Poster Singelapp 1De Scipio App is een moderne mobiele applicatie voor iPhone, iPad en Android toestellen. De Scipio App dient als communicatiemiddel alleen met- en voor gemeenteleden.

De Scipio App wordt gebruikt om gemeenteleden te informeren en om de gemeente verder te organiseren. Door de integratie met de ledenadministratie van de kerk, zijn de ledengegevens te allen tijde actueel. Er kunnen binnen de eigen besloten omgeving van de Scipio App dus persoonsgegevens van andere leden zichtbaar zijn.

Bent u lid van de Singelkerk, dan kunt u/jij zich aanmelden voor deze app via de link: https://singelkerk.nl/app 

De Singelkerk is zaterdagmiddag 22 mei van 13.00 uur tot 16.00 uur open, voor een moment stilte of een gesprek.


Voel je welkom!

 

Flyer open kerk 22 mei 2021

Dinsdagavond 18 mei herdenken we ons 70-jarig jubileum.

Deze avond wordt gehouden in de Singelkerk. De leden van de vrouwenkring worden hartelijk uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn in de kerk.

Het is bijzonder dat we dit jubileum met elkaar kunnen herdenken in de kerk.

We vinden het heel fijn als u/jij komt, maar geef het dan even door aan één van de bestuursleden.

We beginnen om 19.45 uur. Het belooft een mooie avond te worden.
U kunt ook meeluisteren en meekijken. Er is deze avond veel te zien!

Tot dinsdagavond.


Koningsdag komt er weer aan. En de oranje tompoucen kunnen dan natuurlijk niet ontbreken!

Net als vorig jaar kunt u ook dit jaar weer via ons aan deze heerlijke lekkernijen komen. Ze komen rechtstreeks en vers van Bakkerij Voordijk te Ridderkerk.

Op koningsdag (27 april) kunt u de tompoucen tussen 9.30 en 10.30 uur ophalen.

Het adres is: Gebouw Obadja aan de Schepenstraat 4 te Ridderkerk.

De tompoucen kosten € 1,80 per stuk en u kunt er zoveel bestellen als u wilt.

De winst wordt volledig besteed aan hulpverlening in Moldavië en Roemenië.

Uiteraard gelden ook hier de coronamaatregelen. Graag (gepast) contant betalen.

U kunt uw bestelling doorgeven tot en met woensdag 21 april, per mail (j.c.gouweloos@versatel.nl
) of telefonisch (0180-412698 )


Stichting Draagt Elkanders Lasten.
Roelie Gouweloos

Van maandag 29 maart t/m donderdag 1 april hopen we weer een viertal korte bijeenkomsten van ca. 45 minuten per avond in de Singelkerk te organiseren ter voorbereiding op Goede Vrijdag en Pasen.

Thema is: Jezus - de lijdende Priester.

De avonden worden live gestreamd. Per avond kunnen er 30 mensen in de kerk aanwezig zijn.

Wilt u erbij zijn, dan kunt u zich aanmelden bij Leen-Jan van Doorn via e-mail ljvdoorn@gmail.com
. Geeft u daarbij aan welke avond uw voorkeur heeft.

De avonden beginnen om 19.30 uur.

Heijkamp Interieur in het centrum van Ridderkerk is de locatie waarvan stichting NET Foundation zaterdag 20 maart een gespreksavond uitzendt. Directeur Raymond Warnaar vertelt over het werk dat NET Foundation doet om wereldwijd voorgangers, die vaak weinig Bijbelkennis hebben, te begeleiden en toe te rusten. Ridderkerker Tineke van der Waal leidt het gesprek, waaraan ook ds. L. den Butter, voorzitter van de stichting, zal deelnemen. Drie andere Ridderkerkers zorgen voor een muzikale bijdrage: Thijs Huijser, Maartje en Lieke Kok.

De avond begint om 20.00 uur en is te volgen via www.netfoundation.nl/zendingsavond 

 

Online zendingsavond 20 maart

Ridderkerkse kerken houden bijeenkomst van verootmoediging en gebed.

In navolging van kerken in de Friese Wouden (10 februari) en Dordrecht (woensdagavond) beleggen ook kerken in Ridderkerk een „bijeenkomst van verootmoediging en gebed”, op woensdag 3 maart. Deze wordt online uitgezonden vanuit twee kerkgebouwen: de Singelkerk in Ridderkerk-Centrum en de Eben-Haëzerkerk in Ridderkerk-Slikkerveer.

„De een ervaart de nood van de Covid 19-pandemie meer dan de ander”, zegt Gerard Rijsdijk, lid van de kerkenraad van de hervormde Singelkerkgemeente, die het initiatief voor de bijeenkomsten nam. „Toch heeft de crisis ons allemaal wat te zeggen. We ervaren een bepaalde machteloosheid. Het is alsof we worden stilgezet. De vraag is wat God ons in deze tijd te zeggen heeft.”

Tijdens de bijeenkomsten staat verootmoediging centraal. „We roepen samen tot God in onze machteloosheid en schuld en bidden om ontferming en genade. We willen bidden voor ons dorp, voor onze samenleving, voor de kerk.”

Op het programma staan gebed, een aantal korte overdenkingen naar aanleiding van een Bijbelgedeelte en zang. In de Singelkerk geeft een vijftal predikanten dit vorm: E. de Mots (hervormd, Ichthuskerk), J. R. Geersing (vrijgemaakt gereformeerd, Maranathakerk), A. H. Groen (hervormd, Rijsoord), G. R. P. van de Wetering (protestantse gemeente, Christus is Koning Kerk) en M. C. van Pelt (hervormd, Goede Herderkerk). Ds. G. D. Kamphuis, predikant in de Singelkerk, treedt op als gastheer.

In de Eben-Haëzerkerk in Slikkerveer spreken ds. G. W. S. Mulder (gereformeerde gemeente, Bethelkerk), ds. J. P. J. Voets (hervormd, Wilhelminakerk), ds. K. J. Kaptein (hersteld hervormd, Sionskerk) en ouderling J. Voorwinden (gereformeerde gemeente, Eben-Haëzerkerk).

De samenkomst in de Singelkerk is te volgen via het YouTube-kanaal van deze gemeente (www.youtube.nl/user/singelkerkridderkerk), terwijl de Eben-Haëzerkerk online is via www.ggslikkerveer.nl/live. De avond begint om 19.30 uur en zal ongeveer een uur duren. (bron RD)

Hartelijk welkom online!

 

Bijeenkomst 3 maart

Stel je voor, dat je geen vaste woon- of verblijfplaats hebt in de huidige corona-tijd... Voor veel bezoekers van Ontmoeting is dat de dagelijkse realiteit!
Om deze mensen extra te ondersteunen, zijn we een actie gestart.


Doe / steun jij ook mee?

Van harte aanbevolen!

bestelactiestichtingontmoeting

 

KlokSingelkerkTijdens de jaarwisseling zullen meerdere kerken in Ridderkerk en ook veel kerken in Nederland de klokken luiden, als teken van hoop en troost.

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus.

In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten. Ook veel kerken hebben besloten om hun deuren te sluiten. Kerken – de plaatsen waar eendracht en hoop een thuis hebben – kunnen niet meer gebruikt worden om deze hoop op de gebruikelijke manier te verkondigen.

Als teken van hoop en troost; als signaal van respect voor alle mensen die werken in de hulpverlening; en om mensen met elkaar te verbinden, luiden we de klokken van de Singelkerk tussen 0.00 uur en 0.15 uur.

BuddyHeb jij een hart voor vluchtelingen? Wordt dan buddy/maatje!

Vluchtelingen hebben alles moeten achterlaten en komen nu in een wildvreemde omgeving terecht. Deze mensen willen wij graag helpen en dat kunnen wij niet alleen, daar hebben wij ook u en jou voor nodig!

Als buddy/maatje begeleidt je deze mensen en help je ze met allerlei zaken, zoals de weg vinden in het dorp, helpen met de post, kennismaken met de buurt, maar ook samen een bakje koffiedrinken en een spelletje doen.

Wil je meer weten en/of je aanmelden als buddy/maatje? Neem dan contact op met:

Kees Hout, contactpersoon Stichting Integratie Ridderkerk
Email: c.f.hout@kpnmail.nl
 / telefoon 0653360357

Raymond Schrik, contactpersoon maatjes Singelkerk
Email: maatje@singelkerk.nl / telefoon 0627036098

Hoi jongens en meisjes,
 
Elk jaar krijgen de statushouders die de afgelopen twee jaar in Ridderkerk zijn komen wonen een kerstpakket. Deze kerstpakketten krijgen ze van de kerken in Ridderkerk. Als Singelkerk gaven we de afgelopen jaren geld en sommige jaren hebben we ook producten ingezameld. Dit jaar willen we weer producten inzamelen. Er zijn meer kerstpakketten nodig omdat we dit jaar graag ook de AZC-bewoners die de Internationale Samenkomsten bezoeken een kerstpakket willen geven. Zoals het er nu uitziet zal dit namelijk het laatste jaar zijn dat ze in de samenkomsten kunnen komen: komende zomer zal het AZC Beverwaard gesloten worden.
 
Helpen jullie mee? We zijn op zoek naar: bloem, rijst, couscous, pannenkoekmix, fruit in blik, groente in blik, vis in blik, olie, cacao, rozijnen, noten/pinda's, ontbijtkoek, biscuit/koekjes, sap, snoep, chocolade, suiker, thee, honing, jam, overig zoet broodbeleg, badschuim.
 
De komende weken staan een aantal dozen klaar in Obadja (bij de ingang) en in de kerk (bij de toren ingang). Je kunt je producten inleveren tot en met woensdagavond 16 december.
 
Op zaterdag 19 december worden de kerstpakketten bezorgd bij de statushouders in Ridderkerk en op zondag 20 december ontvangen de AZC-bewoners een kerstpakket na de Internationale Samenkomst. Alvast bedankt voor jullie bijdrage! 
 
Evangelisatiecommissie & Diaconie

 

kerstpakketten

De Kerstconferentie is een conferentie voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar die op zoek zijn naar verdieping in hun persoonlijke geloof en samen met andere jongeren een geweldige tijd willen beleven! 

Voor wie?
- Jongeren van 16 – 26 jaar

Wanneer?
- 28, 29 en 30 december 2020

Wat kost het?
€ 17,50 voor de drie avonden

De Kerstconferentie 2020 is een special edition. Dit jaar is alles anders dan anders. Laat je verrassen! We komen met nieuwe programmaonderdelen en zijn niet fysiek, maar online te vinden. Eén ding blijft hetzelfde, namelijk dat je op de conferentie God, anderen én jezelf ontmoet. 

Meer informatie: http://www.hgjb.nl/kerstconferentie/ 

kerstconferentie

Zondag 8 november was de herdenking van de Kristallnacht in Duitsland. Bij die gelegenheid heeft de scriba van de PKN, dr. R. de Reuver, een verklaring namens onze kerk voorgelezen. Deze week hebben predikanten uit enkele andere kerken (en daarbij ook een vertegenwoordiging van de Gereformeerde Bond) eveneens een verklaring uitgebracht, waarin schuld wordt beleden aan het Joodse volk en tot verootmoediging en waakzaamheid wordt opgeroepen.

In de kerkdienst van zondagmorgen 15 november zal ds. Kamphuis hier aandacht aan geven.

Met deze link kan de verklaring van de PKN en met deze link de andere verklaring worden nagelezen.

Het is al een half jaar geleden, dat er een koffieochtend in Obadja is geweest. 
Maar na overleg hebben we besloten om het opstarten van de koffieochtenden nog even uit te stellen, om te kijken hoe alles zich verder ontwikkeld.