Actie CJV Talentenveiling LANDSCAPE

 

Hallo allemaal!

Wij hopen in februari naar Uganda te gaan, daar verblijven we twee weken in het kinderhuis Noah’s ark. Dit kinderhuis biedt een thuis aan meer dan 200 kinderen die verlaten zijn, mishandeld zijn of ongewenst waren door hun families. Sommigen werden letterlijk bij het afval gezet en weggegooid. In Noah’s Ark ontvangen ze de liefde, zorg en aandacht die zij verdienen. Er komen steeds meer kinderen naar Noah’s Ark. Daarom is er geld nodig voor uitbreiding.

Wij hopen 11 januari 2020 een talentenveiling te organiseren in onze kerk. Dit houdt in dat gemeenteleden een dienst of talent aanbieden. Deze talenten zullen geveild worden en belangstellenden kunnen hier op bieden. De opbrengst gaat volledig naar Noahs’s Ark.

Bakt u graag een taart, of verzorgt u met gemak een diner voor tien? Wil je een avondje oppassen, of ben je een ster in organiseren van een leuk uitje? Heeft u een boot, een huisje of een camper die u korte periode beschikbaar wilt stellen? Graag horen wij van u! U kunt uw talent opgeven in het inschrijfformulier hier beneden.

Wij hopen dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor dit mooie doel.

Annelinde Marck en Thijs Huijser

 

  

Powered by BreezingForms

TabithaMet enige regelmaat krijgen wij de vraag of er op een ander moment dan maandagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur kleding ingeleverd kan worden, omdat men overdag aan het werk is.

Om aan dit verzoek tegemoet te komen kan er met ingang van maandag 4 november aanstaande

  • elke eerste maandag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur

kleding ingeleverd worden op de gebruikelijke plaats in de Ichthuskerk, Obadja (Schepenstraat) en de Wilhelminakerk.

Ook blijft de inlevering van kleding op maandagmiddag gewoon mogelijk.

Wij hopen zo de mensen die overdag werken een mogelijkheid te bieden toch hun kleding in te leveren.

VBK2019Beste jongens en meisjes,

In de herfstvakantie is er weer Vakantie Bijbel Klub in de Goede Herderkerk.

Dinsdag 22 oktober t/m vrijdag 25 oktober van 10.00 uur – 12.00 uur en vrijdagavond van 18.00 uur - 19.30 uur.

Iedereen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar is van harte welkom! Neem gerust een vriendje, vriendinnetje, buurjongen of buurmeisje mee.

We zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers die een groepje kinderen willen begeleiden.

Heb je tijd voor een of enkele ochtenden? Geef je dan op bij Arno: arno@avdlinden.nl 

De VBK commissie.

catechisatie

Opgeven voor catechisatie

De zomervakantie ligt inmiddels alweer even achter ons en binnenkort beginnen de catechisaties weer. Een winter lang met elkaar nadenken over onderwerpen die met God, de Bijbel en geloven te maken hebben. We kijken er naar uit om met elkaar te ontdekken wat God ons, door Zijn Heilige Geest, wil leren. 

We starten als gebouw Obadja klaar is, waarschijnlijk begin oktober. Je wordt daarvan op de hoogte gehouden. Maar je kunt je nu vast opgeven voor jouw groep! Wil je dat doen voor 21 september? Fijn! Klik op onderstaande link:

opgaveformulier

poster Open Kerk 140919 1Op Open Monumentendag, zaterdag 14 september, zet de historische Singelkerk, in het oude hart van Ridderkerk, de deuren open. Er is een gevarieerd programma, met onder andere een rondleiding en ‘Samen zingen!’.

 

Voor wie in de historie van de Singelkerk en in bouwkundige wetenswaardigheden geïnteresseerd is, is er om 12.00 uur een rondleiding door en om het kerkgebouw. Marien Hofman treedt op als gids. Behalve dat Hofman kenner van de geschiedenis van Ridderkerk is, is hij ook ingewijd in de kerkelijke archieven ter plaatse. Hij kan veel vertellen over de bouw en ontwikkeling van de Singelkerk, die dateert uit de tweede helft van de vijftiende eeuw en sinds 1574 in gebruik is door de hervormde gemeente van Ridderkerk.

 

Muziek

Gedurende de hele dag is er muziek. Gerard Rijsdijk bespeelt het orgel tussen 11.00 en 12.00 uur. Jasper en Corstiaan Knape nemen van 13.00 tot 14.00 uur op de orgelbank plaats. Maartje Kok, Mirthe Reinders en Lieke Kok vormen een jeugdig zangtrio (14.00 tot 15.00 uur).

Vanaf 15.00 uur is er ‘Samen zingen!’, begeleid door organist Roeland Reinders. Iedereen is welkom om mee te zingen. Het programma biedt liederen uit de schat van de kerk. Ook zijn er twee korte lezingen uit het Oude en Nieuwe Testament, een geloofsbelijdenis en het ‘Onze Vader’.

 

Gratis

Meer dan vierduizend Nederlandse monumenten zijn op Open Monumentendag gratis voor iedereen toegankelijk. Bezoekers van de Singelkerk ontvangen een gratis consumptiebon. Deze is te besteden in de Oudheidkamer, tegenover de kerk, die ook op Open Monumentendag is geopend.

Het is bijna zover! Van 13 t/m 15 september vindt het startweekend plaats.

Op het programma zijn de verschillende activiteiten te vinden. Let op, voor sommige activiteiten is het erg fijn als je jezelf aanmeldt via het emailadres.

We hopen je te ontmoeten bij één of meerdere activiteiten tijdens het startweekend!

startweekend programma boekje 2019 a

startweekend programma boekje 2019 b

Komende woensdagochtend 7 augustus is er weer een koffieochtend. Deze keer opnieuw niet in Obadja vanwege de verbouwing,  maar in de Oudheidkamer.

Als u het fijn vindt om mensen te ontmoeten en een gezellig praatje te maken onder het genot van koffie of thee bent u van harte welkom.

Van 10 uur tot 11.30 uur staan de deuren van de Oudheidkamer voor u open. Neem gerust iemand mee!

Startweekend

Voor de opening van het winterwerk zal weer een startweekend plaatsvinden.

Het betreft het weekend van 13 t/m 15 september, reserveer deze data alvast in uw agenda.

Dit jaar is het thema ‘Kom doe mee!’

Het programma van het weekend volgt later. We hopen op een goede opkomst!

Koffieochtend nu in de Oudheidkamer!

Komende woensdagochtend 3 juli is er weer een koffieochtend. Deze keer opnieuw niet in Obadja vanwege de verbouwing,  maar in de Oudheidkamer.

Als u het fijn vindt om mensen te ontmoeten en een gezellig praatje te maken onder het genot van koffie of thee bent u van harte welkom.

Van 10 uur tot 11.30 uur staan de deuren van de Oudheidkamer voor u open. Neem gerust iemand mee!

Benefiet2706D.V. donderdag 27 juni 2019 geeft het Christelijk Gemend Drechtstedenkoor ‘Praise Him’ o.l.v. Jan Quintus Zwart samen met Tiener- en Kinderkoor De Sleutel uit Ridderkerk een benefietconcert in de Singelkerk. Het orgel zal bespeelt worden door Jan Peter Teeuw.

De aanvang is om 19.30 uur.

De opbrengst van het concert is bestemd voor het werk van stichting Tabitha, de hulpverlening in Oost-Europa.

Toegangsprijs:

  • aan de kerk € 7,50, gezinskaart € 15,00
  • in de voorverkoop € 6,00, gezinskaart € 12,00
  • Voorverkoopprijs van 20 mei 2019 uitsluitend t/m 26-6-2019

Kaarten verkrijgbaar:

  • per email: info@praisehim.nl
  • Fam. Schrik, Couperusstraat 7 te Ridderkerk, telefoon: 0180-434955

nachtvangebedBid 21 op 22 juni voor vervolgde christenen in de Goede Herderkerk.

Wereldwijd worden miljoenen christen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daar gehoor aan te geven houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Met opzet ’s nachts omdat juist dan veel vervolgde christenen het zwaar hebben. Bid mee!

Kom naar de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk van 21 op 22 juni in de Goede Herderkerk, Seringenstraat 1 te Ridderkerk.  De Nacht begint om 22.00 uur en duurt tot ongeveer 4 uur. U kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van de Nacht mee te bidden. Schuif gerust aan! Tijdens de Nacht horen we verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed.

Neem voor vragen contact op met: Mevrouw Heleen Quist, Telefoon 0180422612

Meer informatie: www.opendoors.nl/nacht 

Open Kerk v Pinkstermarkt poster 1Tijdens de Pinkstermarkt, op zaterdag 8 juni, houdt de Singelkerk Open Kerk. Iedereen is welkom om binnen te lopen. We willen als kerk niet alleen in het dorp present zijn, maar hopen en bidden ook dat mensen iets opvangen van de Goede Boodschap.

Van 14.00 tot 15.00 uur is er een Evensong, een bijeenkomst naar oude Engelse kerktraditie met Schriftlezing, gebed en lied.

Om 10.00 en 12.00 uur wordt het pinksterevangelie gelezen.

Verder is er gedurende de hele dag muziek. Een heuse organistenestafette wordt om 13.00 uur onderbroken als kinderen van de familie Marck diverse andere instrumenten zullen bespelen.

Dank intussen voor wie zich meldde als gastvrouw/-heer!

 

Gemeenteleden voor evangelisatiekraam gezocht

Op de Kerksingel is onze gemeente tijdens de Pinkstermarkt met een evangelisatiekraam present (naast de diverse ‘GZB-stands’). Ook op deze manier willen we voor mededorpelingen beschikbaar zijn en hopen we de christelijke boodschap te kunnen delen. Er is nog een aantal gemeenteleden (m/v) nodig om deze te bemannen. Graag opgeven via e.van.dalen@outlook.com, met vermelding van de beschikbare uren. Alvast dank!