Ridderkerkse kerken houden bijeenkomst van verootmoediging en gebed.

In navolging van kerken in de Friese Wouden (10 februari) en Dordrecht (woensdagavond) beleggen ook kerken in Ridderkerk een „bijeenkomst van verootmoediging en gebed”, op woensdag 3 maart. Deze wordt online uitgezonden vanuit twee kerkgebouwen: de Singelkerk in Ridderkerk-Centrum en de Eben-Haëzerkerk in Ridderkerk-Slikkerveer.

„De een ervaart de nood van de Covid 19-pandemie meer dan de ander”, zegt Gerard Rijsdijk, lid van de kerkenraad van de hervormde Singelkerkgemeente, die het initiatief voor de bijeenkomsten nam. „Toch heeft de crisis ons allemaal wat te zeggen. We ervaren een bepaalde machteloosheid. Het is alsof we worden stilgezet. De vraag is wat God ons in deze tijd te zeggen heeft.”

Tijdens de bijeenkomsten staat verootmoediging centraal. „We roepen samen tot God in onze machteloosheid en schuld en bidden om ontferming en genade. We willen bidden voor ons dorp, voor onze samenleving, voor de kerk.”

Op het programma staan gebed, een aantal korte overdenkingen naar aanleiding van een Bijbelgedeelte en zang. In de Singelkerk geeft een vijftal predikanten dit vorm: E. de Mots (hervormd, Ichthuskerk), J. R. Geersing (vrijgemaakt gereformeerd, Maranathakerk), A. H. Groen (hervormd, Rijsoord), G. R. P. van de Wetering (protestantse gemeente, Christus is Koning Kerk) en M. C. van Pelt (hervormd, Goede Herderkerk). Ds. G. D. Kamphuis, predikant in de Singelkerk, treedt op als gastheer.

In de Eben-Haëzerkerk in Slikkerveer spreken ds. G. W. S. Mulder (gereformeerde gemeente, Bethelkerk), ds. J. P. J. Voets (hervormd, Wilhelminakerk), ds. K. J. Kaptein (hersteld hervormd, Sionskerk) en ouderling J. Voorwinden (gereformeerde gemeente, Eben-Haëzerkerk).

De samenkomst in de Singelkerk is te volgen via het YouTube-kanaal van deze gemeente (www.youtube.nl/user/singelkerkridderkerk), terwijl de Eben-Haëzerkerk online is via www.ggslikkerveer.nl/live. De avond begint om 19.30 uur en zal ongeveer een uur duren. (bron RD)

Hartelijk welkom online!

 

Bijeenkomst 3 maart