Catechese

Dit najaar starten de catechisaties weer. Tijdens 18 avonden willen we met elkaar nadenken over onderwerpen die met God, de Bijbel en geloven te maken hebben. De jongen van 12 t/m 17 jaar ontvangen hier ook nog een persoonlijke uitnodiging voor. Mocht het zo zijn dat deze per abuis niet ontvangen wordt: alsnog van harte uitgenodigd om op te geven!

Catechesetijden

De catechisaties voor 12-14 en 15-17 jaar worden opnieuw op woensdagavond gegeven.

• 12-14 jaar (klas 1, 2 en 3 voortgezet onderwijs): 18.30-19.30 uur
  • 15-17 jaar (vanaf klas 4 voortgezet onderwijs): 19.45-20.45 uur

De catechisatie voor 18+ en de belijdeniscatechisatie worden dit jaar op maandagavond gegeven.

• ·18+: 19.00-20.00 uur
  • ·Belijdenis: 20.15-21.45 uur

Catechese methode

• 12-14 jaar: Leer & Leef. Een eigentijdse methode van de HGJB die zoveel mogelijk aansluit bij de thema’s van de Heidelbergse Catechismus. Daarnaast zijn er lessen over actuele thema’s als de islam, terrorisme, homoseksualiteit, oorlogen, Israël en euthanasie. Dit seizoen zullen vooral nadenken over thema’s ‘De Bijbel’, ‘God dienen’, ‘God de Zoon’ en ‘Relaties’.
  • 15-17 jaar:  Leer & Leef. Onder andere de volgende thema’s zullen aan de orde komen: ‘Bidden’, ‘Geloven’, ‘Koninkrijk van God’, ‘Sacramenten’.
  • De onderlinge relatie tussen de jongeren, en de relatie van de mentor met de jongeren speelt tijdens deze avonden een belangrijke rol (gesprek in groepjes)
  • 18+: Tijdens de eerste avond bespreken we met elkaar hoe de invulling van de avonden zal zijn.
  • Belijdeniscatechese: We maken gebruik van het boek Hou(d)vast. Wat geloof je als christen? en Hoe leef je als christen? Over deze vragen gaat het in Hou(d)vast.

Aangepaste catechese

De aangepaste catechese wordt één keer in de twee weken gegeven. Voor de leeftijd van 12-18 jaar op woensdagavond van 19.15-20.15 uur in Drievliet of Oostendam. Voor de leeftijd vanaf 18 jaar op dinsdagavond in Drievliet.

Collectedoel

Dit jaar collecteren we voor Stichting Gave. In de loop van het jaar horen en zien jullie meer van deze stichting.

Catechesedata

Het catecheserooster voor 2018-2019 is hier te downloaden. Wilt u als ouders uw kinderen stimuleren om naar de catechisatie te komen? De afgelopen siezoenen was opkomst heel trouw, we hopen en bidden dat dat het nieuwe seizoen opnieuw het geval zal zijn. Wij vinden het fijn als er zoveel mogelijk jongeren aanwezig zijn en bidden dat de catechese uurtjes bijdragen aan het ‘opgroeien in de kennis en de genade van onze Heere en Zaligmaker Jezus Christus’ (2 Petr. 3:18). Wilt u als ouders en gemeenteleden onze jongeren en de catecheten ook in uw voorbede meenemen?

Formulier