigent en organist Martin Zonnenberg. Het koor “Ichthus” behoort met ca. 170 leden tot één van de grootste mannenkoren van Nederland en heeft daardoor een landelijke bekendheid. Hierdoor wordt het koor regelmatig gevraagd om mee te werken aan radio- en tv-programma’s Op het repertoire van het koor staan veel bekende en onbekende kerkliederen, psalmen, gezangen, opwekkingsliederen en negrospirituals. Kortgeleden heeft het koor een nieuw cd opgenomen, die waarschijnlijk nog niet uit is op 9 mei. Via een intekentafel kunt u wel alvast de cd bestellen. “Ichthus” zal ook enkele liederen van de nieuwe cd ten gehore brengen tijdens het concert. Het koor zal deze avond op het orgel begeleidt worden door de eveneens bekende organist Martin Mans, die daarnaast een orgelsolo hoopt te geven. Er zal ook nog samenzang zijn.

    De avond begint om 20.00 uur, waarbij de toegang gratis is. Wel zal, er een collecte gehouden worden, die volledig bestemd is voor het werk van de Stichting Tabitha in Roemenie en de Oekraine. Op dit moment zijn de zorgen in de Oekraine groot, rondom de daar heersende crisis. Ook de projecten in Roemenie worden hard getroffen, door de nog steeds voortslepende economische situatie. Als bestuur van de Stichting Tabitha heten we u dan ook van harte welkom om deze zangavond op 9 mei 2014 om 20.00 uur in de Singelkerk bij te komen wonen.

     

    Geen zin om lang in de rij te staan bij de bakker? Het Hervormd Singelkoor gaat ook weer orange tompoucen verkopen.

    U kan de tompoucen nu al bestellen, die op koningsedag ’s morgens VERS gemaakt worden bij Bakker Voordijk uit Ridderkerk.

    De tompoucen kosten € 1,25 per stuk. U mag er zoveel bestellen als U wilt.

    Tussen 9.00 - 9.30 uur kan U ze op komen halen bij gebouw OBADJA in de SCHEPENSTRAAT te RIDDERKERK.

    We zien graag Uw bestelling tegemoet die U tot en met woensdag 23 APRIL door kan geven aan : Roelie Gouweloos tel.: 412698 , j.c.gouweloos@versatel.nl 

    Het is een vaste traditie dat het Hervormd Singelkoor weer voor een heerlijk paasontbijt zorgt.

    Laat U voor Pasen eens lekker verwennen met een heerlijk ontbijtje. Met o.a. verse broodjes, een gekookt ei, drinken en beleg. Verras Uw echtgenoot(e), uw vriendin of die eenzame tante of buurvrouw!! Zeker met deze dagen is het fijn als een ander eens aan hen denkt.

    Voor de prijs van € 5,00 per persoon en een tweede ( op het zelfde adres) voor € 3,50 hoeft U het niet te laten! ( alleen in Ridderkerk) U krijgt een heerlijk gezond ontbijt thuis bezorgd op zaterdag 19 April tussen 8.00 en 9.30 uur.

    Bestellingen kan U door geven tot dinsdag 15 April bij de volgende personen:

    Jeanet van Pelt tel.: 426785 of jvpelt56@hotmail.com 

    Roelie Gouweloos : 412698 of j.c.gouweloos@versatel.nl  

    Doe het snel, zodat we op tijd de broodjes kunnen bestellen bij Bakker Voordijk.

    Nog nooit gedaan?? Laat U dan eens verrassen, wij hopen op veel bestellingen!

    zomertijd

    In de nacht van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart wordt de klok weer verzet naar zomertijd. De klok gaat een uur vooruit van 2.00 uur naar 3.00 uur. Komt u dus niet te laat in de kerk?!

    bijbel

    Dit jaar is er weer een bijbelleesweek in de Stille week. Dit keer vindt deze 's avonds plaats.

    Van maandag 14 t/m donderdag 17 april, 22:00 t/m 22:30 uur.

    Iedereen is van harte welkom in gebouw Obadja. Noteert u het vast in uw agenda?

    Mannenzang

    KATWIJKSE MANNENZANGAVOND

    Thema; ‘’Ik leg de namen van mijn kind’ren in Uw handen’’

    De komende ''Katwijkse Mannenzangavond'' zal worden gehouden op D.V. vrijdag 11 april 2014, aanvang 19.40 uur, in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat te Katwijk aan Zee.

    Het is telkens weer indrukwekkend en bemoedigend om te zien hoe de zich kerkruimte binnen

    enkele ogenblikken vult met zo’n 1800 mannen die van heinde en verre naar Katwijk zijn afgereisd.

    Dergelijke mannenzang vindt inmiddels, weliswaar met wisselend succes, op meerdere plaatsen in ons land inmiddels navolging, maar de ‘’ware’’ mannenzanger weet –  en dat al vanaf 1994 – steeds opnieuw de weg naar de  Katwijkse Nieuwe Kerk te vinden.

    Voor veel mannen die voor een groot deel van ver buiten Katwijk komen is het inmiddels traditie geworden om er een ''dagje Katwijk'' van te maken. In het Kerkelijk Centrum ‘’Het Anker’’aan de overzijde van de Nieuwe Kerk wordt de gelegenheid geboden om – voorafgaand aan de zangavond – iets te drinken en/of  te eten.

    Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de website :

    www.hervormdegemeentekatwijk.nl

     

    MEDEWERKENDEN

    De voorzitter van de Stichting Mannenzang Katwijk en tevens initiatiefnemer van de ''Katwijkse Mannenzangavonden'', Jaap van Rijn, zal de massale zang aan het bekende 80-stemmen tellende Van den Heuvel-orgel begeleiden.

    Niet meer weg te denken is de enthousiaste dirigent Bert Noteboom hij zal op de voor hem zo karakteristieke wijze de mannenzang in goede banen leiden.

    De emeritus - predikant Ds. B. Brunt, had als laatste predikantsplaats de Herv. Gemeente Valkenburg [ZH], als enthousiaste bezoeker van de mannenzang in Katwijk verleend hij ditmaal zijn medewerking door de avond te openen en af te sluiten alsook door het uitspreken van de verbindende teksten tussen de diverse te zingen liederen.                                                                                                                                                                                                                                                            

    Het thema van de komende ''Mannenzangavond'' is: ''Ik leg de namen van mijn kind’ren in Uw handen’’, rond dit thema heeft de programmakeuze plaatsgevonden bestaande uit Psalmen, Gezangen, Joh. de Heer,Opwekking en andere geestelijke liederen.                                                                                                                                   De zang van deze komende avond zal uitgebracht wordenop CD, deze is te verkrijgen – op de avond zelf, tegen een gereduceerde prijs - door het invullen van het bestelformulier wat bij het programmaboekje wordt uitgereikt.

    Uitsluitend op deze wijze steunt u de goede doelen van de ‘Stichting Mannenzang Katwijk’. BESTELLEN van de CD is eveneens vooraf mogelijk, zie hiertoe de website; www.mannenzangkatwijk.nl, ook kunt u zich hier wederom aanmelden voor het zingen van de tegenstem bij de Psalmzangavond [hele notenzang] die op D.V. 7 november  2014 zal plaatsvinden.

    Met de aanschaf van deze CD steunt u het bijzondere zendingswerk van Maarten en Gerdien Blom in Albanië en het gemeente-opbouwwerk van Willem en Willemien van den Berg in Zuidoost-Azië. Beide echtparen werken onder de hoede van de Ger. Zendingsbond [GZB]. De 'Stichting Mannenzang Katwijk' wil met de opbrengst  het uitzonderlijke werk van deze zendingsechtparen steunen. Een ander deel zal ten goede komen aan de Hervormde Gemeente te Katwijk aan Zee.

    De ‘Stichting Mannenzang Katwijk ’ heeft inmiddels de status ANBI [Algemeen Nut Beoogde Instelling] verworven, wat  het voor sponsors en donateurs fiscaal aantrekkelijk maakt om voornoemde stichting en haar goede doelen, financieel te steunen.

    Zoals gebruikelijk is de toegang geheel gratis [inclusief het programmaboekje] uiteraard wordt een royale bijdrage in de collecteschaal zeer op prijs gesteld, dit gezien de hoge kosten die de organisatie moet maken voor, advertenties, drukwerk, BUMA-rechten, vervaardiging van de CD’s, etc. en niet in het minst om voor de toekomst de ''Katwijkse Mannenzang'' voor Katwijk te behouden!

    U bent van harte uitgenodigd om door te zingen God te prijzen en te danken, dit  overeenkomstig het Bijbelwoord; ‘’Spreek onder elkaar met psalmen, lofzangen en geestelijke liederen, en zing voor de Heere en loof Hem in uw hart'’.

    Wilt u voorkomen dat u niet over een plaats in de kerk kunt beschikken wordt u aangeraden op tijd aanwezig te zijn, de deuren van de Nieuwe Kerk gaan om 19.00 uur open.

    Verdere informatie is te vinden op de website : www.mannenzangkatwijk.nl

    1237677 425783884210000 738303102 a

     

    Voor tieners van 14 tot 17 jaar is er 4-7 april 2014 weer een HGJB-Scholierenweekend in ‘De Betteld’ in Zelhem.

    Een HGJB-Scholierenweekend staat voor goede (en begrijpelijke) Bijbelstudies, samen zingen, veel sport en spel, een gezellig avondprogramma en heel veel leeftijdsgenoten. Dit weekend staat het thema ‘Vrij!’ centraal, naar aanleiding van de brief aan de Galaten.

    Opgeven kan via www.hgjb.nl , daar is ook meer informatie te vinden over deze tieneractiviteit.

    Obadja

    Op donderdag 13 februari is er weer de ontmoetingsmiddag voor ouderen en alleenstaanden. Vanaf 14.00 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. De middag begint om 14.30 uur .

    De meditatie wordt verzorgd door dominee H.J. Lam. Na de meditatie en de pauze zullen de heer en mevrouw J. Kieviet een beeldpresentatie verzorgen over ‘Het leven en werk van Johannes Calvijn’. De middag eindigt om ongeveer 16.30 uur.

    Wij nodigen u allen hartelijk uit aanwezig te zijn. Ook gasten zijn deze middag van harte welkom. Als u vervoer nodig hebt kunt u tot woensdagochtend 12 februari contact opnemen met mevrouw C. de Bruin, tel. 0180-423836. Wij zien uit naar uw komst.

    bakje-koffie

     

    Na de morgendienst van zondag 5 januari is er gelegenheid om elkaar in gebouw Obadja Gods zegen toe te wensen voor het nieuwe jaar.

    Op Tweede Kerstdag was er een zanguurtje met medewerking van enkele talenten uit onze gemeente.

    foto 1   foto 2
         
    foto 3   foto 6
         
    foto 4   foto 5
         
    foto 7   foto 8

    Singelkerk kerst 2013

     

    Ook tijdens de kerstdagen zijn u en jij hartelijk welkom in de kerk!

     

    Op Eerste Kerstdag begint de dienst om 9.30 uur, maar vanaf 9.15 uur zingen we met elkaar al enkele kerstliederen. Voorganger is dominee Lam en de schitterende liturgie voor deze dienst is hier al te downloaden.

     

    's Middags om 17.00 uur gaat onze plaatsgenoot, kandidaat Guis voor.

     

    Op Tweede Kerstdag is er om 10.00 uur een zanguurtje, waar ook de allerkleinsten van de gemeente hartelijk welkom zijn.

     

    Gezegende kerstdagen toegewenst.

     

    Filipijnen

    Afgelopen vrijdag werden de Filipijnen getroffen door de zware tyfoon Haiyan. De schattingen van het dodental in de Filipijnen lopen op van tweeduizend tot tienduizend. Circa 4,5 miljoen mensen zijn slachtoffer geworden van deze tyfoon. Huizen, landbouwgewassen en bedrijven zijn verwoest. De tyfoon was een van de sterkste ooit gemeten, met windsnelheden van 235 km per uur en windvlagen van 275 km per uur.  

    Daarom heeft de diaconie besloten zowel de diaconale collecte als de avondmaalsbekers in de dienst van DV 1 december te bestemmen voor noodhulp in de Filipijnen.

    We doen dit via een samenwerkingsverband van Woord en Daad, Dorcas, Red een Kind, Tear en ZOA. Zij zijn een noodhulpactie voor de getroffen Filipijnen gestart. Partnerorganisaties van Woord en Daad in de Filipijnen verlenen hulp door het uitdelen van hulpgoederen.   

    Op het eiland Payan werkt partner CCT. Uit haar projecten zijn 3.000 mensen dakloos geraakt. Het gemeenschaps- centrum van AMG Filipijnen te Nagpana is compleet verwoest. Ook raakten 56 sponsorkinderen door de storm hun huis (deels) kwijt.   

    Uw bijdrage is nodig voor de hulpgoederen (voedsel, water, kleding, hygiëne), maar ook voor herstel van huizen en gemeenschappen in de toekomst! 

    Giften kunnen ook overgemaakt worden via het rekeningnummer van de diaconie 355414988 ovv Noodhulp Filipijnen.

    Van harte aanbevolen om te geven, maar niet minder in uw voorbede.

     

    Gezinsdagboek

     

    Met het oog op de Dankdag is er door de HGJB een gezinsdagboek gemaakt met als thema ‘Denk je aan danken?’.

    Centraal daarin staat de geschiedenis van de tien melaatse mannen (Luk. 17:11-19). De tien mannen worden alle tien door Jezus genezen, maar slechts één keert terug om Jezus te danken.

    Deze man is een voorbeeld voor ons.

    Het gezinsdagboek is hier te downloaden.

    webfishprijs2013De internetsite van de Singelkerk is dit jaar genomineerd voor de Webfish Award 2013 in de categorie ‘websites van kerken’ en wij zouden het erg leuk vinden als jullie op de Singelsite willen stemmen.

    Er kan gestemd worden vanaf 1 november. Op zaterdag 9 november vindt de prijsuitreiking plaats in het hoofdkantoor van Protestantse Kerk in Utrecht. De prijsuitreiking wordt gecombineerd met het evenement Kerk2013 over doeltreffend gebruik van internet door kerken.

    De publieksstem weegt in het eindoordeel mee als één jurystem. Stemmen kan via de volgende link en klik daarbij in de lijst op de Singelkerk Ridderkerk en beoordeel deze met een stem:

    http://www.boomvis.nl/webfish/category/2013-aanmeldingen-kerken/

    Alvast hartelijk dank, de webmasters

     

    Wat is de Webfish Award?

    De Webfish Awards worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties en personen in het Nederlandse taalgebied die het christelijk geloof het beste onder de aandacht brengen via social media of websites. Er zijn dit jaar drie categorieën: websites van kerken, websites van particulieren en websites van organisaties.

    Webfish Awards 2013 is een gezamenlijk initiatief van IKON, Katholiek.nl, Protestantse Kerk, Raad van Kerken, FKT Universiteit van Tilburg en de Protestantse Theologische Universiteit. Met deze prijs willen zij christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen social media en internet te blijven ontwikkelen en verbeteren.

     

    Tabitha

    Op donderdag 7 november hoopt stichting Tabitha weer een avond te houden voor haar vrijwilligers en belangstellenden.

    Tijdens deze avond willen wij foto's en een film laten zien over het werk van stichting Tabitha.

    Vanaf 20.00 uur hartelijk welkom in de zaal van de Wilhelminakerk (Bourgondischelaan 1 Slikkerveer).

     

     

    boekenTijdens de komende Winterfair van Stichting Tabitha op d.v. 30 november van 10.00 tot 15.00 uur in de Wilhelminakerk, Bourgondischelaan 1 te Ridderkerk-Slikkerveer willen we o.a. een boekenmarkt houden.

    Hiervoor zoeken we 2e hands boeken.

    Maandag 4 en 11 november willen we voor dit doel, onder andere, een inzameling houden in Gebouw Obadja. U kunt uw boeken inleveren tussen 19.00 en 20.00.

    De opbrengst van de winterfair is bedoeld voor broeders, zusters en hun kinderen in Roemenie en de Oekraïne. Zij kunnen met uw steun in de rug, de winter door.

    Wij wensen u veel leesplezier met de, op de Winterfair, gekochte boeken en daardoor kunnen we mensen in Oost-Europa hulp bieden, de komende winter.

    Hartelijk dank voor uw medewerking, bestuur Stichting Tabitha.  

     

    HighTeaOp zaterdag 23 november is er een gezellige High Tea voor alle vrouwen die houden van gezelligheid en ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee, met lekkere dingen erbij!

    De opbrengst van de High Tea is bestemd voor de CD opname van het kinderkoor De Sleutel.

    De High Tea duurt van 14.30 uur tot 17 uur en vindt plaats op de Lagendijk 78, boerderij Van Nes. De kosten zijn 10 euro per persoon.

    Opgeven kan via highteadesleutel@gmail.com of door te bellen naar 418042 of 431535. Graag een gezellig bordje en kopje meenemen! Hartelijk welkom!!

    spaansU wordt hartelijk uitgenodigd voor het Benefietconcert dat Kees Doornhein hoopt te geven op het prachtige Van den Heuvel-orgel in de Singelkerk te Ridderkerk op zaterdagavond 26 oktober om 20.00 uur.

    Tijdens dit concert zullen bekende orgelwerken en koralen gespeeld worden. De toegang is gratis. De collecte is voor de Spaanse Evangelische Zending (SEZ).

     

    Het programma vermeldt werken van Johann Sebastian Bach, Léon Boëllmann, Margreeth de Jong, Albert de Klerk, Louis Marchand en Gabriel Pierné.

    PROGRAMMA

    1. Suite Gothique                                                                            Léon Boëllmann         (1862 – 1897)

    – Introduction-Choral

                – Menuet Gothique

    2. Avondzang

    – “ 'k Wil U, o God! Mijn dank betalen”                             Albert de Klerk          (1917 – 1998)

    3. Choral                                                                                          Johann Seb. Bach       (1685 – 1750)

    “Aus tiefer Not schrei ich zu Dir”

    4. Onbekend Koraal

    5. Violin Concerto a-Moll Antonio Vivaldi (1678 – 1741)            Johann Seb. Bach

    Transcriptie (bewerking) voor orgel – deel I en II (Adagio)

    6. Dialogue                                                                                       Louis Marchand        (1669 – 1732)

    7. Koraalfantasie, 3 delen uit Gezang 194                                     Margreeth de Jong     *1961

    – “Wie maar de goede God laat zorgen”

    8. Magnificat, Lofzang van Maria                                                Margreeth de Jong

    – “Meine Seele erhebt den Herren”

    9. Choral                                                                                          Gabriel Pierné             (1863 – 1937)

     

    Curriculum vitae

    Kees Doornhein was de laatste leerling van de bekende organist Albert de Klerk en vervolgde zijn studie bij diens opvolgster Gemma Coebergh. Tevens volgde hij uitgebreid gastlessen in de Kathedralen van Antwerpen, Brugge en Rouen. Hij gaf o.a. concerten in de Kathedraal van Den Bosch, de Grote Kerk te Dordrecht en de Grote- of Sint Laurenskerk te Rotterdam.

    In het dagelijks leven inspecteert hij als scheepsbouwkundig ingenieur zeeschepen in binnen- en buitenland.

     

    CD verkoop

    Na het concert zal een CD worden verkocht van een concert-opname van Kees Doornhein in de Laurenskerk te Rotterdam (grootste orgel van Nederland). De opbrengst komt geheel ten goede van de SEZ en de prijs bedraagt slechts € 9,50.

    Tevens is er een verkooptafel met (kinder)boeken. 

    Iedereen is van harte welkom. We hopen u te ontmoeten bij het concert.

    De CD (ook leuk als cadeau) is tevens nog te bestellen bij Kees Doornhein (tel. 078 6731466; e-mail: keesdoornhein@gmail.com) of bij D.C. de Korte, voorlichter SEZ (tel. 078 6136967; e-mail: dcdekorte@gmail.com). Het bedrag van de bestelde CD dient overgemaakt te worden op rekeningnr. 443555397 t.n.v. C.W. Doornhein.

     

     

    Op deze zondag sluiten we de startweek af...

    De middagdienst, waarin dominee J.C. Klein uit Bleskensgraaf voorgaat, zal beginnen om 16.00 uur.

    Aansluitend aan de dienst is er om 17.45 uur een broodmaaltijd in gebouw Obadja waarvoor iedereen van harte uitgenodigd is!

    Daarna begint om 18.45 uur het zanguurtje in de Singelkerk, waarbij we ook de allerkleinsten verwachten!

    Obadja

     

     

    De sponsorwandeltocht op zaterdag 31 augustus was zeer geslaagd met een goede sfeer, goede gesprekken, een mooie route, lekker eten, gezelligheid, verbondenheid en bezinning.

    image

    Totaal hebben we met de sponsortocht het schitterende bedrag van € 4.155,74 opgehaald voor Open Doors om de christenvrouwen in Irak te ondersteunen.

    Alle lopers, niet-lopers en sponsoren hartelijk dank!

    Graag tot volgend jaar! Jeanette, Trudie, Sylvia en Gertine.

     

    avondspelWat is een startweek zonder het chille avondspel voor de coole jeugd vanaf groep 8 tot en met 15 jaar? Niets toch?

    Maar dan moeten jullie wel het LEF hebben om te komen! En lef moet je hebben om in het donker je weg te vinden in het… (nee nee, we verklappen nog niet alles). Daarnaast heb je een flinke dosis lef nodig om dit spel te spelen!

    Nieuwsgierig geworden?

    Zorg dat je 20.15 uur bij Obadja bent! Kom in ieder geval op de fiets. Laten we niet merken dat we zonder jou starten!

    Rond 24.00 uur brengt de leiding je thuis. Het is belangrijk dat je je voor dit onderdeel opgeeft via startweek2013@gmail.com of telefonisch bij familie Van der Linden, tel: 0180-424214. Als je nog vragen hebt, bel je met Jaco van der Kooij, tel: 06-22509965.

    Opgeven kan tot uiterlijk dinsdag 24 september a.s.

    BijbelleesweekBijbelleesweek: maandag 23 t/m vrijdag 27 september van 06.30 tot 07.00 uur in gebouw Obadja.

    Elke morgen is er de mogelijkheid om met elkaar de dag te beginnen met bijbellezen.

    De ervaring leert dat het een stimulans is voor je eigen stille tijd, je omgang met God, om ‘s ochtends bij elkaar te komen om het woord van God te lezen. Na een stil moment waarin iedereen voor zichzelf leest, worden gedachten kort met elkaar gedeeld.

    Het halfuurtje wordt afgesloten met gebed waarna iedereen zijn of haar dag ‘in’ gaat. Je hoeft je hiervoor niet op te geven. Indien je niet elke ochtend aanwezig kan zijn, kan je gewoon komen op de ochtenden dat het wel uitkomt. De leesstof op deze ochtenden hangt onderling samen, maar is ook goed afzonderlijk te behandelen.

    Hartelijk welkom!

    Liceum

     

    Tijdens het weekend van 13 september tot en met 15 september 2013 hoopt het door de Stichting Tabitha gesteunde Nagybereg Reformatus Liceum haar 20 jarig bestaan te gedenken.

    Het liceum is gestart door de Hongaars Gereformeerde Kerk in het Zuidwesten van de Oekraïne, t.w. transylvania, ca. 20 kilometer ten noorden van de Hongaarse grens.

    Door een groot deel van het bestuur, oud-bestuursleden en enkele belangstellenden hopen we, in totaal met 15 mensen deze herdenking bij te wonen. De contacten tussen de school (zoals wij dat noemen) en de Stichting Tabitha bestaan al vele jaren. Tekenend voor de goede contacten, zoals deze in alle jaren zijn geweest is wel het feit dat oud bestuursleden, w.o. de beide oud-voorzitters van Tabitha de reis mee willen maken.

    De leerlingen van de school komen uit een ruime regio en zijn altijd twee weken, op school. Er is een jongens en een meisjes internaat. Na twee weken gaat elke leerling een weekend naar huis.

    De ouders kunnen vaak de kosten voor het schoolgaan niet betalen. De stichting Tabitha staat leerlingen en oud-leerlingen financieel bij om hun studie mogelijk te maken, zowel tijdens de opleiding op het lyceum als tijdens vervolgopleidingen.

    De school heeft totaal zo’n 150 leerlingen. De opleiding duurt 3 jaar. Er zijn plannen om daar een 4 jarige opleiding van te maken. Een leerling kan de opleiding volgen als zij/hij een 10 jarige basisschool heeft gevolgd. (2 jaar langer dan in Nederland gebruikelijk.

    De festiviteiten bestaan vrijdag en zaterdag hoofdzakelijk uit een reünie tussen oud-leerlingen, oud medewerkers en ondersteuners van het werk van de school. Zondagmorgen is er in de kerk een herdenkingsdienst. Dergelijke herdenkingsdiensten kunnen wel tot ca. 4 uur duren.

    De hele groep vliegt vrijdagmorgen naar Boedapest en wordt vandaaruit naar de schoolbusjes naar de school in de Oekraïne, ca. 250 kilometer, gebracht. Maandag in de loop van de morgen gaar de reis in omgekeerde volgorde terug naar Ridderkerk.

    Wij hopen op uw warme belangstelling en voorbede voor de school en de reis, waarbij een ondersteuning vanuit de hele Hervormde Gemeente van Ridderkerk, voor dit jubileum erg welkom is.

    Het bankrekeningnummer van de Stichting Tabitha is 35.54.37.643. Na afloop van de reis zullen we u over onze ervaringen vertellen.

    Bestuur Stichting Tabitha – Ridderkerk

    startweek leven met lefVan 22 t/m 29 september hopen we het nieuwe seizoen te starten. Er zullen allerlei activiteiten zijn die samenhangen met het thema 'Leven met Lef'. We hopen elkaar te ontmoeten rond de volgende activiteiten:

    Programma

    Zondag 22 september
    9.30 uur Themadienst
    11.00 uur Preekbespreking

    23 t/m 27 september Bijbelleesweek

    Vrijdag 27 september Avondspel tieners

    Zaterdag 28 september Middag- en avondactiviteit voor de gemeente
    14.45 uur Start kinderprogramma
    15.00 uur Koffiecorner opent zijn deuren
    16.45 uur Einde kinderprogramma en verzamelen bij Obadja
    17.00 uur Zingen van liederen
    17.30 uur Gezamenlijke Amerikaanse maaltijd
    19.30 uur Aanvang avondprogramma
    21.30 uur Afsluiting avondprogramma

    Zondag 29 september
    16.00 uur Kerkdienst
    17.45 uur Broodmaaltijd in Obadja
    18.45 uur Zanguur

    Download hier het complete programmaboekje.

    Russcher

    Op woensdag 18 september is de startavond van de bijbelkringen.

    De avond begint om 20.00 uur in gebouw Obadja. Ds. Lam houdt dan een inleiding over Filippenzen.

    Het komende seizoen gebruiken we op de kringen het bijbelstudieboekje "Filippenzen, Brief aan hemelburgers" geschreven door ds. H. Russcher.

    Alle leden van de kringen worden verwacht, maar ook andere belangstellenden zijn hartelijk welkom. U kunt zich deze avond ook aanmelden voor een kring. Dit kan ook als u nog geen belijdenis hebt gedaan.

    Catechismus
    De vakanties zijn weer ten einde en het nieuwe winterseizoen staat voor de deur. Dat betekent dat ook de catechisaties weer gaan beginnen. Jij bent ook van harte welkom! In de uitnodiging die je gekregen hebt, staat dat je je dit jaar via de website kunt aanmelden. Dat kan door onderstaand formulier in te vullen. De catechisaties starten op maandag 23 en dinsdag 24 september 2013. Voor die tijd ontvang je een bevestiging van je aanmelding.

     

     

     

     

    Vanmorgen hebben een aantal vrouwen uit onze gemeente 10 kilometer gelopen voor de actie "Women Walk for Women" van Open Doors. Met deze sponsorloop worden vervolgde christenvrouwen in Irak financieel ondersteund.

     

    Binnenkort volgt er meer informatie over de totale opbrengst, maar hierbij al enige foto's!

     

    DSC01677 DSC01679
    DSC01682 DSC01683
    DSC01688 DSC01692
    DSC01694 DSC01695

    desleutel

    De vakantie is bijna voorbij en dus ook het kinderkoor gaat weer bijna beginnen!

    Maandagavond 9 september zijn jullie (en natuurlijk vriendjes, vriendinnetjes, buurmeisjes-jongens) van 18.45 - 19.30 uur weer van harte welkom in Obadja!

    WWFW poster

    Women Walk for Women, zaterdag 31 augustus sponsorwandelevenement ‘ de Dijkentocht’

    Christenen in Irak liggen zwaar onder vuur. Moslimextremisten willen het christendom van de kaart vegen. In Irak worden christenen stelselmatig gediscrimineerd, ontvoerd en vermoord. Wie de mogelijkheid heeft, ontvlucht het land.Open Doors helpt vervolgde christenen in Irak. Woman Walk for Woman richt zich in het bijzonder op vrouwen in het land. Meisjes die zijn getraumatiseerd door geweld. Moeders wiens hart gebroken is omdat hun kinderen op school worden gepest om hun geloof. Vrouwen die het evangelie willen doorgeven aan de jongste generatie, maar niet weten hoe.

    Met de sponsoractie WWFW steunt u de vervolgde christenvrouwen in Irak. Help mee en loop voor een cursus tot zondagschoolonderwijzeres, een opleiding tot traumacounseler of een andere training voor christenvrouwen!

    Op dv zaterdag 31 augustus organiseren we daarom een wandelevenement (10km) in en om Ridderkerk ‘ de dijkentocht’

    We starten om 9 uur in Obadja en hopen rond lunchtijd weer in Obadja terug te zijn. Voor een lunch zal worden gezorgd. We willen de dag beginnen en eindigen met gebed en bezinning. Het wandelevenement is bedoeld voor vrouwen van alle leeftijden, mits een afstand van 10 km wandelen haalbaar is. Wanneer u of jij besluit mee te doen, kunt u of jij zich aanmelden op wwfwridderkerk@gmail.com

     

    U ontvangt dan een sponsorlijst en verdere informatie van ons van Open Doors. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 5 juli!

    Tot zaterdag 31 augustus!!

    Hartelijke groeten, werkgroep WWfW Jeanette Hofland, Trudie van der Welle, Sylvia van den Hoek en Gertine Kooijman

    LevenMetLef

     

     

    Als gemeente zijn we gewend het nieuwe kerkelijk seizoen samen te beginnen. Net als vorig jaar willen we dit jaar een week uittrekken voor het starten van het nieuwe seizoen. Het thema dit jaar is ‘Leven met lef’

     

     

    Programma

    • Zondag 22/9   Ochtenddienst: themadienst met aansluitend preekbespreking
    • 23/9 t/m 27/9 Bijbelleesweek
    • Vrijdag 27/9   Avondspel tieners
    • Zaterdag 28/9 Middag- en avondactiviteit 
    • Zondag 29/9  16.00 uur dienst met aansluitend broodmaaltijd en zanguurtje

     

     

     

     

     

    Leven met lef - over navolging in de praktijk

    Een jongere zei: ‘We horen al vanaf onze geboorte dat we Jezus Christus moeten volgen in ons dagelijks leven. En we knikken weer als we het opnieuw horen en gaan vervolgens over tot de orde van de dag.'

    En Jezus zegt: ‘U bent het zout van de aarde; maar als het zout zijn smaak verloren heeft, waarmee zal het gezouten worden? U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op de berg ligt, kan niet verborgen zijn.' (Matth. 5:13-16).

     

    Leven met lef
    Je kunt uitgebreid praten over geloof, je vragen stellen over de Bijbel, maar pas als je je leven daadwerkelijk inricht vanuit de relatie met God, wordt alles anders. Tegenover geloof dat ergens in ons hoofd aanwezig is maar tegelijk langs ons concrete leven schampt, staat leven met lef. Dat is een leven van horen én doen, van luisteren en gehoorzaamheid, van bekering en heiliging. In navolging van Jezus Christus treed je vanuit de binnenkamer dagelijks de buitenwereld tegemoet. Over die concrete beweging en doorvertaling gaat het in ‘Leven met lef'. Op alle gebieden klinkt de oproep om Jezus Christus te volgen. Want wie Hem heeft mogen leren kennen, verandert echt in denken, in voelen, in handelen. Leven met lef staat geheel in de dankbaarheid voor Gods redding van ons leven en van de wereld. Het is de spannende beweging van bekering en heiliging, van ‘double 
    listening': ‘listeningto the Word andlisteningto the world'.

    De Bergrede
    De oproep van de Heere Jezus om Hem te volgen, klinkt overal in het Evangelie. Maar in het bijzonder als Hij aan het begin van Zijn prediking staat, waarvan de kern is: ‘Bekeer u, want het Koninkrijk der hemelen is nabijgekomen.' Dat is in feite een verwijzing naar Hemzelf: in en door Hem is het Koninkrijk dichtbij gekomen. Bekering is je stellen onder het gezag van koning Jezus. Om Hem het voor het zeggen te laten hebben in je leven. Om een heldere identiteit in Christus te hebben (jaarthema 2012-2013).
     
     

    Hoe zo'n leven eruit ziet en wat dat inhoudt, vertelt Jezus in de Bergrede, die je kunt zien als de ‘grondwet van het Koninkrijk'. In ieder geval is duidelijk dat zo'n leven echt helemaal anders is en wordt. Mensen om je heen zien en merken het. Door Jezus Christus te volgen gaat je leven op z'n kop en ga en wil je in levensstijl op Hem lijken. In die zin is de navolging van Jezus ook ontspannen. De verandering is een natuurlijk gevolg van een ontmoeting met Hem. Hij is het sprekende voorbeeld dat je volgt.

    Bij het jaarthema ‘Leven met lef' nemen we de volgende vragen onder de loep.
    1. Hoe volgen we Jezus Christus na in ons leven?

    2. Welke concrete invloed heeft deze navolging in ons leven? Wat is er zichtbaar van liefde voor Hem en de naaste?

    zomerconcert15062013websiteOp D.V. zaterdag 15 juni 2013 geeft het Singelkoor een prachtig zomerconcert in de Singelkerk.

    Er zullen 2 gemengde koren aan meewerken, te weten ons eigen "Singelkoor" en "De Lofstem" uit Lisse.

    Het Octet van het Oosten komt richting het westen. Een 8-tal zangers uit Rijssen zingen geestelijke klassieke muziek.

    De 2 organisten van deze avond, Jan-Geert Heuvelman en Kees van den Boogaard, zingen bij dit Octet, maar zijn ook bereid het orgel te bespelen.

    Bas-bariton Christian van Es zal ook diverse klassieke werken ten gehore brengen.

    De aanvang is 19.30 uur en de toegang is vrij.

    Graag tot dan!

     

     

    barbecuesingelDe JV nodigt u hartelijk uit voor de gemeentebarbecue van zaterdag 29 juni aanstaande.

    Vanaf 17.30 kunt u terecht op het terrein van Aardoom Hoveniers (Hovystraat 1).

    Het goede doel dit jaar is het diaconale project van de HGJB. Er zal een giftenbus staan.

    Zou u zich zo snel mogelijk willen opgeven? Dat kan door te mailen naar cjvobadja@gmail.com of door te bellen naar 0646149717 (Marc Hofman).

    NachtvanGebedEén nacht bidden voor de Vervolgde Kerk

    Ridderkerk – Christenen in Ridderkerk houden in de nacht van 24 op 25 mei een Nacht van Gebed. Christenen uit de omgeving worden van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen.

    De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De ‘Nacht’ wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België. De speciale gebedsnacht vormt de aanloop naar de Zondag voor de Vervolgde Kerk op 26 mei.

    “De Nacht van Gebed en Zondag voor de Vervolgde Kerk worden bewust het eerste weekend na Pinksteren gehouden. Direct na Pinksteren begon de vervolging van de eerste christenen”, zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. “We vragen mensen tijdens de Nacht van Gebed één nacht slaap te missen om naast vervolgde christenen te staan in gebed. ’s Nachts bidden kwam ook in de Bijbel voor. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts vol vuur voor hem. Petrus kwam op een bijzondere manier vrij. Ook Paulus en Silas baden gedurende de nacht.”

    Open Doors heeft een dvd en een informatiemap gemaakt voor de Nacht van Gebed. Er zijn verschillende gebedsblokken, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Wereldwijd worden 100 miljoen christenen vervolgd om hun geloof. Dit jaar draagt de Nacht van Gebed het thema ‘Geloof is volharden’. Met informatieve videofragmenten en verhalen uit de vervolgde kerk ontdekken bezoekers hoe vervolgde christenen volhouden en op Christus blijven vertrouwen ondanks vervolging en tegenslag.

    Meer informatie over de Nacht van Gebed vindt u op www.nachtvangebed.nl  U wordt uitgenodigd een Nacht van Gebed bij te wonen in: de Goede Herderkerk, Seringenstraat 1. Aanvang 22.00 uur, einde 03.00 uur. Contactpersoon H. Quist (telefoon 0180-422612).

    troonswisselingDe algemene kerkenraad heeft het goed geacht om voorafgaand aan de troonswisseling op 30 april hiervoor een bidstond te houden.

    De bidstond zal worden gehouden op donderdag 25 april in de Singelkerk. Aanvang 20.00 uur en alle belangstellenden zijn hartelijk welkom.

    In deze bidstond zal een collecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor plaatselijke persoonlijke hulp. 

    Namens de algemene kerkenraad,

    L. van 't Zelfde - scriba

    boezemkerkOp zondagmiddag 21 april is er om 17.00 uur in de Boezemkerk (Pretoriusstraat 2) een dienst voor mensen met een verstandelijke beperking. De predikant is ds. A. Christ uit Katwijk aan Zee. Het thema van de dienst is: Het moet anders. Dit n.a.v. Johannes 21, waarin beschreven wordt dat de discipelen van Jezus de opdracht kregen om het net aan de rechterzijde uit te werpen. Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Iedereen is welkom om koffie of iets fris te drinken. Van harte welkom. Voor informatie en vervoer: dhr. G. Mijnders (tel. 433184) / Dhr. P.J. Collee (tel. 410006).

    Voor de oppas van kinderen van 4-6 jaar op zondagmiddag zijn we op zoek naar nieuwe oppassers! We denken aan tieners, jongeren en ouderen en zowel mannen als vrouwen, die ongeveer 1 x in de 3 maanden willen oppassen.  

    De oppas voor deze kinderen is boven in Obadja. We werken met koppels van 2 a 3 personen. Je leest een Bijbelverhaal voor en de kinderen maken een werkje.

    Daarnaast spelen de kinderen met constructiemateriaal of ze kleuren en knutselen wat.

    Heb je zin om mee te draaien? Stuur een mailtje naar m.vanbeuzekom@hetnet.nl of naar j.sloof@versatel.nl

    Vandaag is er in de ketel van de kachel in de kerk een defect opgetreden. Zoals het er nu naar uitziet zal de reparatie volgende week donderdag plaatsvinden.

    Dit betekent dat de kerk tot die tijd niet verwarmt kan worden. De kerkrentmeester zullen proberen of er verwarming met (tijdelijke) hete luchtkachels kan plaatsvinden, maar de kans hierop is niet groot.

    Wilt u hier tijdens de diensten op Goede Vrijdag en Pasen rekening mee houden en dit ook zo veel mogelijk doorgeven aan gemeenteleden in uw omgeving?

     

     

    bijbel 

    Bijbelleesweek ma 25 t/m do 28 maart 2013 van 22.00 uur tot 22.30 uur in gebouw Obadja

     


     

     

    Maandag 25 maart - De gevangenneming

    Lezen: Johannes 18:1-14


    - Wat staat er?

    - Wat wil God ermee zeggen?

     

    Leessleutel: Inleven (Je verplaatst je in het Bijbelgedeelte, alsof je er zelf bij was toen het gebeurde)

     

    Zo werkt het:

    - Lees het gedeelte voor jezelf door

    - Verplaats je al lezende in het Bijbelgedeelte: wat gebeurt hier, wat wordt er gezegd, hoe wordt er gereageerd op elkaar, enzovoorts.

    - Kies vervolgens een persoon uit en lees het gedeelte nog een keer alsof jij die persoon zelf bent.

    - Bedenk wat jij in deze situatie gedaan, gedacht of gezegd zou hebben.          

     

     


     

    Dinsdag 26 maart - De verloochening door Petrus

    Lezen: Johannes 18: 15-27

     

    - Wat staat er?

    - Wat wil God ermee zeggen?

     

    Leessleutel: God ontdekken (Let op wat er gezegd wordt over God: wie is Hij, wat doet Hij, wat zegt Hij?)

     

    Zo werkt het:

    - Lees het gedeelte door en ga na wat er over God gezegd wordt. Denk daarbij aan aspecten als: wat doet Hij, wie is Hij, wat zegt Hij.

    - Ga na op welke manier God in dit gedeelte laat zien wie Hij is. Wat leer je in dit gedeelte over Hem?

    - Wat kun je naar aanleiding van dit gedeelte God vertellen aan je naaste, collega, buurman, vriendin, man, kinderen?

     

     


     

    Woensdag 27 maart - Jezus voor Pilatus

    Lezen: Johannes 18: 28-40

     

    - Wat staat er?

    - Wat wil God ermee zeggen?

     

    Leessleutel: Kern zoeken (Je zoekt naar de kernzin of kernwoorden van een Bijbelgedeelte.)

     

    Zo werkt het:

    - Lees het gedeelte minimaal twee keer door.

    - Wat is volgens jou de kern of de belangrijkste zin/woorden in dit gedeelte?

    - Wat betekent dit voor je relatie met God en je dagelijkse leven, wat wil je hiervan onthouden, enz..

     


    Donderdag 28 maart - Jezus aan het volk overgegeven

    Lezen: Johannes 19: 1-16

    - Wat staat er?

    - Wat wil God ermee zeggen?

     

    Leessleutel: 4xB (Je stelt jezelf vier B-vragen: wat wil ik Bedenken, Bedanken, Belijden en Bidden naar aanleiding van dit Bijbelgedeelte.)

     

    Zo werkt het:

    - Lees het Bijbelgedeelte voor jezelf door.

    - Stel na afloop vier vragen:

    1. Wat wil ik leren van dit gedeelte (bedenken)

    2. Waarvoor zou ik God willen bedanken

    3. Wat wil ik aan God belijden

    4. Waarvoor wil ik bidden

     

    Zingen ter afsluiting:

    Leer mij, o Heer, uw lijden recht betrachten,
    in deze zee verzinken mijn gedachten:
    o Liefde, die, om zondaars te bevrijden,
    zo zwaar woudt lijden.

     

    'k Zie U, God zelf, in eeuwigheid geprezen,
    tot in de dood als mens gehoorzaam wezen,
    in onze plaats gemarteld en geslagen.
    de zonde dragen.

     

    Dit slaat mijn trots, al mijn verdienste neder,
    't verlaagt mij diep, maar o, 't verhoogt mij weder!
    't Meldt mij mijn heil, die van Gods tegenstander
    in vriend verander.

     

          

    De vier principes achter Leer Me Lezen

     

    Het HGJB-project Leer Me Lezen is meer dan een oproep om de Bijbel te lezen. Want dat de Bijbel belangrijk is en dat we er dus tijd voor moeten uittrekken, dat weten we wel. Alleen... er komt zo weinig van terecht. En als het er van komt, dan beleven we er zo weinig aan. Er moet dus meer gebeuren, er is een andere manier van Bijbellezen nodig.

    Leer Me Lezen gaat over die andere manier van Bijbellezen. De principes daarachter zijn niet nieuw. Het gaat om basisprincipes die al in de vroege kerk en ook ten tijde van de Reformatie werden toegepast. Ze moeten alleen weer opnieuw ontdekt en in praktijk gebracht worden.

     

    1. Persoonlijk - het gaat niet om de informatie, maar om de relatie

    Het gaat bijna vanzelf: we lezen de Bijbel vaak alsof het louter gaat om de informatie. Zo van: ‘We hebben het weer gehoord', en we gaan over tot de orde van de dag. Maar dan hebben we de essentie van het Bijbellezen gemist. Want het gaat er niet om dat we Bijbelkennis opdoen, maar dat we God in Zijn Woord persoonlijk ontmoeten. Als we Bijbellezen, wil God op dat moment persoonlijk iets tegen ons zeggen. Dat is niet maar bij wijze van spreken, het is écht zo!
    In plaats van persoonlijk kun je ook zeggen dat Bijbellezen relationeel is: het gaat om de relatie met de Auteur van de Bijbel. Dit besef heeft alles te maken met de manier waarop we Bijbellezen!

     

    2. Zelfstandig - niet door de ogen van een ander, maar die van jezelf

    In een persoonlijke relatie gaat het om het directe contact tussen twee personen. Als je dat principe toepast op het lezen van de Bijbel, volgt daaruit dat het lezen van de Bijbel ons (als het goed is) in direct contact brengt met God. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar in de praktijk is dat lang niet altijd zo. Heel vaak gebeurt het dat het lezen van de Bijbel ons vooral in contact brengt met wat een ander ervan vindt. We doen het met de mening die een predikant of Bijbelkringleider ten beste geeft over een Bijbelgedeelte. Of we teren op de ontdekkingen die een Bijbels dagboek voor ons heeft gedaan. Hoe goed die preken, studies of dagboeken ook kunnen zijn (niks verkeerds daarover), het gevaar is dat we daardoor niet meer echt zelf(standig) Bijbellezen.
    Nou valt dat laatste, zelfstandig Bijbellezen, misschien ook niet mee. Maar je kunt het wél leren. De handreikingen die Leer Me Lezen doet, zijn daarop gericht.

     

    3. Actief - niet liggend op je bed, maar zittend achter je bureau

    Persoonlijk en zelfstandig Bijbellezen, betekent dat je actief aan de slag gaat. Je probeert zelf te ontdekken wat God door Zijn Woord tot jou persoonlijk wil zeggen. In het project Leer Me Lezen verwoorden we dat zó: je moet leren praten met de Bijbel, met de Bijbel in gesprek gaan.
    Zonder het in een systeem of in een bepaalde methode te willen vangen (hoe zou dat ooit kunnen), zijn er voor dat ‘gesprek met de Bijbel' toch wel verschillende nuttige handreikingen te doen. De handreikingen (leessleutels) die Leer Me Lezen aanbiedt, komen er meestal op neer dat je vragen gaat stellen aan het Bijbelgedeelte. Wat staat hier? Wat wil God ermee (tegen mij) zeggen? Wat doe ik ermee in de praktijk? Wie serieus met deze vragen omgaat, zal ontdekken dat het Bijbellezen spannend(er) wordt. De Bijbel, of eigenlijk: God zelf, gaan dan namelijk ook antwoorden geven!

     

    4. Samen - niet (alleen) in je eentje, maar (ook) samen

    Hoewel het in de Bijbel gaat om een persoonlijke relatie met God, is het toch goed om het Bijbellezen samen met anderen te doen. Al is het maar om elkaar te stimuleren en te helpen: wat heb jij ontdekt, wat heeft God tegen jou gezegd, waar loop je tegenaan? Op die manier ontstaat er ook des te meer een relatie met elkaar! Met elkaar mogen we ontdekken hoe veelzijdig en groots de relatie is die God met ons wil aangaan. Vandaar dat dit element een belangrijke plaats heeft in Leer Me Lezen: jongeren onderling, maar ook jongeren met ouderen, en ouderen onderling. Want laten de ouderen de jongeren vooral voorgaan in het verlangen om te Leren Lezen!

     

     

     

    SOLVAT: zes stappen voor persoonlijk Bijbellezen

    Natuurlijk heeft iedereen  z'n eigen aanpak, maar een aantal onderdelen zijn onmisbaar bij het persoonlijk lezen van de Bijbel. Het project Leer Me Lezen heeft daarvoor de methode SOLVAT bedacht, dat zijn zes stappen voor het persoonlijk Bijbellezen. De eerste letters van elke stap vormen samen het woord SOLVAT. Dat kan een handig ezelsbruggetje voor jezelf worden!

     

    1. Stil worden

    Als je direct begint met het lezen van de Bijbel, dan is de kans groot dat er nog van alles door je hoofd spookt. Om God te kunnen laten spreken, zul je dus eerst zelf stil moeten worden. Dat begint al door er rustig voor te gaan zitten en een ontspannen houding aan te nemen. Het kan je ook helpen om eerst op te schrijven wat je allemaal bezighoudt of wat je nog moet doen. Hoe dan ook: neem bewust de tijd om stil te worden en maak letterlijk en figuurlijk ruimte voor God in je leven.

     

    2. Open handen

    Bid - voordat je de Bijbel gaat lezen - om Gods nabijheid en de hulp van de Heilige Geest. Dat is geen christelijk foefje ofzo, maar daarmee laat je daadwerkelijk zien dat het je alleen niet lukt om te begrijpen wat God in Zijn Woord te zeggen heeft. Vandaar: open handen, om los te laten wat je bezighoudt en om te ontvangen wat God geeft!

     

    3. Lezen

    Je leest het Bijbelgedeelte rustig voor jezelf door en laat de woorden tot je door dringen. Als je iets niet snapt of je afgeleid wordt, begin dan weer bij het begin. Ook het hardop voor jezelf lezen, helpt om je concentratie vast te houden. Probeer het gedeelte te lezen alsof je de woorden voor het eerst hoort.

     

    4. Vragen stellen

    Bijbellezen = leren praten met de Bijbel. Net zoals je een in goed gesprek vragen stelt aan elkaar, kun je ook leren om vragen te stellen aan een Bijbelgedeelte.
    - Wat staat er?
    - Wat wil God ermee zeggen?
    - Wat doe ik ermee in de praktijk?
    Dat zijn de drie hoofdvragen die je iedere keer kunt stelen. Daarbij zijn er verschillende hulpmiddelen om op zo'n manier met een Bijbelgedeelte aan de slag te gaan. Dat noemen we 'leessleutels'- manieren die je helpen om een Bijbelgedeelte 'open' te laten gaan.

     

    5. Antwoorden

    Het Bijbelgedeelte dat je gelezen hebt, heeft je wat te zeggen. Ga daarover met God in gesprek. Dank Hem voor wie Hij is, vraag om kracht om te doen wat Hij zegt, belijd waarin je tekort schiet, bid naar aanleiding van het Bijbelgedeelte voor anderen, etc.

     

    6. Toepassen

    Het Woord van God wil ook wat doen in je leven: van Bijbellezen moet het gaan naar bijbleven. Wat heb je ontdekt en wat kun je vandaag in de praktijk brengen? Laat een bepaalde tekst of opdracht vanuit het Bijbelgedeelte je dag kleuren! Of een ander goed idee: leer eens één tekst uit je hoofd en probeer daar regelmatig aan te denken.

     

     

    PaasontbijtHet is een vaste traditie dat het Hervormd Singelkoor weer voor een heerlijk paasontbijt zorgt. Laat U voor Pasen eens lekker verwennen met een heerlijk ontbijtje. Met o.a. verse broodjes, een gekookt ei, drinken en beleg. Verras Uw echtgenoot(e), uw vriendin of die eenzame tante of buurvrouw!! Zeker met deze dagen is het fijn als een ander eens aan je denkt. Voor de prijs van € 5,00 per persoon en een tweede ( op het zelfde adres) voor € 3,50 hoeft u het niet te laten! ( alleen in Ridderkerk) U krijgt een heerlijk gezond ontbijt thuis bezorgd op zaterdag 30 maart tussen 8.00 en 9.30 uur.

    Bestellingen kunt u door geven tot donderdag 28 maart bij de volgende personen: Jeanet van Pelt tel.: 426785 of jvpelt56@hotmail.com en Roelie Gouweloos : 412698 of j.c.gouweloos@versatel.nl  Nog nooit gedaan?? Laat U dan eens verrassen, wij hopen op veel bestellingen!

    Op vrijdag 22 maart geeft Kinderkoor De Sleutel een mooi Paasconcert in de Singelkerk.

    Onder het thema “Jezus Leeft!” zingen we – voor en met u - over het lijden, sterven en de opstanding van de Heere Jezus. Wij hopen dat u allemaal komt. Te meer omdat er heel wat kinderen – die geen lid zijn van ons koor – de laatste weken hebben meegeoefend om met ons mee te zingen. En omdat Jan Peter Teeuw (piano) en Hilde Vergunst (viool) hun medewerking verlenen. Het wordt een mooie avond!

    Het concert begint om 19.30 uur. De kerk gaat om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Komt u ook?

    kinderkledingbeurs 2013Voor de kinderkledingbeurs op DV 13 april, zijn wij op zoek naar kinderkleding en speelgoed. Hoewel het nog even duurt kunt u vanaf nu al kleding en speelgoed inleveren bij Barbara Lagendijk, Willemstraat 208a, 0180-430828 of bij Judith van der Hoek, Kerkweg 73, 0180-421500. Bedankt voor uw bijdrage!

    bijbelDit jaar is er weer bijbelleesweek in de Stille week. Dit keer vindt deze 's avonds plaats. Van maandag 25 t/m donderdag 28 maart, 22:00 t/m 22:30 uur. Iedereen is van harte welkom. Noteert u het vast in uw agenda?

    gezinsdagboek bid en werkDe HGJB heeft in het kader van de komende biddag een gezinsboekje gemaakt. Het thema voor de komende biddag is 'Bid en werk' . Vanuit de geschiedenis van de knecht van Abraham die op zoek moet naar een vrouw voor Izak (Gen. 24:1-27), wordt dit thema uitgewerkt. Het voorbeeld van de knecht laat ons zien dat bidden en werken gelijk opgaan: de knecht zet zich volledig in, maar weet zich ook volledig afhankelijk van God voor het slagen van zijn taak. 

    Op school wordt met dit thema gewerkt en het zal ook tijdens de midagdienst aan de orde komen. Download hier het gezinsdagboek.

    Afgelopen dinsdagavond 12 februari heeft Philippe Israel in Obadja een erg leerzame presentatie gehouden over de betekenis van de Joodse feesten.

    Er waren veel mensen die deze presentatie graag nog digitaal wilde ontvangen. De powerpointpresensatie kunt u daarom hier downloaden.

    Mocht dit bestand niet te openen zijn op uw pc, dan kunt u nog een alternatief proberen.

    kerktelefoonVoor de kerktelefoonluisteraars via de bestaande analoge telefoonlijn meeluisteren gaat er de komende tijd het een en ander veranderen. De mogelijkheid om via een analoge lijn mee te luisteren wordt door de telefoonmaatschappij namelijk niet meer aangeboden vanaf 31 januari 2013. De reden hiervan is dat de techniek van de analoge telefoonlijn verouderd is. Als het goed is, hebben de kerkrentmeesters al contact gehad met de betreffende kerktelefoonluisteraars om de nodige maatregelen te treffen.

    Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, of heeft u nog vragen, wilt u dan contact opnemen met br. W. den Otter, Talmastraat 33, telefoon 428731 of br. W. Verhoeven, Klooslaan 19, telefoon 421440

    koffieOmdat veel gemeenteleden op nieuwjaarsdag hun familie willen bezoeken is er dit jaar niet op nieuwjaarsdag, maar na de morgendienst van zondag 6 januari gelegenheid om elkaar in gebouw Obadja Gods zegen toe te wensen voor het nieuwe jaar.

    De mannenvereniging zorgt voor de koffie.

    kerstliturgie 2012Op Eerste Kerstdag willen we voor het begin van de morgendienst weer enkele liederen met elkaar zingen. U wordt daarom vriendelijk verzocht om, zoveel als mogelijk is, een kwartier voor het begin van de dienst aanwezig te zijn.

    Klik hier om de liturgie voor de morgendienst te opnenen/downloaden.

     

    Op Tweede Kerstdag is er om 10.00 uur een zanguur voor jong en oud.

    Hartelijk welkom tijdens de diensten en gezegende dagen toegewenst.

    open doorsHallo,

     

    In meer dan 50 landen worden jongeren vervolgd omdat ze christen zijn.

    Ze worden mishandeld, ontvoerd, gepest, en soms zelfs vermoord. Toch blijven in deze verschrikkelijke omstandigheden geloven en getuigen van de Heere Jezus.

    Kun jij je dat voorstellen?

     

    Daar komt dinsdagavond 11 december een spreker van de stichting Open Doors ons meer over vertellen. De gewone catechisaties op 10 en 11 december gaan niet door! Daarom wordt jij dinsdag verwacht van 19:00 – 20:30 uur.

    Je ouders mag je ook meenemen naar deze avond.

     

    Wat: Gezamenlijke catechisatie avond met stichting Open Doors

    Wanneer: Dinsdagavond 11 december 19:00 – 20:30 uur

    Waar: Gebouw Obadja

    oratorium licht en vredeOp vrijdagavond 7 december zal het Hervormd Singelkoor en het Bethelkoor Moordrecht het oratorium Licht en Vrede van Martin Zonnenberg uitvoeren.

    Naast de koren zullen er een sopraan en tal van musici meewerken. Soliste is Sjanie Smaal. Achter het orgel neemt plaats Nico Stam. Kees van den Boogaard, voormalig dirigent van het Singelkoor, zal het koor begeleiden op de piano. Christine v.d. Aart zal de trompetpartij voor haar rekening nemen. Ensemble Coll'arco zal de koren begeleiden met fluit/hobo/viool en klarinet. De verbindende teksten zullen gelezen worden door de heer C.F. Hout sr.

    De algehele muzikale leiding is in handen van dirigente Nelly van den Broek.

    De avond begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden voor de onkosten van deze avond.

    LutherWoensdagavond 31 oktober zullen we in de Singelkerk stilstaan bij de Reformatie, die 495 jaar geleden plaatsvond.

     

    Ds. J.A. Kloosterman zal de meditatie verzorgen, terwijl ds. H.J. Lam een onderwerp zal inleiden, getiteld “Petrus als nar”. Aanvang: 20.00 uur. We hopen dat velen zich die avond naar de Singelkerk zullen begeven.

     

     

     

    wintertijdVan zaterdag 27 oktober op zondag 28 oktober breekt de wintertijd aan en gaat de klok een uur terug. Houdt u hier rekening mee zondagmorgen?

    oratorium licht en vredePlaats        :    Singelkerk

    Aanvang    :    20.00 uur

    Koren        :    Hervormd Singelkoor en Bethelkoor Moordrecht o.l.v. Nelly v.d. Broek

    Musici        :    Nico Stam (orgel), Kees v.d. Boogaard (piano), Christine v.d. Aart (trompet), div. fluitisten, violisten, hoboïste en Sjanie Smaal (sopraan)

    startweek Merkwaardig In verband met een technisch probleem is het aanmeldformulier voor het startweekend niet beschikbaar. Aangezien de sluitingstermijn van aanmelden al dichterbij komt (graag aanmeldingen vóór 17 september doorgeven), verzoeken wij u om uw aanmelding via de mail rechtstreeks door te geven aan Nettie Meyer.

    Graag in de mail (per gezinslid) het volgende opgeven:

    - naam
    - keuze workshop (zie voor beschikbare workshops het programma, onder het kopje 'zaterdag 22 september')
    - deelname aan Amerikaanse maaltijd ja/nee.

    We hopen dat veel mensen zich aanmelden voor de verschillende activiteiten.

    startweek Merkwaardig

     

    Het opgaveformulier staat online dus u/jij kunt zich nu opgeven voor de diverse activiteiten in de startweek! We rekenen op u/jou!

    Het complete programma is hier terug te vinden.

    Opgeven kan hier tot 17 september 2012

     

     

     

     

    Concert2909

    Zaterdag 29 september geeft het duo Martin Mans en Wim Magré een orgelconcert in de Singelkerk te Ridderkerk. Deze avond wordt georganiseerd door CJV Obadja, de opbrengst van dit concert zal gaan naar het project: ‘Alles over Hoop’ in Pakistan. Dit project wil investeren in het jeugdwerk van de kerk in Pakistan. Ook wil dit project investeren in speciale onderwijsprojecten.

    Met uw bezoek aan dit concert geniet u van een prachtige avond en draagt u bij aan de opbouw van de kerk in Pakistan. Het concert wordt georganiseerd door CJV Obadja.

     

    Plaats:                 Singelkerk, Kerksingel 1 te Ridderkerk

    Aanvang:             19.30 uur, deur open: 19.00 uur

    Toegangsprijs:     Volwassenen €10,00, kinderen 6 t/m 12 jaar €5,00, kinderen t/m 6 jaar gratis

    Reservering:        concert.singelkerk@gmail.com

    NielsJanOp zaterdag 8 september geeft organist Niels-Jan van der Hoek een orgelconcert in de Singelkerk te Ridderkerk. Tijdens dit bijzondere concert bespeelt hij niet alleen het beroemde Van den Heuvel-orgel, maar ook zijn eigen Muselaer Virginaal. Op het programma staan werken van Sweelinck, Böhm en Bach (o.a. de zesde Triosonata).

    Niels-Jan van der Hoek (1974) studeerde na zijn eerste orgellessen bij onder andere Geert Bierling, Ben van Oosten, Aart Bergwerff en Matteo Imbruno. Momenteel studeert Niels-Jan bij Jan Hage waar zowel oude muziek als het hedendaags repertoire zijn aandacht hebben.

    Zijn spel werd maar liefst 13 maal gewaardeerd met een prijs bij concoursen, onder andere in Maassluis, Groningen, Meppel en Elburg. Vooral zijn Bach-interpretaties kunnen worden gezien als onderscheidend en worden over het algemeen zeer gewaardeerd.

     startweek Merkwaardig

    Als gemeente zijn we gewend het nieuwe kerkelijk seizoen samen te beginnen. Ook dit jaar doen we dat door middel van een startweek. Het thema voor dit jaar is: Merkwaardig!

    Ken je de vraag: ‘Van wie ben je er eentje?’ Ben jij van de Heere God en kunnen mensen dat zien? In de kleine dingen kun je juist heel merkwaardig zijn – iemand die herkenbaar is als gelovige in het leven van alledag. Het hoeft niet groot en onhaalbaar te zijn. Het belangrijkste is dat je identiteit in God vaststaat en dat je van Hem bent. Dat zorgt ervoor dat je opvalt als christen – omdat je ánders in het leven staat. Jij in Hem, dan gebeuren er merkwaardige dingen.

     

    liturgie

    Zondagmiddag 24 juni is er een aangepaste dienst.

    Thema is “Zingen in de nacht”, naar aanleiding van de bekende geschiedenis van Paulus en Silas in de gevangenis (Hand. 16:16-40).

    Na afloop van deze dienst is er allereerst voor onze gasten gelegenheid koffie te drinken in Obadja, maar ook gemeenteleden zijn van harte welkom.

    Klik hier voor de liturgie van de dienst.

    hgjbWaarschijnlijk heeft u/heb jij het gehoord... De HGJB heeft financiële zorgen. Om het jeugdwerk voor de toekomst gezond te houden, moeten de reserves weer aangevuld worden. De HGJB heeft ons gevraagd om nog voor de zomervakantie mee te doen met de inzamelingsactie ‘Alles op één hoop'. Door gebruikte mobiele telefoons en lege flessen op te halen, willen we het signaal afgeven dat wij de waarde van goed landelijk en plaatselijk jeugdwerk inzien. Daarom komen wij zaterdag 2 juni in actie en daarbij hebben wij u/jou ook nodig! We gaan bij mensen zoveel mogelijk oude mobiele telefoons en lege flessen ophalen. Misschien heeft u/jij ook een oude mobiel die niet meer wordt gebruikt, laat het ons weten of breng ‘m op zaterdag 2 juni a.s. tussen 10.00 uur en 12.00 uur aan de Kerksteeg: hij is geld waard! Ook lege statiegeldflessen kunnen dan worden ingeleverd. Op de Algemene Ledenvergadering van de HGJB op D.V. 7 juni wordt de opbrengst van deze eerste inzamelingsactie op één hoop geveegd!

    Voor vragen:
    Corina Gouweloos: 06-21340484 / corina_knorriegouweloos@hotmail.com
    Elisabeth van der Welle: 06-36183972 / pruimendijk@gmail.com

    godvindenDe kerkenraad nodigt alle gemeenteleden, jong en oud, hartelijk uit voor de gemeenteavond op donderdag 31 mei. Prof.dr. Marc J. de Vries uit Papendrecht houdt een inleiding over de inhoud van het door hem geschreven boek "God vinden".

    Mensen kunnen langs allerlei wegen op zoek zijn naar God, goden of "iets hogers". Dat kan door de natuur of de geschiedenis te bestuderen en daarin aanwijzingen voor het bestaan van God te ontdekken. We kunnen ook zoeken langs de weg van religies of menselijk redeneren. Wanneer we God hebben mogen vinden, blijven we altijd op zoek om Hem beter te leren kennen. We komen ook in gesprek met anderen die Hem nog niet gevonden hebben. Prof. de Vries biedt een handreiking voor gesprekken met verschillende soorten zoekers.

    De avond begint om 20.00 uur in gebouw Obadja. Na de inleiding is er een koffiepauze. Er is dan gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en om schriftelijk vragen in te dienen. Na de pauze beantwoordt de inleider deze en eventuele mondelinge vragen. We rekenen op uw en jouw komst!

    plaatjeEén nacht bidden voor de Vervolgde Kerk

    In Ridderkerk, in de Goede Herderkerk wordt in de nacht van 1 op 2 juni een Nacht van Gebed gehouden. Christenen uit de omgeving worden van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen.

    De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De ‘Nacht’ wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België.

    “De Nacht van Gebed wordt bewust het eerste weekend na Pinksteren gehouden. Direct na Pinksteren begon de vervolging van de eerste gemeente”, zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. “We vragen mensen tijdens de Nacht van Gebed één nacht slaap te missen om naast vervolgde christenen te staan in gebed. ’s Nachts bidden kwam ook in de Bijbel voor. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts vol vuur voor hem. Petrus kwam op een bijzondere manier vrij. Ook Paulus en Silas baden gedurende de nacht.”

    Open Doors heeft een dvd en een informatiemap gemaakt voor de Nacht van Gebed. Er zijn verschillende gebedsblokken, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Wereldwijd worden 100 miljoen christenen vervolgd om hun geloof. Dit jaar staat de Nacht van Gebed in het teken van de Vervolgde Kerk van nu en van de toekomst. Open Doors voert op dit moment een speciale campagne voor kinderen uit de Vervolgde Kerk: ‘Niet langer kind’.

    Meer informatie over de Nacht van Gebed vindt u op www.nachtvangebed.nl.

    U wordt uitgenodigd een Nacht van Gebed bij te wonen in de Goede Herderkerk. Aanvang 22.00 uur tot 04.00 uur. Contactpersoon Marieke van Beuzekom (0180-420454)

    kerktelefoonAfgelopen weken is er diverse malen een storing opgetreden bij de uitzending van de kerkdienst via de kerktelefoon en internet. Afgelopen week is de apparatuur in de kerk vervangen. Hopelijk zijn hiermee de storingen definitief verholpen.

    Vrijwel alle kerkdiensten zijn wel opgenomen en kunnen worden besteld bij br. Buijs of de kerkrentmeesters en binnenkort worden gedownload van de website.

    Abusievelijk is dit bericht niet in Kerkelijk Contact opgenomen. Wilt u het daarom doorgeven aan gemeenteleden in uw omgeving waarvoor dit van belang is?

    bijbel2In de stille week voor pasen willen we weer elke morgen met elkaar de dag beginnen met bijbellezen. Het is een stimulans voor je eigen stille tijd, je omgang met God, om 's ochtends bij elkaar te komen om het woord van God te lezen. Na een stil moment waarin iedereen voor zichzelf leest, worden gedachten kort met elkaar gedeeld. Het halfuurtje wordt afgesloten met gebed, waarna iedereen zijn/haar dag 'in' gaat.

    Iedereen is van harte welkom, de hele week van 06.30 tot 07.00 uur in gebouw Obadja.

    ConcertVrijdag 30 maart is er in de Singelkerk een kinderkorenconcert met als thema 'Jezus leeft'.

     

    Aan dit concert werken mee

    • Kinderkoor de Sleutel olv Jojanneke Breevaart
    • Kinderkoor Jonge Klanken olv Rianne Stouten
    • Kinderkoor Laudate Deum olv Heidi van der Poel

     

    Begeleiding

    • Jan Peter Teeuw, piano
    • Hilde Vergunst, viool
    • Jojanneke Breevaart, dwarsfluit

     

    Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis

    Meer informatie kinderkoor de Sleutel

    ArekeDonderdagavond 24 november hoopt Areke Wigmans een presentatie te houden over haar werk in Valea lui Mihai Roemenie. In de volle overtuiging dat GOD voor haar een opdracht had in Oost-Europa is zij na een verblijf in Hongarije in Valea terechtgekomen. Met hulp, van vooral Nederlandse stichtingen en particulieren, is een huis gekocht aan de rand van de zigeunerwijk. In 2004 is daar een naschoolse kinderopvang gestart voor zigeunerkinderen. Onder deze kinderen is een grote leerachterstand.

    zondagavondzangOp zondagavond 27 november wordt vanaf 20.00 tot ongeveer 21.15 uur opnieuw zondagavondzang georganiseerd. Omdat Advent voor de deur staat is deze keer het thema Verwachting. U wordt allen van harte uitgenodigd in gebouw Obadja voor dit moment van zingend samenzijn. Voor het eerste deel van de avond zijn de liederen thematisch gekozen. Tijdens de pauze kunt u een voorkeurslied opgeven, zodat we na de pauze een door de aanwezigen gemaakt programma hebben. Er zullen verschillende instrumenten ter begeleiding zijn en ook voor koffie/thee/fris wordt gezorgd. Er wordt op u en op jou gerekend!

     

    gemeentedagTijdens en na de startweek krijgt u hier een impressie te zien van de diverse activiteiten.

    Heeft u zelf ook foto's gemaakt die u wilt delen met andere gemeenteleden? Neem dan contact op met de webmasters (webmaster@singelkerk.nl), dan kunnen zij de foto's op de website erbij zetten.

     

    Net als vorig jaar openen we D.V. het aanstaand kerkelijk seizoen met een heuse Startweek. We beginnen op zondag en eindigen de zondag een week later. In de tussenliggende week is er de Bijbelleesweek (in Obadja). Het thema van het nieuwe seizoen is: Alles op Zijn plek (over de Christelijke gemeente).

    Om het seizoen op een leuke manier af te sluiten, organiseert de JV ook dit jaar een barbecue voor de gehele gemeente. U bent van harte welkom op D.V. 25 juni vanaf 17.30 uur op het terrein van Aardoom Hoveniers (Hovystraat 1). Er is ook een springkussen voor de kinderen. Er zal geen vaste entreeprijs gerekend worden. Er komt een ton te staan waarin een vrije bijdrage geleverd kan worden. De opbrengst gaat naar RRDF en naar de GZB.

    Op 2e paasdag hebben diverse leden van onze Jeugdvereniging Obadja meegedaan aan de HGJB-actie 'Make a difference' 2011, kortweg 'Mad 2011' genoemd. De HGJB heeft een klein boekje uitgebracht waarin diverse kleine acties staan, met als achterliggende gedachte 'Pasen =Jezus heeft alles op z'n kop gezet: er is hoop voor jou en deze wereld. Die hoop mag jij laten zien - door met heel kleine dingen een verschil te maken.'

    Rik van Doorn heeft van deze leuke actiedag een fraai filmpje gemaakt:

    Ook in het Nederlands Dagblad heeft de volgende dag een leuk artikel gestaan over onze jongeren. Dit artikel is hieronder te downloaden.

    {jd_file file==238}

    bijbelleesroosterTijdens de startweek van dit seizoen hebben we een bijbelleesweek gehouden, De deelnemers hebben dit als zeer nuttig en ook als waardevol ervaren. Daarom willen we in de lijdensweek weer elke morgen met elkaar de dag beginnen met bijbellezen. Het is een stimulans voor je eigen stille tijd, je omgang met God, om 's ochtends bij elkaar te komen om het woord van God te lezen. Na een stil moment waarin iedereen voor zichzelf leest, worden gedachten kort met elkaar gedeeld. Het halfuurtje wordt afgesloten met gebed, waarna iedereen zijn/haar dag 'in' gaat. Iedereen is van harte welkom, de hele week van 06.30 tot 07.00 uur in gebouw Obadja.

    Naar Christus_Toe_BrochureOnder de titel Naar Christus toe. Het geheim van de prediking voor onze tijd doordacht is de brochure over de prediking die onder verantwoordelijkheid "van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond verscheen, weer beschikbaar. In kort bestek wordt ingegaan op wat de bediening van het Woord is, op de verhouding wet en evangelie, op wat we verstaan onder de dwaasheid van de prediking enz.

     

    vasten en_minderenVoor veel christenen in vasten een actueel thema, waarbij de centrale vraag is: Wat wil God van ons? Hoe wil Hij dat we vasten en hoe moeten we dit dan in praktijk brengen? Daarover gaat het zeventiende deel in de Artiosreeks, Vasten en minderen. Hoe vasten van betekenis veranderde. Het is geschreven door de Ridderkerkse verpleeghuisarts en theoloog dr. A.A. Teeuw.

    De auteur bespreekt welke ontwikkeling vasten in de tijd van de Bijbel, in de Middeleeuwen en na de Reformatie doormaakte. Ook gaat hij in op hedendaagse varianten van vasten en stelt hij de vraag: Is vasten gezond?

    Vasten en minderen verscheen bij uitg. Groen in Heerenveen, telt 144 blz. en kost € 12,50